לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-06-2006, 19:04
  omri18 omri18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.06
הנדסה קרבית - כמה שאלות

שלום חברים
השבוע קיבלתי תשובה שלילית מגיבוש צנחנים
עכשיו, מה שמילאתי במנילה בעדיפות ראשונה זה הנדסה קרבית ובגיבוש צנחנים גם מילאתי איזה טופס העדפות על הנדסה קרבית אם אני לא עובר את הגיבוש
אז כמה שאלות:
1. מה הסיכוי שאני באמת משובץ ביחידה זו ומתי המחזורי גיוס שלה?
2. על צנחנים אני יודע הרבה בגלל שממש רציתי להגיע לשם אז אם מישהו יכול "להשוות" את השירות בהנדסה קרבית לצנחנים מבחינת אופי ההכשרה, רמת רובאי וכאלה ומה עושים בדיוק בשירות של הנדסה קרבית (אם זה שירות רגיל כמו כל חי"ר רק עם הכשרה נוספת על חבלה?)....ובנוסף מה אומר טירונות פלס 05....

מצטער אם כמה מהשאלות קיטבגיות אבל פשוט הגעתי למצב שאני הולך ליחידה שאני לא בטוח בכלל שאני רוצה ללכת אליה ואני לא יודע עליה הרבה

תודה לכל העונים וחג שמח
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-06-2006, 21:49
  SX123 SX123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omri18 שמתחילה ב "הנדסה קרבית - כמה שאלות"

כמו שנאמר ברוך הבא להנדסה קרבית. הגעת למקום לא רע בכלל.
בדומה לך גם אני הגעתי להנדסה קרבית אחרי שלא עברתי גיבוש צנחנים ונמצא כרגע בטירונות.
בנוגא לשאלות שלך:
1. אתה תתגייס באחד ממחזורי הגיוס בתאם לתאריך יום ההולדת שלך. אוגוסט- נובמבר -מרץ.
2. לגבי אופי השירות תשמע אני עוד צעיר מידי כדי לדעת לגבי זה אז אני אגיד מה שאני יודע.
טירונות הנדסה קרבית אתה מוכשר כרובאי 04 ובאימון המתקדם רובאי 05
בנוסף לזה אתה מוכשר גם כפלס ( פלס - רמת מקצועיות בדומה לרובאי שמסמנת מקצועיות בהנדסה צבאית - חבלה מיקוש וכו') בסוף הטירונות תוכשר כפלס 05 ובסוף האימון המתקדם כפלס 06.
חיל ההנדסה הקרבית מבצע פעילויות חי"ר שוטפות כרגע כמו כל שאר צה"ל כלומר תופס גזרה כמו כל גדוד חיר ומבצע מחסומים סיורים מארבים וכו'.

הייעוד של החיל בעת מלחמה הוא פריצת הדרך של צה"ל קדימה. פתיחת שדות מוקשים , חפירת תעלות מיקוש ועוד הרבה דברים שאני לא סגור עליהם.

מבחינת הכשרה אתה מקבל הכשרה של חי"ר בטירונות - רימונים מטווחים וכו' + הכשרה של חבלה למרות שזה על קצה המזלג אני יכול להגיד לך שזה מאוד מעניין.
באימון המתקדם משתמשים בכלי ששמו פמ"ה - פורץ מכשולים הנדסי. שזה מעין טנק בלי צריח עם כל מיני מערכות מעניינות. לומדים לוחמה בשטח בנוי ומתמקצעים עוד בחבלה מיקוש ועוד.

לגבי היחידות בחיל.
יהל"ם - יחידה הנדסית למשימות מיוחדות אם תריץ כאן חיפוש אז תמצא עוד מידע.
כדי להגיע לשם צריך לעבור גיבוש די רצחני של כמה ימים בערך חודש אחרי תחילת הטירונות. אם עברת התקבלת לאחת היחידות הטובות בצה"ל וליחידה הכי מקצועית בתחומה. אם אתה רוצה עוד פרטים על היחידה תשאל פה או תריץ חיפוש.
צמ"ה - ציוד מכני הנדסי- כל הדחפורים D9 כלי עבודה כבדים מתופעלים על ידי חיל ההנדסה. כדי להגיע לשם יוצאים בסוף הטירונות או האימון לצמ"ה ושם מקבלים הכשרה.
אב"כ - גדוד משותף לבנים ובנות שנותן מענה בתחום האב"כ. עושים טירונות 03 ומטהר 07 אם אני לא טועה. לא ממליץ להגיע לשם כי כרגע אין שום צורך בייעוד שלהם והם מבצעים שמירות בקווים משעממים.
לגבי הבחירה בין הגדודים- ממלאים שאלון כזה בבקום בתכלס אין הבדל בין הגדודים.

התנאים בבהל"ץ - טירונות ישנים בחדרים - מוגרים משופצים דנדשים משהו חבל על הזמן.
אימון ישנים באוהלים.
כרגע סגרו את חדר האוכל לשיפוצים בגלל ביקורות של הרמטכל נראה לאן זה יתפתח.
סגל- מעולה! הדבר הכי טוב בחיל הוא איכות הפיקוד והדגש על רווחת הפרט כשתגיע אתה תראה. כל המפקדים שפיצים לא נורמלים.
אנשים - יש ויש אבל בעיקרון די סבבה. זה תלוי במחזור ובמחלקה אין מה לעשות.

אם אתה רוצה לדעת עוד משהו תשאל.

נערך לאחרונה ע"י SX123 בתאריך 01-06-2006 בשעה 21:51.
ישן 01-06-2006, 22:49
  dalkanadav3 dalkanadav3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.01.06
כמה תיקונים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי SX123 שמתחילה ב "כמו שנאמר ברוך הבא להנדסה..."

לכלי קוראים פומה
אח שלי משרת בהנדסה קרבית יותר ותיק מהקודם פה (סיים מסלול ותכף מכ"ים)
בהתחלה שהוא הגיע לשם הוא היה די מבואס למה לחיל אין ביקוש גבוה
עכשיו הוא מבסוט לאללה
תשמע בתכלס הם עושים אותה עבודה של הגדודים האחרים במסגרת הבט"ש(באימון מתקדם הוא תפס קו ומצד אחד היה גולני ומצד שני נח"ל)

מתעסקים הרבה בחבלה בנוסף ליעודים השונים שהוא דיבר עליהם הם גם מפוצצים בתים של מחבלים
(פעם התעסקו בזה הסיירות של הנדסה, אבל אחי הסביר לי שהם התחילו להרגיש "קבלני פיצוץ" והעבירו את העבודה לגדודים).

בקיצור אחלה חיל!

אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לשאול אחי פה לכל החג אני ישאל אותו
ישן 02-06-2006, 00:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי omri18 שמתחילה ב "אה אז צנחנים והנדסה קרבית..."

בסוף הטירונות כולם אותו רובאי. באימון מתקדם, החי"ר עושים רובאי 07. ההנדסה מתאמנים בנושאים הנדסיים, ובמקום רובאי, הם עושים הכשרת פלס.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 03-06-2006, 10:02
  RastaLion RastaLion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי -mino- שמתחילה ב "לא יודע איך זה היה פעם אבל..."

אני יודע, אני בחרוב. ותאמין לי שהדיסטנס והמשמעת אצלנו הרבה יותר קשה. יש לי חבר בצנחנים 101 והוא שבר בגדוד שלו דיסטנס איזה חודשיים לפניי ורק שתבין : בשבירת דיסטנס שלו באותו יום ביטלו מלא נהלים , הצגת נשק , הצדעה ,קריאה בשם הפרטי לכל הדרגות בבסיס ממ"כ ועד מ"פ , וגם בנוסף הורידו למסכנים את שעות השינה מ-7 וחצי לשש ואת השעת ת"ש משעה וחצי לשעה.בשבירת דיסטנט שלנו קידרו אותנו בלילה ( סחיבת פצוע, מצב 2 , ריצות , סמוך-קום...) וכל מה שקיבלנו היה לקרוא לפקדים, אך ורק למפקדים בשם הפרטי. רק עכשיו , סוף אימון מתקדם העניינים משתחררים קצת ושברנו נהלים עם מ"מ והסמל בשבוע מקצועות לחימה. ולגבי השעות שינה ות"ש, מההתחלה היינו מקבלים שש שעות (מקרה הטוב) ושעה אחת ת"ש.
זה רק לגבי התנאים. לגבי האימונים שלהם אני לא יודע...

ישן 02-06-2006, 14:46
  Shooshiz Shooshiz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omri18 שמתחילה ב "הנדסה קרבית - כמה שאלות"

תשמע...
בגדול אני די מרחם על הגדודים בהנדסה הם לא עושים ממש הרבה והקו הכי טוב שלהם זה רמאללה...
בקשר לפלסות זה סתם בולשיט הם כולה מפוצצים לבנת חבלה, קצת אמונלים וקצת מאיצים בטירונות...
לא יוצא להם לפוצץ יותר מדי, בקיצור זה חיל בלאי...

בקשר לבהל"צ - מישהו פה אמר שהחדרים מדונדשים... חחחח איפה אתה חי? זה הבסיס עם הכי הרבה מחלות בארץ, היה את המקרה של הדלקת ריאות שאחת עדיין בבית לוינשטיין במצב צומח.
הרמטכ"ל ראה את החדר אוכל וסגר אותו ישר, מה שתאכל זה גבינה ולחם בעיקר, המקום ממוקם בחור בקיבינימט, חם שם בטירוף ביום ותקפא למוות בלילה אם מישהו מהפלוגה שלך משלשל אז סביר להניח שגם אתה - גימלים אם יש לך אתה לא תצא הביתה כי הבסיס מצוי על הירח...

זה בראסמי מה שאף אחד לא אמר...
ואם יש לך את האופציה, תברח לחיל אחר...
למזלי יצאתי משם ועוד חודש וחצי אני ב"יער"

נערך לאחרונה ע"י Shooshiz בתאריך 02-06-2006 בשעה 15:01.
ישן 02-06-2006, 17:00
  boozer boozer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.03.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Shooshiz שמתחילה ב "תשמע... בגדול אני די מרחם על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shooshiz
תשמע...
בגדול אני די מרחם על הגדודים בהנדסה הם לא עושים ממש הרבה והקו הכי טוב שלהם זה רמאללה...
בקשר לפלסות זה סתם בולשיט הם כולה מפוצצים לבנת חבלה, קצת אמונלים וקצת מאיצים בטירונות...
לא יוצא להם לפוצץ יותר מדי, בקיצור זה חיל בלאי...

בקשר לבהל"צ - מישהו פה אמר שהחדרים מדונדשים... חחחח איפה אתה חי? זה הבסיס עם הכי הרבה מחלות בארץ, היה את המקרה של הדלקת ריאות שאחת עדיין בבית לוינשטיין במצב צומח.
הרמטכ"ל ראה את החדר אוכל וסגר אותו ישר, מה שתאכל זה גבינה ולחם בעיקר, המקום ממוקם בחור בקיבינימט, חם שם בטירוף ביום ותקפא למוות בלילה אם מישהו מהפלוגה שלך משלשל אז סביר להניח שגם אתה - גימלים אם יש לך אתה לא תצא הביתה כי הבסיס מצוי על הירח...

זה בראסמי מה שאף אחד לא אמר...
ואם יש לך את האופציה, תברח לחיל אחר...
למזלי יצאתי משם ועוד חודש וחצי אני ב"יער"

לחם וגבינה אה?
אוכלים כרגע מנות של קייטרינג שעדיפות על כל חדר אוכל.
והחדרים ברמה מאוד גבוהה יחסית לחילות אחרים.

בקיצור אל תשמע לבכיינים החלשי אופי האלה שעזבו את הנדסה כי היה להם קשה, הגעת למקום מצוין, בהצלחה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר