05-06-2006, 22:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.02.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "גיבושים - רעיון נכון או טעות שפוגעת במתגייסים?"
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי The_Israeli
היתה לי שיחה עם כמה חברה מבוגרים אחרי צבא על הגיבושים. כולם כאחד חשבו שהגיבושים הם רעיון לא טוב. לדעתם, ואני נוטה להסכים עמה, הגיבושים הם מעמסה פיסית לא בריאה על רוב המשתתפים בהם. אחד הציע אלטרנטיבה - לעשות את זה אולי כמו במארינס - כולם מתגייסים ועושים את אותה טירונות, ואחרי האימונים הראשוניים שולפים את את החברה היותר טובים ליחידות המיוחדות. לשיטה זו יש סוג של חיסרון, והוא שהיחידות המובחרות מתגבשות בשלב יותר מאוחר - האנשים מכירים זה את זה ומתגבשים יותר מאוחר, וביחידות בהן גם הטירונות היא של היחידה המיוחדת, אלמנט זה נפגע.
דעתי דיי נייטרלית בנושא. הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים על שתי האפשרויות - בעד ונגד.
זה דיון מעניין שאפשר לפתח.
|
דבר ראשון, אין אף יחידה שמעבירה בעצמה את הטירונות לחיילים שלה, כל החיילים ביחידות המיוחדות עוברים טירונות באחת מחטיבות החי"ר לפי מה שידוע לי, וחלק מהיחידות אפילו מפזרות את החיילים שלהן בין כל המחלקות בטירונות ככה שזה לא תורם אפילו ל"גיבוש".
יכול להיות שזאת מעמסה פיזית אבל אני לא מאמין שהטירונות יכולה להוות כלי ממיין טוב, למרות שגם הגיבושים לא מוחלטים. לרוב הגיבושים אין נוסחאות מאוד מדוייקות, מה שגורם לאחוזי הנשירה הגדולים יחסית במסלולים של היחידות המובחרות. המפקדים לוקחים בעצם את מי שהם הכי "אוהבים" מהקבוצה, או את מי שלפי מה שהם ראו בגיבוש, יש לו סיכוי לסיים מסלול. ככה קורה שהמפקדים לפעמים לוקחים חבר'ה לא מתאימים, ולפעמים מפספסים מתאימים.
אם כולם יעברו טירונות שבעצם תהווה את המיון ליחידות, או אפילו רק את המיון לגיבושים, זה יכול להיות אפילו יותר מוקצן, כי המפקדים בטירונות לא יהיו מהיחידות ההתנדבותיות, אלא מפקדים שאין להם בעצם שום מושג מה היחידות האלה מחפשות.
עריכה: עוד משהו, בקשר לפציעות וכו', הכל מתחיל בחינוך, צריך לחנך את כולם מגיל קטן לאורח חיים בריא ולכושר, ומבית הספר היסודי להעסיק מורים מקצועיים לספורט שלא רק יתנו כדור ויגידו לכו לשחק כדורסל בזמן שהם יושבים בצד, אלא ראסמי ישקיעו יותר בכל תלמיד ובכושר. ככה כולם ייבנו בהדרגה ויחיו חיים יותר בריאים בכלל, גם אלה שלא הולכים ליחידות המובחרות.
חוץ מזה שגם כושר טוב מגדיל את הביטחון העצמי של הבן אדם, ושיעורי ספורט הם כלי מצויין להעביר ערכים כמו התמודדות עם קשיים, נחישות וכו'.
ראסמי נשמע כמו מצב אוטופי, אבל אלה בעצם צריכים להיות הערכים המרכזיים בחינוך ולא בגרות בספרות ותנ"ך, עם כל הכבוד.
נערך לאחרונה ע"י עידן_ב בתאריך 05-06-2006 בשעה 22:35.
|