16-06-2006, 12:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.06.03
|
|
|
סוף טירונות שריון + רשמ"צ קטנה + תשובות לשאלות גולשים
יום חמישי סיימתי טירונות חיל שריון. הטירונות היא טירונות 03 עם תוספת של מעט תכני חי"ר. במהלך הטירונות תקבלו m16 מנוסר, תעברו מסעות ותלמדו את הדברים שיעזרו לכם לבצע גם פעילות חי"ר.
שבוע ראשון: שבוע טרום טירונות ושפ"צורים. במהלך שבוע זה תלמדו את נהלי הפלוגה שלכם, איך מתנהגים בצבא, נהלים לגבי הגעה לבסיס ושאר ירקות. שבוע קליל, אין בו עונשים (למרות שאם מתגרים יותר מדי בסגל חוטפים). במהלך השבוע יהיה לכם שיעור די מעצבן עם הסמ"ח במהלכו הוא יצעק ויסביר את נהלי הפלוגה. לאחר השיעור הזה תהיו בטוחים שהסמ"ח קשור בקשר ישיר להמן; אבל אין לכם מה לדאוג. זו רק הצגה. אמנם בשבועות הראשונים הוא יהיה מנייאק אבל לאחר כמה זמן היחסים איתו משתפרים. בשבוע זה תחתמו על הציוד שלכם למהלך ההכשרה שלכם כמו אפוד, מחסניות, מימיות וכד. תשמרו על הציוד שלכם. זה לא נעים לעמוד בפריסת סמ"ח (מעין מסדר שבודקים שלכולם יש את הציוד שלהם) כשחסר ציוד ואז חוטפים שעות. בשבוע זה גם תשפ"צרו את כל הציוד שלכם - אין לכם מה לדאוג בנוגע לזה: הסגל יראה לכם איך.
שבוע שני: שבוע לימוד על הנשק. בשבוע זה תלמדו על הנשק שאתם עומדים לקבל: m-16 מנוסר. השיעורים יועברו ע"י המ"מ. ברנש חביב למדי אבל אל תעשו שטויות. הוא נחמד אבל בכל זאת הוא המ"מ.
שבוע שלישי: שבוע בסיסיות. בשבוע הזה אתם תהיו בתורנות מטבח, עבודות רס"ר או בשמירות בעמדות השונות. לא שבוע מהנה במיוחד ומשביז למדי. אם תצאו תורני מטבח תדעו שנפלתם על משהו טוב. הטבחים הם אנשים מאוד נחמדים (כל עוד מתייחסים אליהם בכבוד) ויצ'פרו אתכם די הרבה.
שבוע רביעי: שבוע איפוס ווידוא איפוס. בשבוע זה תחתמו על הנשק ועל כלי ניקוי לנשק. לאחר החתימה אתם תרדו לשטח ותתחילו לטווח. כדאי לכם להשקיע ולירות לפי כל הכללים.
שבוע חמישי: שבוע קליעה. בשבוע זה אתם תירו פשוט המון עד שהעסק יצא לכם מהאזניים. אתם תלמדו לירות במצבים שונים, לאחר מאמץ וכן הלאה. בשבוע זה אתם גם תיבחנו על נוהל מעצר חשוד ברטוב וגם תעברו מבחן קשר אצל הסמ"ח. תשקיעו במבחנים שלכם (במיוחד בקשר). המצטיין של השבוע (מבחינת קליעות) יזכה לעבור מטווח מיוחד (ככה לפחות היה במחלקה שלי).
שבוע שישי: שבוע שדאות. אני לא הייתי בו מסיבות בריאותיות. בשבוע זה תלמדו על הסוואה, הליכה מבצעית ושאר ירקות.
שבוע שביעי: שבוע פרט. בשבוע הזה בעצם תלמדו איך נלחם לוחם בצורה הכי בסיסית שיש - לבד. שבוע מהנה למדי ומצחיק. יתכן ויצא לכם לבצע דו"צ שזה דבר חביב למדי.
שבוע שמיני: שבוע חולייה. הרחבה של שבוע הפרט. שבוע מסוכן מאוד אבל מהנה. אתם תלמדו להילחם כחלק מחוליה. לפני המטווחים כדאי לכם לשבת קצת עם החוליה ולעבור על צורת הפעולה שלכם. בשבוע הזה תעשו גם דו"צים שיהיו מצחיקים למדי.
שבוע תשיעי: שבוע הגנ"שים. השבוע הכי כיפי בטירונות. כל כמה חיילים ישלחו עם או בלי מפקד (יהיו כאלו שיפלו עם הסמ"ח ואז ההנאה שלהם תלויה באופי של הסמ"ח) לישוב ויקחו חלק בשמירות על הישוב. השמירות קלילות למדי (בהתאם לישוב). בשבוע הזה הדיסטנס די נשבר אבל אל תעברו את הגבול. בשבוע הזה גם תאכלו אוכל נורמלי: אתם תקבלו אספקה טובה למדי (שצריכה להספיק לשבוע אז תתכננו מה אתם אוכלים, כמה ומתי). יתכן והתושבים יזמינו אתכם לאכול אצלם בשבת. נצלו את ההזמנה. תהיו נחמדים אל התושבים ואל תעשו שטויות.
שבוע עשירי: שבוע עימו"ג. בשבוע הזה אתם תלמדו את תכני החי"ר שהוסיפו לשריון מאחר וצריך להגיש את כל החי"ניקים בלאי. אתם תלמדו לבצע מארבים, פטרולים ומחסומים.
שבוע אחד עשר: שבוע מלחמה והשבעה: בשבוע זה אתם תדמו מלחמה ותלחמו כמו חי"ר. שבוע קשה מבחינה פיזית ומנטלית אז תתכוננו אליו טוב. תזכרו שהוא נגמר די מהר: לנו היו רק 36 שעות מלחמה. לאחר שבוע זה אתם תודו למי ששם אתכם בשריון. בסיום השבוע אתם תתרגלו תס"חים ותעברו את טקס ההשבעה.
שונות: במהלך הטירונת תעברו שיעורים שוננים עם מדריכים/מדריכות. השיעורים מצחיקים מאוד אבל תתייחסו אל המדריכים/ות בכבודץ אמנם אין דיסטנס אבל לא צריך לעשות שוק. כמו כן תעברו מבחנים בנושאים שונים שכדאי להשקיע בהם. יחסית ליציאות שריון היציאות שלנו היו סבירות למדי. מתוך 11 שבועות סגרנו 4 שבתות ואת פסח (שבוע בסיסיות אידיוטי).
מסעות: יהיה לכם בהתחלה מסע 3 (מסע רצועה לנשק), אחריו מסע 4 (מסע לא קל ובשטח בעייתי), לאחר מכן מסע בשבוע שדאות ולאחר שבועיים עוד מסע (מסע מ"מ). לאחר מכן מסע 11 ק"מ + 1 אלונקה.
רשמ"צ:
גופיות: תביאו 14 גופיות ירוקות ו 2 גופיות לבנות.
תחתונים: המון. אם אתם לא רוצים לחטוף שפשפות בשבועות השטח תביאו אותכם הרבה תחתונים (תחשבו כ 2 תחתונים ליום).
גרביים: כנ"ל. הגרביים של הצבא לא שוות הרבה מאחר והן לא "נושמות" וגורמות לפטריות.
2 מציתי גז, סכין יפנית (אנחנו לא קיבלנו בבקו"ם), 2 גלילי איזולירבנד שחור (מקבלים 3 אבל זה נגמר די מהר), אולר/לדרמן אם יש (לא חובה), פנס סביר (לא מאגלייט מפוצץ), מצעים (שיהיה נעים לישון), מנעולים (לתיק ולארונית/ארגז ביטחון) - מקבלים בבקו"ם אחד אבל הוא די דפוק ולאחר כמה שימושים הוא נדפק לגמרי.
עכשיו יש לי שבוע ביקור בחטיבה ולאחריו שבוע סד"ח בלטרון ואז אני מתחיל מקצועות. אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול (אני אשתדל לענות).
|