לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-06-2006, 17:37
צלמית המשתמש של Murhal Poched...
  Murhal Poched... Murhal Poched... אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Murhal Poched...
הבחירה הקשה בין קרבי למקצוע

היי,אני לא יודע מי כאן זוכר אותי אבל הייתה לי בעיה בעבר עם פרופיל נמוך ורשלנות רפואית והבעיה נפתרה לאחר שהעליתי את הפרופיל ל-97.
רק לאחר שהבנתי מה היכולות הגופניות האמיתיות שלי,נכנס בי הרצון העז לשרת כלוחם ולהוכיח בין היתר לעצמי למה אני מסוגל.
באותו זמן,הייתי כבר תלמיד בכיתה י"ד דרך פרוייקט "יעד" של חיל-חימוש למי שמכיר...
עכשיו,לאחר שסיימתי את הקורס קד"צ שלי כחמש צריח של תומ"ת(אחראי לתקינותו של הקנה בתומ"ת של התותחנים),ולאחר שבדקתי את האפשרות ויש לי אפשרות למרות כל מה שהשקיעו בי ללכת לקרבי כהתנדבוץ,כי בכל זאת יש לי קורס בחימוש שרכשתי,יש לי דילמה ענקית,היא כמו הימור לאיך ייראו השלוש שנים הבאות בחיי:
האם ללכת לקרבי או להישאר בחימוש כעתודאי גם בגדוד של תותחנים?
הבעיות שמלוות את השאלה הן:
-אני לא יודע איך נראה שירות צבאי ועוד בשטח.
-יש לי התנגדות ענקית מצד אבא שלי שהיה לוחם בפלס"ר 7,ומאוד לא שמח שפתאום בא לי קרבי,ואני פוחד על מצבו הבריאותי בשל כך.
-חלק אומרים לי :"נשחקים עם הזמן,עזוב קרבי,לך תעשה מקצוע..." ואילו אחרים:"זה אחלה ניסיון,תקופה בלתי-נשכחת,חימוש חרא,אז מה יש עוד הרבה זמן למקצוע..."
-פחד שלי איך יהיה לי בחוץ בעתיד אחרי הצבא מבחינת המקצוע שלי...
ועוד 1000 דברים!

אני אישית נקרע בין חימוש לבין קרבי,כי אני פוחד ממה שאולי אפסיד אם אני לא אבחר בזה או באחר.
נמאס לי כבר לחשוב על זה,ויש לי רק שבועיים לפני שיש לי אפשרות קלה לקבל משק"ית ת"ש לטופס 55,ואני לא יודע מה לעשות.
הדברים נמצאים אצלי באופן די שיוויוני במבחינת בעד או נגד,כי אני לא יודע ממש למה לצפות בכל אחד מהם.

בבקשה,כל מי שיודע(אבל באמת יודע!),בלי שוחד,נסו לעזור לי כי אני כבר מרגיש שאני מתחרפן(בלשון המעטה...) ומרגיש מבחינה מנטלית שכבר אולי עדיף לחתום 21 וזהו....(סתם....).

*סה"כ ללא קשר,יש לי זיקה ענקית לשרת את המדינה על הצד הכי טוב,ותאמינו לי,בתור אחד שחווה גם את עבודתם הקשה של החימושניקים(כן כן...גריז...חחחח),יש על מה להעריך את החיל הזה,הוא לא נופל מהאחרים...!

תודה רבה רבה לכולם,חסכתם המון פגישות אצל הקב"ן.....חחחחחחח

נערך לאחרונה ע"י Murhal Poched... בתאריך 17-06-2006 בשעה 17:46. סיבה: כותרת לא מתאימה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-06-2006, 17:59
צלמית המשתמש של rafi-8
  rafi-8 rafi-8 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Murhal Poched... שמתחילה ב "הבחירה הקשה בין קרבי למקצוע"

תראה אתה ביקשת בלי שוחד אז אני לא אגיד לך לך לקרבי הכי טוב 3 שנים של חוויה שאתה גם לומד להכיר את עצמך את הגבולות שלך את היכולות שלך...

לדעתי אני אומר לך קרבי כי אני לא חושב שיש דבר יותר מעניין מזה וזה יותר ממקצוע מעניין..
מקצוע אתה יכול ללמוד בכל שלב בחיים שלך, אבל את ה-3 שנים האלה אתה לא תוכל להחזיר לאחור..
אתה יכול גם אחרי הצבא ללמוד למה שתרצה למה שיעניין אותך.. זה כמו שכולם אומרים אין על האנשים בקרבי על המשפחה על האחווה, אתה תלמד לחיות עם אנשים אחרים זה יכשל אותך, זה ילמד אותך הרבה דברים על עצמך שלא ידעת, זה ילמד אותך שכשיש מכשולים קשים בדרך אז עוברים אותם ולא מוותרים עליהם. זה יבגר אותך זה פשוט ישנה אותך מקצה לקצה..
מה גם תחושת הסיפוק שתיהיה לך כשאתה תגן על המדינה ותתפוס מחבל בדרך לפיגוע..
לא יודע לי זה נשמע כמו דבר שבכלל לא צריך להתלבט לגבוי..
אבל זה בסופו של דבר החיים שלך והבחירות שלך..
אבא שלך בסופו של דבר יתגבר על זה כמו שכל ההורים שדואגים לבנם בסופו של דבר משלימים עם זה ואתה יכול להרגיע אותו בזה שתאמר לו שתתקשר כל יום וכל פעם שתוכל ותשתדל לא לעשות שטויות ושתשמור על עצמך..

זהו אני חושב.. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח ליעץ לך..

ישן 17-06-2006, 19:42
צלמית המשתמש של Free-Style
  Free-Style Free-Style אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.11.03
לדעתי, קרבי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Murhal Poched... שמתחילה ב "הבחירה הקשה בין קרבי למקצוע"

אני גם הייתי במין דילמה שכזאת התלבטתי בין עתודאי ובין קרבי

אמרתי לעצמי עתודאי, לומד מקצוע מרויח ותק בצבא ומשתחרר לאזרחי עם אחלה משכורת אבללל עם עתודאי אתה גם מפסיד את כל החוויה של הצבא שלדעתי היא חוויה מאוד מעצבת ומחזקת מנטלית ומכינה אותך לחיים הרבה יותר מלימודים.

אני מעדיף קרבי בגלל שזה יותר מחשל אותך, מכין אותך, מבגר אותך זה סולל את הדרך לחיים האזרחיים.
להרגיש את התחושה של אחים לנשק וכו' שום דבר לא יכול להחליף את זה....

אחרי הצבא נלמד מקצוע בנתיים צריך ללמוד את עצמך ולראות למה אתה באמת מסוגל להגיע ולהכין את עצמך ולבגר את עצמך לקראת החיים שבהמשך!

בקשר למה שאמרת על אבא שלך עם כל הכבוד אליו זאתי החלטה שלך, לא שלא גם ההורים שלי לא מאושרים מהבחירה שלי בצבא אבל הם מבינים אותי ותומכים בי! תסביר לו כדי שיבין... אמרת שהוא היה בפלס"ר תשאל אותו למה הוא החליט ללכת לשם?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:36

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר