
02-07-2006, 09:00
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
הודעות: 6,709
|
|
אני מסתובב לא מעט בפורומי צילום ברחבי העולם (לצערי - הרבה פחות בעולם עצמו) ואף פעם לא ראיתי שמישהו דיווח שנשדד בגלל הציוד שנשא עימו. אני מניח שמה שצריכים לעשות הוא - לפתוח עיניים ולהפעיל הגיון בריא. למשל - לא ללכת בלילה למקומות "חשודים" (אפשר תמיד לברר מראש איפה זה המקומות האלה ולהימנע מהם).
לדעתי, דווקא כייסים מהווים איום חריף יותר משודדים - כדאי לשמור על הציוד, הכסף והמסמכים טוב-טוב. תיירים תמיד בולטים בכל המקומות ואין דבר יותר משתלם מלכייס תייר תמים (במיוחד כזה שתיק הגב שלו צועק - "אני מלא בציוד יקר, תגנוב אותי !"). אני הייתי מציע לוותר על תיק גב (במיוחד אלה של lowepro או tamrac) ולהצטייד בתיק צד קטן ולא בולט, כמו של Domke, למשל. התיקים האלה לא נראים כמו תיקי צילום, קל מאוד לגשת לציוד (להחליף עדשות) ואפשר תמיד לשמור עליהם הרבה יותר מאשר על תיק גב.
חוץ מזה, אם אתה לן בבתי מלון או guest-houses כאלה ואחרים, תבדוק טוב את האפשרות של נעילת הציוד בכספת (אם יש בחדר כמובן). אם אין - תראה איך אתה מאחסן את הציוד בחדר כך שלא יוכל להיגנב מבלי שאתה מודע לכך.
זה פחות או יותר הכיוון. הכי חשוב - להשתמש בראש, להפעיל הגיון בריא וכמובן - להינות ולצלם הרבה 
|