לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-07-2006, 19:23
  AAA1234 AAA1234 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Yakird שמתחילה ב "הסתרת אלרגיה"

גם לי יש את האלרגיה החרא הזאת. שפתאום פעם ב.. אתה קם עם נזלת בבוקר.
הקיצר אני לא אמרתי כלום לצבא על זה ולא ירד לי מהפרופיל שום דבר.

לדעתי אל תגיד כי גם יפסלו אותך סביר להניח(למי שיש את האלרגיה ומצהיר עלייה הוא מקבל פרופיל 72) וגם אני מאמין שזה לא באמת מפריע לך לתפקוד יומיומי. (אם אתה כמוני לפחות).

בקיצור: אל תגיד. אין מצב שיגלו. כי זה בסה"כ דבר שלא מפריע לכלום ואין לזה תסמינים שניתן לדעת עלפיהם. רק אם אתה ממש תבוא מנוזל בעקבות האלרגיה לבדיקות.

עריכה:
שאני חושב על זה--> אני לא יודע מה המצב אלרגיה אצלך. אולי יש אנשים שאצלהם זה קיצוני.
אז כל מה שאמרתי זה נוגע לאנשים שאצלהם זה דבר קטן וזניח שלא משפיע על התפקוד שלהם.

נערך לאחרונה ע"י AAA1234 בתאריך 02-07-2006 בשעה 19:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-07-2006, 23:39
  The_Israeli The_Israeli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
קצת עובדות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Yakird שמתחילה ב "הסתרת אלרגיה"

מנהלים - בבקשה לשים קישור לזה באשכול הקישורים המועילים

למעלה ממחצית האוכלוסיה במדינות מתוקנות ומפותחות (ולעיתים גם במפותחות) סובלת, ברמה זו או אחרת, מאלרגיה לקרדית אבק הבית.
מה זה אלרגיה? מצב שבו המערכת החיסונית של הגוף מתחילה לייצר נוגדנים (נזלת, מישהו?) כתגובה לחשיפת הגוף לחומר מסוים, שאינו מזיק לגוף למעשה. יש תקלה והמערכת החיסונית חושבת שהחומר המדובר לא בריא לנו, ותוקפת אותו. במקרה זה מדובר בהפרשה של קרדיות אבק הבית - סוג של חרקים זעירים המצויים בעיקר במקומות בהם נוטה להצטבר אבק, כגון שטיחים, ארונות, מדבר וכדו'.
התיאוריה המרכזית כיום היא שבבתים במדינות מפותחות, רמת ההגיינה גבוהה, והדבר משפיע על המערכת החיסונית של תינוקות וילדים, וגם על מבוגרים. אם כל הזמן מנקים ואין הרבה אבק וקרדיות אבק, הגוף לא לומד לחיות עם אלה, וכאשר הוא מתחיל לפתע להיחשף אליהם, המערכת החיסונית עלולה להתבלבל ולתקוף את הפרשותיהם של הקרדיות (לא לדאוג - זה חרא בגודל מיקרוסקופי ממש) - לגרום לנו ל"אלרגיה לאבק".
האלרגיה לקרדית אבק הבית יכולה להיות ברמה של נזלת מעטה בבקרים, עד לרמה של כמעט אסטמטיות, קושי רציני בנשימה, ואף הבאה לכדי מצב של אסטמה. הטיפול בה נעשה במשך שנים באמצעים של חיסון עם מנות מוחלשות של קרדיות, בזריקה פעם בחודש או בטיפות לפה על בסיס יומי. אני נרפאתי בעזרת השיטה השניה לאחר כשנתיים של טיפול (מצבי היה קשה מאוד, כמעט אסטמתי), אולם שיטה זו כבר לא קיימת בארץ. הורי שילמו הרבה כסף לרופא פרטי שטיפל בי, אך זה מכבר יצא לפנסיה. קופות החולים ה"נחמדות" מאפשרות רק את הטיפול באמצעות הזריקה החודשית, שהוא לא יעיל במיוחד ולעיתים גם אינו מביא לריפוי כלל. הוא אף עלול לקחת הרבה מאוד שנים... לא ידוע לי על עוד מישהו שמטפל כרגע בשיטה השניה.
אנשים שהאלרגיה המדוברת מזיקה להם צריכים להיות אחראים ולנסות בכל זאת לחפש דרך טיפול יעילה כלשהי. האלרגיה נוטה להחריף עם השנים, ועבור אנשים מסוימים להגיע לרמות קשות ובעייתיות ביותר. חשוב מאוד לנסות להיפתר מזה.

ולנושא הדיון - אין טעם לנסות ולהסתיר, כי לא רק שיגלו, אלא שגם האלרגיה עוד תחמיר עם השנים ללא טיפול (שהצבא לבטח לא הולך לספק בצורה ראויה), ואפילו בהנחה שלא תתגלה האלרגיה, היא תצוץ ותפריע לתפקוד התקין עם חלוף הזמן.
ישן 03-07-2006, 13:27
  AAA1234 AAA1234 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.01.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "קצת עובדות:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Israeli
ולנושא הדיון - אין טעם לנסות ולהסתיר, כי לא רק שיגלו, אלא שגם האלרגיה עוד תחמיר עם השנים ללא טיפול (שהצבא לבטח לא הולך לספק בצורה ראויה), ואפילו בהנחה שלא תתגלה האלרגיה, היא תצוץ ותפריע לתפקוד התקין עם חלוף הזמן.

זה לא נכון!
יש רמות שונות של האלרגיה ולכל אחד זה שונה מהאחר.
יש אנשים שזה פתאום נעלם להם. ויש אנשים שפתאום בגיל X זה מופיע להם.

וכמו שכבר אמרתי - ברמות גבוהות של האלרגיה כדאי לדווח, שזה סתם דבר זניח - לא צריך לדווח.

עריכה:
וד"א עדיין לא מצאו טיפול לזה.
יש כל מיני שיטות כמו זריקה פעם בחודש וכל מיני שטויות, אבל אין עדיין תרופה אולטימטיבית שמרפאת את הבעיה

נערך לאחרונה ע"י AAA1234 בתאריך 03-07-2006 בשעה 13:31.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:17

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר