לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2006, 12:50
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
לאחר שרכשתי את ה canon 20d וקראתי את החוברת פעמיים - מספר שאלות לי אליכם

כמו שאמרתי קראתי בחוברת ולמרות הכל משהו לא ברור לי. השאלות על ה 20D ועל העדשה 24-70/2.8 של קנון.

1) מה זה al servo? לא ממש הבנתי את זה.
2) האם יכול להיות שאין לי פוקוס בתמונה מלאה בגלל שלא עבדתי על מצב al focus?
3) שאלתי פה בשבוע שעבר וקראתי והבנתי מה זה "מרחק היפר-פוקאלי". עדין לא הבנתי האם זוהי הגדרה במצלמה או בעדשה או שילוב של שניהם? אשמח לקבל הסבר בפועל איך אני יוצר את זה ולא רק הסבר תיאורטי על זה עם חישובים.

כמו ששמתם לב הבעיה שלי נובעת בעיקר שאני עובד על המצב 70 בעדשה צמצם 11 מהירות 125 ומעלה ולמרות הכל אני לא מקבל את הכל בפוקוס ולכן לא הכל חד.

שקראתי על מרחק היפר-פוקאלי נאמר כי יש "לדגום" את האזור הקרוב ביותר ואז להסיט את המצלמה לשאר השטח וכך תתקבל חדות מלאה. או שלא עשיתי את ההסבר נכון או שלא הבנתי אותו נכון - בכל מקרה התוצאה מאכזבת - אין לי חדות מלאה בהכל. אם החדות לא נובעת מעומק שדה ולא ממרחק היפר-פוקאלי אז איך כן אני יוצר חדות מלאה?

[ לא מצאתי בחוברת ולו מילה אחת על מרחק היפר-פוקאלי. ]

אין לי עניין לעבוד בכלל על צמצם מתחת ל 11 ולא על מהירות נמוכה מ 125 ולכן השאלה מתמקדת בפרמטרים האלו ומעלה.

תודה למי שכן מתכוון לענות ולא לאלו שהולכים לזרוק את ה RTFM כדי לעלות את מונה ההודעות שלהם.
אשמח לקבל תשובות בעיקר מאלו שמצלמים על ציוד זהה כדי לא לקבל תאוריה אלא תשובה מעשית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-07-2006, 13:25
  samionb samionb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.06
שלח הודעה דרך ICQ אל samionb שלח הודעה דרך MSN אל samionb
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "לאחר שרכשתי את ה canon 20d וקראתי את החוברת פעמיים - מספר שאלות לי אליכם"

תשובות:

1. זהו מצב של "פוקוס עוקב". משתמשים בו בעיקר בספורט שבו מרחק הנושא מהעדשה משתנה כל רגע, זה מצב מאוד טוב לעצמים נעים.
בגלל שהעדשה כל רגע תשנה את מישור המיקוד, לא תהיה לך נעילת/אישור פוקוס.
2. ב-AI focus, המצלמה "לבד" מבחינה בשינוי אם בכלל העצם הוא נע או נייח ובהתאם לזה מפעילה את הפוקוס כנדרש. זהו מעיין שילוב של "צילום יחיד" עם "סרבו"
3. מרחק היפר פוקאלי זה לא מרחק שמגדירים אלא זה מרחק שתלוי באורך המוקד והצמצם בלבד,כאשר ישנה נוסחא לחישוב המרחק הזה, לא זוכר אותה בדיוק. מה זה נותן? כאשר אתה מפקס את העדשה במרחק ההיפר פוקאלי, הפוקוס בסוף בתמונה יהיה מחצי המרחק ההיפר פוקאלי עד אינסוף.
דוגמא: אם המרחק ההיפר פוקאלי הוא 5 מטר, ואתה מפקס את העדשה על 5 מטר, אז כל מה שנמצא בין 2.5 מטר ממך ועד אינסוף יהיה בפוקוס.
מעשית זה לא כל כך שימושי וכמעט ולא משתמשים בזה.
70-200mm f/4L USM

Manffroto 190clb+486RC2

ישן 08-07-2006, 13:46
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
OK תודה רבה על התשובות ועדין לחדד משהו
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי samionb שמתחילה ב "תשובות: 1. זהו מצב של..."

מרחק היפר-פוקאלי - אני אמור לעבוד על מצב M במצלמה, להעביר בעדשה ל AF או MF? ואיך אני מבצע את המדידה?
האם זה אפשרי בכלל ב AF? אני מניח שלא.
אשמח לקבל הסבר אחרי שראיתי חישובים והכל איך אני באמת פיזית עושה את זה במצלמה ובעדשה.

כמו כן, אם כך, מדוע שדוגמנית שוכבת מולי רגלים קרובות וראש רחוק אני לא מצליח לפקס את כולה באותה חדות? אני מפקס נגיד על המרכז שלה (בטן) צמצם 11 מהירות 125 ועדין הבטן חדה יותר מהרגלים והמראש כי עליה פיקסתי.
איפה אני אמור לפקס כדי שכל הגוף יצא חד עם הרקע באותה מידה?
הדוגמא כזו:

דוגמנית שוכבת לאורך - רגלים מולי ראש מרחוק. מרחק מהעדשה 1 וחצי מטרים. עובד על מצב M במצלמה ו AF בעדשה. מפקס על הבטן ולא על הרגלים הקרובות כדי לנסות למצוא מרכז. צמצם 11 מהירות 125 עדשה 24-70/2.8 תאורה - שמש טופ מעלי כמו בשעה 12 בצהרים. אין פיקוס לצערי מלא על הגוף והרקע שמאחרי הדוגמנית החל ממרחק מטר וחצי ממנה. (אין לי דוגמה לעלות זה תיאור מצב תיאורטי שקרה לי כבר). מה שפיקסתי עליו (בטן) בפוקוס, כל השר לא חד באותה המידה. מה יכול אז להיות ההסבר לכך?

נערך לאחרונה ע"י lioravr בתאריך 08-07-2006 בשעה 13:51.
ישן 08-07-2006, 14:07
  samionb samionb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.06
שלח הודעה דרך ICQ אל samionb שלח הודעה דרך MSN אל samionb
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "OK תודה רבה על התשובות ועדין לחדד משהו"

שוב, את החישוב/מדידה של המרחק הזה המצלמה לא עושה את זה אתה צריך לחשב, עכשיו כדי לפקס על המרחק הזה אתה צריך להשתמש בחלון מרחק הפוקוס שיש לך בעדשה.
תקרא בחוברת ההפעלה על המצב A-Dep ,זה יכול לעזור לך במה שאתה מנסה להשיג.

אתה לא יכול ליצור מצב שאותו אתה מתאר בתנאים שלך:
נניח ואתה מצלם עם העדשה שלך על צמצם 11 אלו המרחקים ההיפר פוקאלים המתאימים לפי חישוב:
ב-24 מ"מ 2.7 מטר
ב-30 מ"מ 4.2 מטר
ב-40 מ"מ 7.5 מטר
ב-50 מ"מ 11.7 מטר
ב-70 מ"מ 23 מטר
אם אתה סוגר צמצם עוד יותר, ננחי ל-22, תחלק את כל המרחקים הללו ב-2.

"מרחק מהעדשה 1 וחצי מטרים" - לא מספיק רחוק, תנסה עכשיו להתאים את הסצנה לפי המרחקים שננתי לך, אמנם הם הרבה יותר גדולים יחסית אבל רק כך אתה נעזר בשיטה הזו.
70-200mm f/4L USM

Manffroto 190clb+486RC2

נערך לאחרונה ע"י samionb בתאריך 08-07-2006 בשעה 14:19.
ישן 09-07-2006, 13:43
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "טוב חברים קראתי למדתי והשכלתי ולמרות הכל"

הטבעת השנייה נועדה לכוון את הפוקוס, כלומר את המרחק שבין העדשה לאובייקט הצילום, בגלל זה אתה רואה בחלון הזכוכית מספרים במטרים ו-feet. כלומר, אם אתה רואה מספר של 2m מול הסימן - זה אומר שהעדשה מפוקסת על האובייקט שנמצא במרחק 2 מטרים ממנה. עד כאן בסדר ?

המרחק ההיפר-פוקאלי שונה לכל עדשה ועדשה ולכל צמצם וצמצם. בלינק (בעברית) שננתי מקודם יש את הדוגמא הבאה -
ציטוט:
דוגמא למרחק היפרפוקאלי: נתון: אורך מוקד=28 מ"מ צמצם = f/11 נקבל מרחק היפרפוקלי= 2.85 מטר זאת אומרת שאם אכוון את מד המרחק בעצמית באופן ידני למרחק זה (3 מטר) נקבל מקסימום עומק שדה בתנאים אלה.

כמו שהסביר samionb, אם מכוונים עדשה של 28 מ"מ בצמצם 11 למרחק של 3 מטרים (המרחק ההיפר-פוקאלי שלה בנתונים האלה), אז כל מה שיהיה בתחום המרחקים שבין 1.5 מטרים (חצי מרחק היפר-פוקאלי) לאינסוף, יהיה בפוקוס.

לטבעת השנייה יש משמעות גם ב-MF וגם ב-AF בעדשה שלך - בשני המודים אפשר לכוון איתה את מרחק הפוקוס בצורה ידנית. כלומר, גם כשהעדשה נמצאת במצב של AF, עדיין אפשר לשלוט על מרחק הפוקוס בעזרת הטבעת הזאת, זה נועד למקרים בהם המערכת האוטומטית מפספסת את נקודת הפוקוס הנכונה ויש צורך לתקן אותה בצורה ידנית.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:33

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר