19-07-2006, 22:06
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
יש כאן שני נושאים.
1. תמונות מושלמות משעממות אותך. נראה לי שהתכוונת לתמונות ששומרות בקפידה על כל כללי הקומפוזיציה. אוקיי, בשביל זה לומדים את הכללים - כדי שיהיה אפשר ללמוד לשבור אותם. זה לא חוכמה להתעלם מהכללים (שנקבעו, בסופו של דבר, ע"י נסיון קודם של אחרים) ופשוט לזרוק תמונה. היופי הוא ללמוד מהנסיון של הצלמים לפנינו, ומתוך כך לפתח את הסגנון האישי שלנו.
2. את אומרת שהתמונה הזו נראית לך טבעית, בניגוד לצילומי האופנה וכדו' שמועלים לכאן לפעמים, שנראים מלאכותיים מבחינת מבט, עמידה או כל דבר אחר.
אני מסכימה איתך, אבל אני מסכימה גם עם המגיבים מלמעלה שאומרים שהתמונה הזו לא עשויה היטב ולא נעימה לעין. השילוב הנכון הוא תמונה שנראית טבעית וגם עשויה היטב. יש לא מעט צלמים מהפורום שהצליחו לעשות את זה. אני לא מתכוונת לתמונות מושלמות, אבל תמונות יותר טובות מזו בהחלט אפשר להוציא (ולשמור על הטבעיוּת). למשל, אם אור היה קורא לאבא שלו, האב היה מסתכל על מצלמה ואור היה יורה (לאחר שתכנן את הקומפוזיציה כשאבא שלו לא הסתכל עליו). כך היתה יכולה לצאת תמונה טבעית שבה המבט של האוביקט מופנה אל המצלמה. לחילופין, הוא היה יכול להשאיר מקום ריק מימין לאב (בכיוון של המבט). זה לא היה גורע מהטבעיות, אבל היה נותן לעין תחושה נעימה יותר.
הנה סט שצילמתי לפני כמה זמן בגן ילדים. שום תמונה לא מבויימת, הילדים פשוט שיחקו בחצר ואני צילמתי אותם. מהסיבה הזו התמונות נראות טבעיות. אבל גם הצד טכני לא קופח כאן. התמונות האלה לא מושלמות, אבל יש כאן הקפדה על כללים כלשהם, שגרמו לתמונות להיות נעימות יותר לעין.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=192863
|