23-07-2006, 11:21
|
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
|
צילום אנשים
ציטוט:
יש לעניין הזה שני אספקטים:
1. ההיבט החוקי: בעיקרון, מותר לך לצלם אנשים כמה שבא לך (ברשות הרבים), להוציא קטינים וכד'. מותר לך גם לפרסם את זה, עד כמה שידוע לי. גם אם דורשים ממך למחוק את התמונה, אני חושב שאת לא חייבת, לפי החוק.
|
מותר לצלם קטינים!!!!
הדבר היחיד שאסול לעשות עם קטינים הוא לפרסם את הצילומים כאשר יש בכך משום פוטנציאל לפגוע בהם (כמו למשל צילום ילדים חוסים, מפגרים, קטנינים שנאשמים בפלילים, או ילדיהם של כאלה) ממש כמו שנאסר לפרסם צילומים של נאנסות וקרוביהם שעשויים להביא לזיהויין שנאנסות, אבל רק בהקשר זה.
אסור לפרסם תמונה ללא רשות המצולם כאשר מטרת הפירסום היא מסחרית (למשל לצלם בחורה מלקקת שלגון ולהשתמש בזה לפרסומת לשטראוס למשל). אם צילמתם בכיכר דיזנגוף, ויש שם אנשים שמסתובבים, והכנסתם את זה לפירסום בנושא מזג האוויר - אני לא חושב שמישהו מהם יוכל לטעון שנעשה שימוש בתמונתו לשם הפקת רווח פרסומי - מאחר שהתמונה אינה מתמקדת בו.
אם מבקשים ממך למחוק את התמונה, זה נתון לשיקול דעתך בלבד, ואינך חייבת חוקית לעשות זאת (תמיד אפשר לצאת מזה בתרוץ כזה או אחר - רק בדקתי את הפלאש, לא צילמתי, זה סרט ואני לא יכול להוציא אותו עכשיו, "בסדר" אני לא אפתח את התמונה שלך וכו').
סוד העיניין הוא לא למשוך תשומת לב. עמדי במקום מוצנע ולא מול הפרצוף שלהם, אל תצלמי ב"פוזות" אלא היטמעי בסביבה (שבי על ספסל, ליד שולחן, תישעני על עץ) אמצי כלל ת"ג בצצ"ת (אם מוכר לך המושג מן הצבא).
תשתמשי בעדשות טלה. לא סביר לצלם מישהו ממרחק מטר ולצפות ממנו שיקבל את זה בהערכה. ממרחק של 10 מטרים הוא כנראה גם שלא ישים לב אליך.
אם הוא "ננעל עליך" הסיתי את המצלמה הצידה אל אובייקט מאחוריו או מצידו, וגם אם יתקרב אליך, המשיכי לכוון על האובייקט ההוא (כשיגיע אליך - תגידי לו שאת בכלל לא מצלמת אותו אלא את העציץ מאחוריו או משהו כזה. אם תורודי את המצלמה כשיתחיל לבוא לקראתך - זה כנראה בגלל שאת רואה אותו בפריים... אופציה אחרת - פשוט לעזוב את המקום ולהימנע מעימות).