לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-07-2006, 03:20
צלמית המשתמש של OmriP
  משתמש זכר OmriP OmriP אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל OmriP שלח הודעה דרך MSN אל OmriP Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rana שמתחילה ב "אז תגידו..."

יש לעניין הזה שני אספקטים:

1. ההיבט החוקי: בעיקרון, מותר לך לצלם אנשים כמה שבא לך (ברשות הרבים), להוציא קטינים וכד'. מותר לך גם לפרסם את זה, עד כמה שידוע לי. גם אם דורשים ממך למחוק את התמונה, אני חושב שאת לא חייבת, לפי החוק.

2. ההיבט ה"אנושי": בעיקרון, אני לא הייתי מצלם מישהו שלא רוצה להיצטלם, כי זה נראה לי לא מאוד נחמד (). יש כמה טריקים, אם שואלים אותך מי את ולמה את מצלמת:
א. להגיד שאת במסגרת איזה קורס (שזה פחות מרתיע מ"אני מצלם אותך ואחר כך מעלה את התמונות לאיזה אתר באינטרנט" ).
ב. להראות את התמונה למי שצילמת, ולבקש ממנו כתובת מייל כדי לשלוח את התמונה אחר כך... כמובן שצריך באמת לקיים הבטחות, לפחות בקטע הזה..

בהצלחה.. הכי חשוב - להתגבר על הפחד..

עמרי
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-07-2006, 03:54
צלמית המשתמש של OmriP
  משתמש זכר OmriP OmriP אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל OmriP שלח הודעה דרך MSN אל OmriP Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Rana שמתחילה ב "תודה רבה על התגובה, נתת לי..."

הגודל לא קובע... אם יש לך מספיק ביטחון עצמי, אין סיבה שלמי שמסביבך לא יהיה ביטחון בך, זה כלל אצבע כמעט בכל דבר.

למה שאנשים יישאלו "למה את מצלמת" בטון לא נעים? תסתכלי על שוקו, יש לו מספיק סיבות (כמספר אלו שהוא צילם והיה להן חבר ) להפסיק לצלם שוקו סטייל.. והוא עדיין איתנו!

אני שומע פה ירידה? לא, אני לא כזה גדול, אני פשוט לא מוצא סיבה שאנשים ייתרגזו עליי...

עוד טיפ קטן: לפעמים כדאי לנסות עם האנשים לפני שאת מצלמת אותם, אם זה לא פוגע בסיטואציה...

עמרי
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...

ישן 23-07-2006, 11:21
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
צילום אנשים
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי OmriP שמתחילה ב "יש לעניין הזה שני..."

ציטוט:
יש לעניין הזה שני אספקטים:

1. ההיבט החוקי: בעיקרון, מותר לך לצלם אנשים כמה שבא לך (ברשות הרבים), להוציא קטינים וכד'. מותר לך גם לפרסם את זה, עד כמה שידוע לי. גם אם דורשים ממך למחוק את התמונה, אני חושב שאת לא חייבת, לפי החוק.

מותר לצלם קטינים!!!!

הדבר היחיד שאסול לעשות עם קטינים הוא לפרסם את הצילומים כאשר יש בכך משום פוטנציאל לפגוע בהם (כמו למשל צילום ילדים חוסים, מפגרים, קטנינים שנאשמים בפלילים, או ילדיהם של כאלה) ממש כמו שנאסר לפרסם צילומים של נאנסות וקרוביהם שעשויים להביא לזיהויין שנאנסות, אבל רק בהקשר זה.

אסור לפרסם תמונה ללא רשות המצולם כאשר מטרת הפירסום היא מסחרית (למשל לצלם בחורה מלקקת שלגון ולהשתמש בזה לפרסומת לשטראוס למשל). אם צילמתם בכיכר דיזנגוף, ויש שם אנשים שמסתובבים, והכנסתם את זה לפירסום בנושא מזג האוויר - אני לא חושב שמישהו מהם יוכל לטעון שנעשה שימוש בתמונתו לשם הפקת רווח פרסומי - מאחר שהתמונה אינה מתמקדת בו.

אם מבקשים ממך למחוק את התמונה, זה נתון לשיקול דעתך בלבד, ואינך חייבת חוקית לעשות זאת (תמיד אפשר לצאת מזה בתרוץ כזה או אחר - רק בדקתי את הפלאש, לא צילמתי, זה סרט ואני לא יכול להוציא אותו עכשיו, "בסדר" אני לא אפתח את התמונה שלך וכו').

ציטוט:

2. ההיבט ה"אנושי": בעיקרון, אני לא הייתי מצלם מישהו שלא רוצה להיצטלם, כי זה נראה לי לא מאוד נחמד (). יש כמה טריקים, אם שואלים אותך מי את ולמה את מצלמת:
א. להגיד שאת במסגרת איזה קורס (שזה פחות מרתיע מ"אני מצלם אותך ואחר כך מעלה את התמונות לאיזה אתר באינטרנט" ).
ב. להראות את התמונה למי שצילמת, ולבקש ממנו כתובת מייל כדי לשלוח את התמונה אחר כך... כמובן שצריך באמת לקיים הבטחות, לפחות בקטע הזה..

סוד העיניין הוא לא למשוך תשומת לב. עמדי במקום מוצנע ולא מול הפרצוף שלהם, אל תצלמי ב"פוזות" אלא היטמעי בסביבה (שבי על ספסל, ליד שולחן, תישעני על עץ) אמצי כלל ת"ג בצצ"ת (אם מוכר לך המושג מן הצבא).

תשתמשי בעדשות טלה. לא סביר לצלם מישהו ממרחק מטר ולצפות ממנו שיקבל את זה בהערכה. ממרחק של 10 מטרים הוא כנראה גם שלא ישים לב אליך.

אם הוא "ננעל עליך" הסיתי את המצלמה הצידה אל אובייקט מאחוריו או מצידו, וגם אם יתקרב אליך, המשיכי לכוון על האובייקט ההוא (כשיגיע אליך - תגידי לו שאת בכלל לא מצלמת אותו אלא את העציץ מאחוריו או משהו כזה. אם תורודי את המצלמה כשיתחיל לבוא לקראתך - זה כנראה בגלל שאת רואה אותו בפריים... אופציה אחרת - פשוט לעזוב את המקום ולהימנע מעימות).

ישן 22-07-2006, 14:56
צלמית המשתמש של גודלן-ארז
  גודלן-ארז גודלן-ארז אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל גודלן-ארז

תביני

1. לאנשים לוקח זמן להבין אם צילמת אותם או לא

לדוגמה צילמתי מישהו והוא מסתכל עלי חצי שעה אחרי זה עדיין מנסה להבין אם צילמתי אותי או את הבחורה היפה שמאחוריו... ואם משהו מפחיד אותך את אומרת לו "צילמתי מישהו שהיה מאחוריך..."

2. אני לדוגמה כמו שמשהו אמר אומר "לקורס.... תחרות צילום וכדומה" ואם הם רוצים לראות את התמונה
את אומרת "זה פילם"

לסיכום את צריכה להבין שאנשים לא רגילים שמצלמים אותם ואת יכולה להשתמש בחוסר ידיעה הזה לטובתך

Temp Web Site: picasaweb.google.com/erez2006

ישן 23-07-2006, 11:38
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02

לא לדאוג אלא פשוט לצאת החוצה ולצלם. מקומות כמו מדרחוב (נחלת בנימין בת"א בימי שישי מאוד עמוס בבני אדם), מצעדים למיניהם וארועים אחרים עם התקהלויות גדולות של אנשים הם זירה מאוד נוחה לצילום אנשים - יש המון אנשים מסביב והסיכוי שמישהו ישים לב לכך שאת מצלמת הוא קטן מאוד, וגם אם ישימו לב סביר להניח שלא יגידו לך כלום בגלל טבעו של הארוע (הרבה אנשים = הרבה תיירים = צלמים). ביום שישי האחרון צילמתי בנחלת בנימין - אנשים בקושי שמו לב אליי.

חוץ מזה לך יש יתרון עצום על פני רוב המגיבים כאן, והוא - שאת בת ! אם צילום ע"י גבר יכול להיחשב כמשהו מוזר ואפילו מאיים (לך תדע למה הוא מצלם, הסוטה הזה), צילום ע"י בחורה זה משהו שונה לחלוטין, הרבה פחות מאיים ואפילו מחמיא. בחורה מצלמת מתקשרת בדר"כ לסטודנטית לצילום או משהו בסגנון (אגב, זה בדיוק מה שאפשר לענות על השאלה "למה את מצלמת ?" - "מכינה עבודה לקורס צילום במכללה").

בהצלחה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rana
מה גם שאני יודעת שאני לא ארגיש בנוח אם יצלמו אותי ויעלו תמונה שלי לפורום.

למה ? מה רע בזה ?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:06

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר