30-07-2006, 01:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
ההתפתחויות האחרונות בעולם המחשבים
לאחר שיצא השקע AM2 של AMD, הפסקתי לעקוב אחרי עולם החומרה, לאחרונה חזרתי
ונוכחתי לראות שהמהפכה של אינטל כבר יצאה לדרך. אינטל שכולנו אהבנו לרדת עליה, ביצעה
את המהלך שעליו היא הכריזה כבר מזמן ושחררה את קו המעבדים החדש שלה- הCORE 2 DUO
שלפי כל המבחנים הוא פשוט קו המעבדים הטוב ביותר (למרות שהבנתי שהיה איזה תרגיל של אינטל ששלחה למבחנים מעבדים יותר טובים מהמעבדים שהיא מוכרת לציבור), בתגובה הורידה AMD את מחירי מעבדיה בצורה דרסטית.
כמובן שאני לא מחדש פה כלום, אלה רק שורות פתיחה.
הבעיה שלי היא, שההכרות שלי עם עולם החומרה התרכזה כמעט אך ורק בAMD (בגלל שאינטל לא הייתה אלטרנטיבה בתקופת הפרסקוטים), אני זוכר את הדיונים הארוכים בהם תפוחים ניסה להסביר לי מהו הHTT ומה זה "גשר צפוני", היום, כשיש עוד זמן רב עד לשחרור מעבדי הK8L של AMD, תקנו אותי אם אני טועה אך עושה רושם שאינטל חזרה לשלוט (או כפי שכינו זאת באנאד- האמפריה מכה שנית), לפחות למי שמחפש את הביצועים היותר גבוהים (למעשה נוצר מצב מצחיק שבו הסטיגמה הישנה על AMD- מוכרים מעבדים זולים, ממש מתממשת)
אז החלטתי לראות מה בדיוק שונה אצל ענקית החומרה ובכלל מה התחדש בעולם החומרה.
(0) מבחינת שקע- כרגע אינטל נמאת ב775 פינים, נכון? נדמה לי שזה כבר הרבה זמן ככה...מה היה השקע הקודם? יש תוכניות לשינוי?
(1) בשונה מגיזרת AMD שבה הצי'פסטים יוצרו בעיקר ע"י NVIDIA (וקצת ע"י VIA) אני רואה שאינטל מייצרת בעצמה את השבבים, נכון? האם גם נוידיה וויה מייצרות שבבים לאינטל? האם הם פחות טובים?
ראיתי שהשבבים של אינטל המיועדים לC2D נקראים 965G ו-975X, מה ההבדל בינהם?
(2) אם אני זוכר נכון (וייתכן מאד שלא, זרמו הרבה מים בנהר הליטני מאז ההסברים של תפוחים), במערכות AMD היה קשר ישיר בין המעבד לזכרון, שכונה HYPER TRANSPORT, לא היה גשר דרומי והגשר הצפוני שימש לקשר בין במעבד לכרטיס הגרפי . במערכות אינטל אין קשר ישיר בין המעבד לזכרון, אבל בכל זאת ראיתי את הHT בלוחות שלהם, מה הוא מסמל? מה החלוקה בין גשר דרומי לצפוני?
(3) כשהפסקתי לעקוב, כפולי הליבה של AMD היו יקרים ולא היה בטוח שהם מצדיקים את המחיר מכיוון שהמבחנים הראו שבפעולה בודדת, מעבד חד ליבה בחצי מחיר הציג את אותם ביצועים כמו מעבד כפול- בכפול מחיר. ההגיון גם אומר שהמעבדים החזקים ביותר יהיו דווקא בודדים, ואיך זה שפתאום מעבדים כפולי ליבה ממוצעים של אינטל (E6600 תמיד, E6400 לפעמים) מביסים את הליבה המהירה ביותר של AMD- הFX-62? (או שכבר נולדו FXים כפולים?) האם כבר בוחנים בשילוב של 2 הליבות בפעולה אחת?
(4) זכרונות- הDDR2 היה איטי בתזמונים ולא כדאי לפי המבחנים, היום פתאום כבר אף אחד לא מסתכל על הDDR, האם הDDR2 הצליח לעבור אותו ביחס של מחיר-תועלת? מה נחשב תזמונים טובים בDDR2?
ומה מבחינת מהירות הזכרונות? פעם הכל היה 400 וזהו, היום אני רואה כבר מהירות של 1066MHZ, האם המהירות משפיעה מאד על הביצועים? מה נחשבת המהירות הממוצעת?
(5) כרטיסי מסך- אנחנו עדיין מדברים על PCI-EX16 נכון? אין שינוי באופק? מה נחשבים היום הכרטיסים הממוצעים של ATI וNVIDIA? ומהם כרטיסי העל?
ומה לגבי כרטיסי הפיזיקס? פעם הם הסתמנו כדבר הבא, בנתיים אני רואה שיצא אחד ואין כזאת התלהבות, האם ירדו מהם? האם צריך לוחות אם מיוחדים בשביל כרטיסים כאלה?
טוב, נראה לי שסיכמתי פחות או יותר את הנושאים הדורשים עדכון, אשמח לקבל תשובות, כמובן שאם למישהו יש משהו נוסף לחדש, או שיכול לספר לי על הבדל נוסף בין טכנולוגית אינטל לזו של AMD אני אודה לו מקרב לב.
עריכה: ראיתי שמקביל נפתח עוד דיון על עדכונים, ראיתי את הלינקים ואין בהם ממש תשובות לשאלות שלי.
שבוע טוב!
נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 30-07-2006 בשעה 01:25.
|