02-08-2006, 12:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.11.01
|
|
לא מדוייק.
אם תסתכל על ראשי הלהקים בחיל,רק רלצ"ד אינו טייס (אם אני לא טועה, אולי יש עוד כמה),הוא מנ"מ, והמחליף הקרוב שלו גם אינו טייס.
אבל כל הבכירים (רל"א/רלכ"א/רלמד"ן/רמ"ט ח"א/מח"א), הם טייסים.
יש גם בתוך החיל העדפה ברורה לטייסים (קרובת משפחה שלי (פסיכולוגית במקצועה), הייתה אמורה לקבל סא"ל פעמיים והעדיפו טייסים על פניה, רק לאחרונה היא קיבלה סא"ל (תקבל את הדרגה בספטמבר) ויצאה לפו"מ, והתפקיד, למרות שיש בו צד שקשור איכשהו לטייסים (כמו בערך כל ח"א ), איננו מצריך יכולת טיסה כלשהם , ד"א זה רק סיפור אחד שאני מכיר (אישית לצערי) מתוך כמה...).
שים לב לדוגמא, שבמקום לשים בלמד"ן מישהו מאמ"ן או שצמח מתוך למד"ן, בפעמים האחרונות שמים שם טייסים..., אולי הם אחרי זה מצטרפים לקהילייה (ידלין), אבל עדיין אין להם שום מרכיב בהכשרה שעוזר להם דווקא במודיעין.
לגבי תלפיונים, רק בערך שליש מכל מחזור שמסיים מסלול מגיע לח"א (שליש אחר בד"כ לאמ"ן,ועוד שליש מתפזר בין החילות ומשרד הבטחון ועוד כל מיני מקומות מעניינים ), רובם משובצים בלצ"ד מן הסתם.
התלפיון הכי בכיר שראיתי בח"א היה רס"ן שאמור לקבל סא"ל בקרוב (אולי יש גם סא"לים שאני לא מכיר, לא מכיר טוב מספיק את חק"ב אוויר)
מצד שני יש תלפיונים יותר בכירים דווקא בחילות האחרים (תא"ל בתקשוב (הוא התלפיון הכי בכיר), מספר בכירים במודיעין וכו')
מה גם תלפיות היא יותר תוכנית של מפא"ת מאשר ח"א (ח"א תורם בעיקר את הבסיס והמדים (ופגישה עם מח"א בטקס סיום ובסדרת ח"א) ואולי אולי חמישית מהתקציב, וגם זה בקושי)
669 ושלדגיסטים בד"כ מתקדמים ביחידות שלהם אין להם יותר מדי מה לחפש בשאר החיל בגלל הייעוד היחודי שלהם.
בקיצור, אם אתה קצין במקצוע חשוב (חוץ מטייס), כלומר כל מיני דברים רלוונטים בלצ"ד/למד"ן וכו', יש לך לאן להתקדם, מצד שני, אל תבנה על למעלה מסא"ל/אל"מ אלא אם כן אתה מאוד ייחודי...
נערך לאחרונה ע"י master בתאריך 02-08-2006 בשעה 12:50.
|