לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-08-2006, 20:18
צלמית המשתמש של XpdX
  XpdX XpdX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל XpdX שלח הודעה דרך MSN אל XpdX
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amonsito שמתחילה ב "כיצד בא לידי ביטוי העדשה בתמונה?"

אני לא מבין גדול אבל ההסבר הכי פשוט שאפשר לתת הוא שבזום המקסימלי הצמצם הכי פתוח הוא f/4.5 (בהנחה שאלה באמת הנתונים של העדשה). עדשת f/2.8 תהיה ברור המקרים יותר יקרה מכיוון שיש לך טווח יותר גדול (ואתה יכול לפתוח יותר צמצם - לדוגמא במקומות פחות מוארים)

עכשיו שאלת כיצד זה בא לידי ביטוי בתמונה - אם לדוגמא אתה מצלם בשתי העדשות שציינת (האחת f/4.5 והשניה f/2.8) על צמצם 8 אין הבדל כי אתה משתמש באותו ערך ..לעומת זאת אם תצלם בעדשה אחת בצמצם f/2.8 ובעדשה אחרת בצמצם f/4.5, התמונה שבה הצמצם פתוח יותר - f/2.8 (שיכנס דרכו יותר אור) , תהיה בהירה יותר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-08-2006, 20:53
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי XpdX שמתחילה ב "[u]אם העדשות זהות[/u] מלבד..."

טועה??? טועה זאת לא מילה מה שאתם אומרים זה עם אני קונה canon 24-70 f2.8L היא תיהיה שווה באיכות אופטית שלה לsigma 24-70 f3.5-5.6 כשהסיגמה עולה 800 שקל חדשה והקאנון מעל 7 אלף... זה שיש לה צמצם יותר פתוח זה לא הדבר היחיד שמקפיץ לה את המחיר כך לשחקים וכך לגבי כול עדשה באיכות גבוהה עם צמצם 2.8 ומטה.... נכון לא כול העדשות 2.8 עדשות איכותיות ביותר.
יש המון אבל המון הבדלים בין עדשות לא משנה עם הם באותו אורך מוקד ועם אותם צמצמים.
כגון: זכוכיות אופטיות ברמות הגבוהות ביותר לעומת נחותות יחיסית אופן הבנייה של העדשה, העמידות שלה לנזקי הטבע, מהירות מנגנון הפיקוס ועוד מלאה דברים ועד השם של החבר'ה שמוסיף עוד כמה ג'ובות לערכה... בקיצור כמה שאתה פותח יותר צמצם כך עומק השדה בתמונה ילך ויגדל וצמצם סגור ילך ויקטן כמה שתסגור יותר צמצם כך החדות תעלה (לא בכול העדשות אבל ברובם..) יש אמת בדברך שבדרך כלל כאשר מדברים על עדשות עם צמצם 2.8 מדברים על עדשות יקרות ואיכותיות אבל לא תמיד הדבר.
ואני באמת יחכה לאנשים שיודעים לבטות את עצמם טוב יותר ממני בנושא הטכני של העדשה ....
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 03-08-2006 בשעה 20:55.
ישן 03-08-2006, 20:56
צלמית המשתמש של XpdX
  XpdX XpdX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל XpdX שלח הודעה דרך MSN אל XpdX
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "טועה??? טועה זאת לא מילה מה..."

לכן אמרתי שכל מה שכתבתי תקף במידה והן זהות (ואפילו הדגשתי בקו) מלבד הצמצם..
ואף פעם לא אמרתי שעדשה f/2.8 היא איכותית..לא התייחסתי לזה בכלל..אלא רק להבדל שבין הצמצים. לגבי השינוי בעומק השדה זה דבר שאכן שכחתי להזכיר אז כמו שאמרת ככל שהצמצם פתוח יותר עומק השדה יהיה רדוד יותר וככל שהצמצם סגור יותר כך עומק השדה יהיה עמוק יותר (ולכן התמונה תיראה לך יותר חדה אבל גם בעומק שדה רדוד תמונה יכולה להיות חדה, פשוט חלק קטן יותר ממנה - אבל בקשר לזה אני לא בטוח)
נכון שברוב המקרים אי אפשר להשוות בין עדשות רק לפי צמצמים כי לא מייצרים את אותן עדשות בדיוק שההבדל היחידי ביניהן הוא הצמצם..

נערך לאחרונה ע"י XpdX בתאריך 03-08-2006 בשעה 21:14.
ישן 03-08-2006, 21:08
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי XpdX שמתחילה ב "לכן אמרתי שכל מה שכתבתי תקף..."

מה שכתבת בקשר לצמצמים בסוף גם אינו נכון. אני מציאה שתיקרא את המאמרים של רועי גליץ באתר שלו הסברים פשוטים ומעולים. (שמשום מה לא עולים לי כרגע....)

ההבדל הכי חד בין צמצם 2.8 לבין צמצם 4 זה שניכנס פחות אומר בצמצם 4 כי הוא יותר סגור פיסית מצמצם פתוח יחסית שעומד על 2.8 הדבר לא דווקה מצביעה על חדות של העדשה או על אופטיקה משובחת להפליא או יקרה ניקח לדוגמא את הקאנון 50ממ צמצם 1.8 שהוא יותר פתוח מ2.8 וניכנס אליו יותר אור אבל מצד שני הוא עולה 500 שקלים בלבד עקב "גיל" העדשה עקב שהייצור שלה נורא זול ופשוט ועוד כמה מרכיבים יש לך גם עדשות שמתחילות רק מצמצמים 5 ומעלה ועולות עשרות אלפי שקלים...

תיקרא את המאמר הזה ותבין טוב מאוד על מה מדובר.
http://cliki.site.co.il/%D7%A2%D7%A...%9E%D7%A6%D7%9D
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 03-08-2006 בשעה 21:19.
ישן 03-08-2006, 21:53
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "מה שכתבת בקשר לצמצמים בסוף גם..."

מה אתה רוצה? רועי אמר דברים נכונים לחלוטין. תקרא שוב את התגובות שלו ותחשוב טוב.
עמוס לא שאל על איכות העדשה, הוא אפילו לא נתן שמות של עדשות. הוא שאל מה ההבדל בין עדשה (לא ספציפית!) שמפתח הצמצם המקסימלי שלי הוא 2.8, לבין עדשה (שוב, לא ספציפית!) שמפתח הצמצם המקסימלי שלה הוא 4.5. אני מניחה שהוא יודע מה ההבדל בין צמצם פתוח לסגור, כי יש לו מצלמת ריפלקס (מה שבימינו לא אומר הרבה, למרבה הצער), ולכן התשובה ההגיונית היא מה שרועי אמר (בצמצם זהה אין הבדל בין שתי העדשות. בצמצמים מקסימליים - יהיה בסדל, כי הצמצם המקסימלי הוא שונה).
אח"כ הוא שאל מה בכל זאת מקפיץ את המחירים של אחת מהן, ועל זה אפשר לענות שכנראה יש הבדל בין שתי העדשות, וזה יכול לבוא לידי ביטוי בהרבה דברים שאינם קשורים למפתח הצמצם: איכות אופטית, איכות פיזית, זום שונה ועוד.
בנקודה הזו אפשר להציע לפותח האשכול לתת לנו שני שמות של עדשות (אחת עם מפתח מקסימלי 2.8 ואחת עם 4.5) ולבקש השוואה (או להריץ חיפוש בפורום).
בכל מקרה, אין סיבה לפסול את התשובה הנכונה והממצה של רועי. אגב, מתישהו בהמשך האשכול חזרת על ההסבר הראשון של רועי, רק בתגובה ארוכה יותר ובמילים קצת אחרות.
ישן 04-08-2006, 18:12
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amonsito שמתחילה ב "כיצד בא לידי ביטוי העדשה בתמונה?"

עשיתם סלט קטלני מהדיון הזה בערך כמו כל דיון...
יש הבדל בין F4.5 להין F2.8 ולא רק ב"כמות האור"
ההבדל העיקרי היא בעומק השדה. לכן אנשים עדיין יעדיפו את ה F2.8 על ה F4.5 (כמו בקנון החדשה) כי גם אם יצליחו להיתגבר על המהירות ע"י IS משוכלל, עדיין רוצים צמצם 2.8 ולא בשביל "כמות אור"
אלא בשביל עומק שדה.
מהחינת איכות, כן, ידוע שעדשות בעלות צמצם 2.8 הן איכותיתו יותר אבל אם תיקח את אותה עדשה ותצלם בה ב 2.8 ו ב 4.5, ההבדל לא יהיה באיכות אלא מהחינה טכנית אכן יכנס יותר אור ומבחינת תוצאה, עומק השדה ישתנה.

ישן 05-08-2006, 01:28
  amonsito amonsito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.06
תודה לכל המגיבים!!!

ממש מדהים ההסברים העמוקים...
אני חושב שהבנתי ואני יכול אפילו לסכם את הדברים:
הפקטור הנמוך מעיד על פתיחת צמצם מקסימלית במצלמה
הדבר משפיע על כמות האור וכן על עומק השדה.
הדבר מאפשר פתיחת אפשרויות לגבי הצלם עצמו.
מה עוד שצריך לשים לב, לאיכות העדשה בלי שום קשר לפקטור המקסימלי.
מבנה העדשה, מהירות פיקסוס, נזקי טבע (אם אני מבין נכון, פלסטיק או אלומיניום וכדומה), ואיכות העדשה עצמה הנמדדת באחידות תכונות שבירת האור, שקיפות, קרבת זווית השבירה של צבעים שונים וליטוש מדויק וכמובן החומר עצמו ממנו עושים את העדשה, דבר חשוב נוסף הוא איכות הציפוי של העדשה.
זהו אני חושב תודה לכולם!!!

ישן 05-08-2006, 05:14
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי amonsito שמתחילה ב "תודה לכל המגיבים!!!"

אתה יודע, כל פעם שמישהו שואל אותי שאלה, אם זה בצילום, אם זה במחשבים ואם זהבכל תחום אחר, יש נטיה לשואל לספר על המוצר, לספר על מה ראה, לספר על כל מיני דברים ועל הכל חוץ מדבר אחד. כמו אחד ששאל אותי היום: "בואנה ראיתי איזה תוכנה שבודקת את הדואר דרך שרת אחר, וזה ניראה לי מעניין, יש לך מושג איזהו תוכנה זו?" יכול להיות יותר פשוט אם היה אומר לי שהוא רוצה העברת דואר אבל היה חייב לסבך את העניין. שורה תחתונה אמרתי לו: "תגיד לי מה אתה רוצה?".
מה המטרה שלך ומה אתה רוצה להשיג.
אם באת לשאול כדי שבסופו של דבר תדע מה לקנות או איזה עדשה מתאימה לך יותר, פשוט תשאל את זה בצורה ישירה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר