
03-08-2006, 21:53
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
הודעות: 13,084
|
|
מה אתה רוצה? רועי אמר דברים נכונים לחלוטין. תקרא שוב את התגובות שלו ותחשוב טוב.
עמוס לא שאל על איכות העדשה, הוא אפילו לא נתן שמות של עדשות. הוא שאל מה ההבדל בין עדשה (לא ספציפית!) שמפתח הצמצם המקסימלי שלי הוא 2.8, לבין עדשה (שוב, לא ספציפית!) שמפתח הצמצם המקסימלי שלה הוא 4.5. אני מניחה שהוא יודע מה ההבדל בין צמצם פתוח לסגור, כי יש לו מצלמת ריפלקס (מה שבימינו לא אומר הרבה, למרבה הצער), ולכן התשובה ההגיונית היא מה שרועי אמר (בצמצם זהה אין הבדל בין שתי העדשות. בצמצמים מקסימליים - יהיה בסדל, כי הצמצם המקסימלי הוא שונה).
אח"כ הוא שאל מה בכל זאת מקפיץ את המחירים של אחת מהן, ועל זה אפשר לענות שכנראה יש הבדל בין שתי העדשות, וזה יכול לבוא לידי ביטוי בהרבה דברים שאינם קשורים למפתח הצמצם: איכות אופטית, איכות פיזית, זום שונה ועוד.
בנקודה הזו אפשר להציע לפותח האשכול לתת לנו שני שמות של עדשות (אחת עם מפתח מקסימלי 2.8 ואחת עם 4.5) ולבקש השוואה (או להריץ חיפוש בפורום).
בכל מקרה, אין סיבה לפסול את התשובה הנכונה והממצה של רועי. אגב, מתישהו בהמשך האשכול חזרת על ההסבר הראשון של רועי, רק בתגובה ארוכה יותר ובמילים קצת אחרות.
|