לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-08-2006, 23:17
  vish vish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל vish
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eyal7 שמתחילה ב "ירפ"א א' - שאלה"

שיהיה ברור שאני לא מי שמחליט על שיטת המיונים לקורס טיס - אבל אני די בטוח שזה הולך ככה:
בכל שלב של המיונים מקבלים ציון על אותו השלב ואולי גם על חלקים של אותו השלב. בכל שלב של המיונים צריך שני דברים כדי לעבור לשלב הבא; לעבור רף מינימלי עבור אותו השלב, וגם לעבור רף משוקלל של כל השלבים עד כה.
למשל יכול להיות שהיית מספיק טוב בסימולטור כדי לעבור לשלב הבא אבל כשמסתכלים על המבדקים והמבחנים הממחושבים וכו', לא היית מספיק טוב באופן כללי. וגם להיפך, יכול להיות שהיית תותח בצורה לא נורמלית בכל המבחנים עד הסימולטור, ובסימולטור היית די גרוע... אז לא עברת.

כנ"ל בקורס... לדוגמא בשלב המכין: אפשר ליפול בצ'קים (לא לעבור את הרף של אותו השלב). אפשר כמו כן גם לעבור את השלב של הצ'קים אבל ליפול בועדות סוף על מכלול נתונים...

זה לא ממקור מוסמך,אבל מההתעניינות שלי בנושא והנסיון האישי שלי זאת המסקנה שהגעתי אליה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-08-2006, 05:38
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי eyal7 שמתחילה ב "תודה על התשובות. שאלה נוספת:..."

שמע, אנלא איזה בכיר בירפ"א או במדור צוות אוויר, אבל מההיגיון אני יכול להגיד לך שאם לא עברת את הסימולטור, אתה לא תמשיך האלה במיונים גם אם אתה תותח פסיכוטכני ויכול לצייר עם עיפרון במבוך כמו מיכאלנג'לו. בשורה התחתונה מחפשים את הטייסים של העתיד, ולא את אלה עם האייקיו הגבוה.

לשאלה השניה, אם עברת את הסימולטור, מן הסתם אתה תמשיך הלאה, והשלב הבא הוא השלב שבו הרבה גם נופלים, שלב הפסיכולוג. שהוא בעצם השלב של השכלול גם. אחרי הפסיכולוג מוחלט אם אתה ממשיך או לא, בהתאם לכל התוצאות שלך מהצו הראשון עד השיחה עם הפסיכולוג. אם הגעת עד לשם, כנראה שבכל שלב עברת את הרף הדרוש. לאחר הפסיכולוג בודקים אם עברת את הרף של השכלול.

(נניח שלכל שלב אתה צריך נגיד 3 נקודות דמיוניות בשביל לעבור את אותו השלב, אבל לאחר שלושה שלבים אתה צריך 10 נקודות בשביל להמשיך. אז 3+3+3 זה מספיק בשביל כל שלב בנפרד, אבל בשכלול הכולל זה לא. זאת התיאוריה בכל אופן, כמו שאמרתי, אני לא בכיר בירפ"א\מדור-צוות-אוויר וכל זה רק השערות)

עריכה:
סליחה על ה2 תגובות, פשוט כל תגובה למישהו אחר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

ישן 12-08-2006, 10:49
  frydman frydman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.07.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי eyal7 שמתחילה ב "תודה על התשובות. שאלה נוספת:..."

בסוף הירפ"א א מודיעים לך אם עברת את כל היום של המבדקים ולא רק את הסימולטור ואז כמובן אתה ממשיך לשלב הבא שהוא מבחני אישיות ....
במקרים מסויימים - שהמחשבים של ירפ"א נופלים (וזה קורה יותר ממה שאתה חושב...) אז כולם עושים את השאלוני אישיות ולאחר שבוע אומרים להם אם הם עברו או לא ......
בכל אופן גם אם עשית את המבחני אישיות אתה לא בטוח בירפ"א ב..... חלק (קטן מאוד) נופלים גם בשלב הביניים הזה ....
וכמו שאמרנו קודם ... הניקוד משוכלל כך שיכול להיות מצב שלא היית הכי תותח בסימולטור ובכל זאת תעבור וגם מצב שהטסת את הסימולטור כמו טייס קרב וותיק אבל אתה פישלת במבחנים הקודמים ולכן לא תעבור ....

ישן 12-08-2006, 14:32
  eyal7 eyal7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eyal7 שמתחילה ב "ירפ"א א' - שאלה"

שוב, תודה על התשובות.

לצערי לי במבדקי צוות אוויר בלשכה הלך לא משהו במבדק המכונה, שהוא היה המבדק האחרון וכבר הייתי די תשוש. במקום להתרכז איך החלקים המרכזיים ממוקמים וכיצד המכונה פועלת, התרכזתי בפינים בעצה שנתן לי חבר. לבסוף, אחרי הרכבות ופירוקים, הצלחתי להעמיד את החלקיים העיקריים בצורה נכונה (אני חושב) אך המכונה לא פעלה. לכן אני חושש שזה משהו שיכול להפיל אותי. באשר לשאר המבדקים בלשכה - הלך לי טוב (אם כי איני יודע מה הייתה הרמה שלי ביחס לשאר המועמדים שהיו איתי באותו היום בלשכה).

לצו ראשון הבאתי איתי את האבחון שעשיתי בשביל הלימודים בבית ספר. אותו אבחון העניק לי גם הקלות במבדקי צוות אוויר בלשכה, כשלא הייתי צריך לעשות את השאלות של המתמטיקה (באותו הזמן אמרו לי לצאת מהחדר ולחכות בחוץ). האם האבחון מעניק גם הקלות או פטור כלשהו ממבדקים בירפ"א א'?

ומישהו אולי בבקשה יוכל לרשום את סדר היום במבדקים בירפ"א א'?

והאם הרצון העז לעבור לשלב הבא יכול באמת לסייע לי (או שהוא רק ילחיץ אותי)?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:27

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר