לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-08-2006, 00:06
  JPP JPP אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
שאלה לגבי השיבוץ בצה"ל...

אז ככה אני עוד מעט בן 17 ולא ממש מבין איך השיבוץ הולך... ואני ממש רוצה להגיע הכי רחוק שאני יוכל ביחידה קרבית.. אבל אני לא יודע איך זה הולך בדיוק...

הבנתי שכדי להגיע ליחידות המובחרות כמו שייטת 13, סיירת מטק"ל, שלדג, אגוז, דובדבן, צנחים וכו' צריך לעבור יום סיירות , להצליח ולקבל זימון ליום גיבוש ובלה בלה בלה ... עוברים , לא עוברים ... מגיעים בסופו של דבר לאיזשהו יחידה מובחרת....

אז השאלה שלי היא ככה - אם לא מצליחים ממש או שפורשים ביום סיירות אז מה קורה? לא מקבלים זימון לגיבוש בשום יחידה קרבית בצה"ל? כאילו אם אני לא מציח ביום סיירות זהו אני כבר לא יהיה קרבי?

ועוד שאלה - אם אני בכלל אני רוצה להגיע לחי"ר למשל גולני ... אז איך אני מגיע לשם? חוץ ממה שאני ממלא במנילה למשל :

1- גולני
2-משהו..
3-משהו..

צריך לעבור גיבוש להגיע אליהם או שישר מגיעים אליהם ביום הגיוס???

מצטער על השאלות הקצת דפוקות בשבילכם ... פשוט אני לא מבין בזה כלום ואני רוצה להיות מוכן לשנה הבאה...

ובבקשה אל תנעלו את זה כי חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי הסבר לנושאים האלה....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-08-2006, 00:38
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי JPP שמתחילה ב "שאלה לגבי השיבוץ בצה"ל..."

באמת שעל כל שאלה אני בטוח שיש מידע בחיפוש אבל אני אענה בקצרה..

אם לא תצליח לעבור שום גיבוש שזה אומר יום סיירות,גיבושי המשך,צנחנים,טייס וכל מה שעולה על רוחך אתה כן תשובץ בתור חייל קרבי...
המנילה שלך תקבע את שיבוצך אם לא תעבור שום גיבוש...
למשל לא עברת בכלל יום סיירות(או עברת קיבלת משהו ונפלת או עשית את כל הגיבושים האפשריים אבל לא התקבלת לאף מקום) אתה תקבל מנילה ובה תדרג היכן אתה הכי רוצה לשרת.
לדוגמא:אתה תמספר מ1 עד 5(1 הכי פחות רוצה,5 הכי רוצה) כל מיני חטיבות ותפקידים כמו:שיריון,נ"מ,חטיבה 900,נח"ל,גולני, גבעתי וכו וכו וכו...
לבסוף תרשום את שלושת העדיפויות הכי גבוהות שלך לדוגמא:
נח"ל(5)
גולנ(3))
גבעתי(3)...
בנוסף במנילה שלך תיהיה לך אפשרות לבקש זימון לצנחנים/דובדבן או סטיל"ים..(אי אפשר לקבל זימון לשניהם ולכן עדיף שתבחר מה אתה מעדיף).
אם לא תעבור את הגיבוש צנחנים לדוגמא אתה תשובץ לפי המנילהשלך.זה הכל...לקרבי אתה תגיע בכל מקרה...יום סיירות מאפשר לך בסך הכל להגיע ליחידות המיוחדות של צה"ל...

כשתקבל מנילה אני מציע לך להתייעץ בחברי הפורום לפני שתשלח אותה כי ישנם דרכים לצמצם את הסיכויים לקבל מה אתה לא רוצה ולקבל מה שאתה כן רוצה..
בקיצור לכל דבר יש זמן וכשהזמן הזה יגיע זה יהיה יותר רלוונטי....

בהצלחה!

נוב 07.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:46

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר