לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 20-08-2006, 23:58
צלמית המשתמש של Noa_A
  Noa_A Noa_A אינו מחובר  
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
 
חבר מתאריך: 01.11.03
הודעות: 5,211
באר שבע עיר האורות...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי f-22 שמתחילה ב "אשכול נוכחות"

...או שזה עיר הבורות?

דוד ושאול / אהוד בנאי

שעת לילה מאוחרת
כולם מזמן הלכו לישון
רק שאול ער, קודר
מרים לדוד טלפון

אולי תקפוץ אלי, יא דוד
נפשי אגם שחור
תביא איתך את הגיטרה
כי באצבעותיך אור

דוד בא מיד רגוע,
מתיישב ומכוון
את המלאכה היטב יודע
עוצם עיניים, מנגן

עשר אצבעות לדוד
קצה כל אצבע - קרן אור
כשהוא פורט על המיתר
הזמן זורם לו לאחור

שאול מבפנים קרוע
קרבות בתוך בטנו
אוהב-שונא, ומקנא
מכור לחברו

דבר מה אפל נופל
השד חוזר להשתולל
סכין נזרקת באוויר
פתאום יש בין השנים קיר

דוד מתחמק משאול
אבל שאול לא מוותר
דוד שוכח וסולח
כששאול מתקשר

בוא שוב לנגן לי דוד
קח אותי לכוכבים
בוא שוב לנגן הלילה
שיר געגועים

בוא שוב לנגן לי דוד
קח אותי לכוכבים
בוא שוב לנגן הלילה
שיר געגועים

בוא שוב לנגן הלילה
שיר געגועים...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 21-08-2006, 01:12
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי f-22 שמתחילה ב "מה זאת אומרת תציק לחתולה שלך..."

פיסיץ כמובן.
היא חמודה מדי בשביל לתת לה פשוט לישון...
אבל כרגע היא יצאה החוצה לצוד משהו... כשתחזור אני אציק לה.

להכין אוכל זה די פשוט (במיוחד כשמדובר באוכל של מאנצ'יס ולא סעודות של ממש).
פסטה ואורז זה הדברים הכי קלים להכנה, ובאופן מפתיע הם גם זולים, גם אפשר לאכסן אותם ללא קירור (בארון) והם מוכנים ממש מהר.
זה ממש אוכל נהדר לשעות חירום.
אופן ההכנה בצורה הזויה מאוד דומה להכנת "מנה חמה". אתה מרתיח מים, זורק בפנים אורז או פסטה, ובגדול - יש לך אוכל מוכן.
כמובן שצריך טיפה לתבל ולדעת את יחס המים למזון, אבל בגדול - זו כל העבודה.
פשוט, קל, נוח ומהיר.
הפסטה פתחה לי את התיאבון.. נראה לי אני מכין סיבוב שני.
_____________________________________
בברכה, מתן.
www.MatanNarkiss.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 21-08-2006, 01:28
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי f-22 שמתחילה ב "בתאבון"

שמע, אני לא טבח או שף..
אני אחד האנשים העצלנים ביותר ביקום.
אני מקדש אוכל מוכן ומהיר אז אל תצפה למשהו קולינרי, אלא הרגעת רעב בלבד.

אז ככה, אורז ברמת העיקרון זה 2 יחידות מים לכל יחידת אורז.
נהוג לומר 2 כוסות מים לכוס אורז, אבל דע לך שכוס אורז זה מלא (!!!) אורז. אם זה בשביל הרגעה רגעית, הכן לך חצי כוס אורז כי זה באמת הרבה (וכמובן, כוס מים).
המהדרין יצרבו (יבשלו) קצת את האורז קודם עם מעט שמן בלבד ללא מים ורק אח"כ יוסיפו את המים. מוסיף מעט מלח (או הרבה מלח במקרה שלי).
מכסה את הסיר ונותן לעסק לעבוד ולהגיע לרתיחה. בנקודה הזאת אתה מערבב את העסק, מוריד לאש קטנה ומחכה עד שהכל מוכן. לא לערבב אחרי שהורדת לאש קטנה (לא יודע למה אסור, אבל ככה אמרו לי, אז ככה אני עושה). אחרי משהו כמו 20 דקות אתה מכבה את האש והאורז מוכן (בדוק האם הוא קשה או מוכן, לפעמים הוא קשה אז צריך לתת לו עוד קצת זמן).
אם חסר מים (אתה רואה שהאורז לא שוחה במים אלא השכבה העליונה יבשה), תוסיף קצת. מהנסיון שלי, היחס הוא לעולם לא 2:1.. תמיד חסר קצת מים בסוף. לא ברור העסק הזה...

חוץ ממלח, אתה יכול גם להוסיף כל מיני שטויות כאלה כמו של קנור שזה ריכוז של כל מיני תבלינים, ואפילו אבקת מרק עוף. זה מלוח ונותן טעם טוב.
לי אישית, אורז לבן ומלח סוגר לי את הפינה.

בנוגע לפסטה, זה אפילו עוד יותר פשוט.
אתה ממלא סיר במים ונותן לזה לרתוח. ברגע שזה רותח, אתה זורק בפנים מלח (בלי להתבייש) ואת הפסטה. כמה פסטה - תלוי בך, ובהתאם לכמות הפסטה, מן הסתם גם מים. הפסטה צריכה לטבוע במים כיוון שמאוחר יותר היא תספוג את המים אליה ואז היא מתנפחת, מפלס המים יורד ואתה עלול למצוא את עצמך עם פסטה בלי בישול).
מוריד לאש קטנה ונותן לפסטה לספוג את המים ולהפוך רכה וטעימה.
אחרי שאתה טועם מספר פסטות ומאשר כי האחרונה היתה מוצלחת, אתה מכבה את הגז, שופך את המים החמים לכיור (צריך להעזר במכסה הסיר כדי שלא יפלו פסטות יקרות ערך לכיור) ושוטף את הפסטה במים קרים. הפעולה הזאת מבטלת את הדביקות המעצבנת של הפסטה אחרי שמכינים אותה. שופך את המים הקרים לכיור ויש לך פסטה מוכנה.

אם אתה רוצה לצאת בומבה, קח חמאה, זרוק אותה בפנים וערבב בתוך הפסטה הרותחת עד שתימס לגמרי ותגיע לכל חלקי הפסטה.
זרוק בפנים אורגנו / בזיליקום / זעתר / מה שעושה לך את זה, ויש לך סעודת מלכים.
אני אישית מסתפק במלח ואורגנו (כמו של פיצה), אבל כל אחד יכול להשתולל עם הירוק / חום שלו, איך שבא לו.

בהצלחה!!!
_____________________________________
בברכה, מתן.
www.MatanNarkiss.com


נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 21-08-2006 בשעה 01:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:28

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר