|
אולמרט עשה את שלא עשו ראשי ממשלה לפניו !!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לשכת העיתונות הממשלתית הייתה היחידה שצילמה מפגש של אולמרט עם משפחה שכולה."
זה לא שאין לי ביקורת על האיש, וימיה האחרונים של המלחמה עומדים לרעתו וכך גם אובדן החיים הכואב ויש שיוסיפו, המיותר, רק שלי אין לב לאמר למשפחה שכולה אובדן מיותר, אם המשפחה עצמה מגדירה את האובדן כן אז אין לי אלא להזדהות עימה.
מעבר להרי הביקורת שיורים היום במדינה 360 מעלות ואחד בשני, על תפקוד הצבא, הדרג המדיני, התקשורת, חוסר במוכנות, המודיעין, העורף, ומה לא...הכל מהכל על הכל.
בראייה קרה של הדברים אולמרט קיבל החלטה של מנהיג כשאמר "עד כאן !!!"
ובצד השני אמרו הישראלים השתגעו, נוכח התגובה הקשה שלנו בימים הראשונים, אבל זו היתה החלטה של מנהיג !!!
מה היה אם מול החיוך של נסראללה במסיבת העיתונאים היה אומר אולמרט שנכנסים למשא ומתן ? מה היה קורה ? המלחמה לא הייתה נחסכת מאיתנו, היא הייתה מתקיימת ככל הנראה במועד טוב יותר מבחינת החיזבאללה מאשר כפי שקרה.
והציבור, היה שותה את דמו על ההפקרות.
אולמרט קיבל החלטה של מנהיג ולי, אין טענות לדרג הפוליטי, זה שהתמנה רק מאה ימים לפני תחילת המלחמה.
לי יש טענות קשות לצבא, על חוסר היכולת לספק את הסחורה, על ביצועים כושלים, על תכנון לקוי, על מודיעין עיוור, על מחסנים ריקים, על ענף לוגיסטיקה נכה, על אנשי מילואים לא מצויידים ולא מאומנים.
צבא שלא מצליח לטפל במשך חודש ב - 1500 לוחמי חיזבאללה בתא שטח של 30X30 ק"מ הוא צבא שנכשל.
200 קטיושות בכל יום, בלי יכולת לצמצם אותה אפילו לא בחצי , זה כישלון !!! לא למצוא את נסראללה ולא לחסל את מורנייה, זה כישלון !!! ללכת עם הראש בקיר פעם אחר פעם עם אובדן חיים מיותר במרון א ראס ובבינת ג'ביל, 900 מטר מהגבול ולא להביס שם את חיזבאללה, זה כישלון .!!!
זה לא שהתרגלנו לנצחונות אינסטנט, חווינו את לבנון , מכירים, אבל כזה כישלון בקריאת האוייב, בקריאת הכוונות שלו, בהיערכות שלו וחוסר מוכנות של הצבא, סדיר ומילואים, זה אבי הכישלונות !!!
אני לא צייד ראשים, אבל תנו לוועדת חקירה לעבוד, אף אחד מהצבא לא ינקה, אף אחד מהרמטכ"ל דרך אלוף פיקוד צפון, פיקוד העורף, חיל הים (לא שוכחים C-802 וארבעה הרוגים, זה צריך להחקר כאילו חנית טבעה , על ציוותה !!! )לוגיסטיקה וכל מי שהיה אחראי ב-3 שנים האחרונות על המודיעין והכנת הצבא , כולם !!!
אין לי מה לשפוט ממשלה בת 100 ימים על מחדלים בני 6 שנים ויותר , פשוט אין, ובהתנהלות המדינית, תוך תימרון בין הצבא, לאו"ם לאמריקאים ולקשקשנים מבית, אולמרט הציג מנהיגות ראוייה.