23-08-2006, 02:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.08.06
|
|
|
אמממ אז ככה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי danielshachar שמתחילה ב "כאדם שעוד מעט הולך לגיבוש סטי"לים אני מרגיש מחוייבות לשאול -"
אני בתחילת השירות שלי לא הייתי מודע בדיוק למה שאני רוצה.
רציתי מבצעיות, רציתי קרבי - והים משך אותי...
עם הזמן הבנתי ש... שזה לא בדיוק כמו שחשבתי אז נכון ששייטת 3 עושה הרבה מבצעים, ואפילו יותר מידיי שזה כבר מעצבן ונכון שאנחנו מפליגים הרבה מחוץ לישראל ורוב ההפלגות לא לאימונים...
זה לא קל לתחזק ספינה, לנקות ושתראה הכי יפה בשייטת. זה אומנם לא החלק הקשה.
הלימודים, המשמעת, והכבוד העצמי שאנו מקבלים הוא שונה מיחידות אחרות (ולצערי אני יודע איך זה ביחידות אחרות)
1. אין כבוד יחידה - לפי הראיון שהיה מאחד החיילים שנפגעו מאחי חנית - הבנדם השמיץ את השייטת כאילו ששאלו אותו - "מה החסרונות בשירות שלך?". וזה משביזזז, מאוד. כי מה שאתה מתאמץ אליו ותוחן כמו *ני*ק פתאום בא בנדם שהוא מחיילי השייטת והוא אומר דברים כאלה. זה מוריד את המורל העצמי שלך, לדעת שאתה חלק מקהילה שלא מעריכה את עצמה זה שבזת על.
2. משמעת - אני יודע שזה נשמע מוזר אבל למרות שאנחנו בספינה אחת, כל הזמן עם אותם אנשים לא אמור להיות דיסטנד וזה באמת ככה. אבל אם המפקד יגיד לך לעשות משהו - אתה תעשה אותו כחלק מהמשמעות שלקחת פקודה. אבל לצערי יש להם דרישות קשות מידיי, ולא תמיד הוגנות. ולפעמים אתה אומר לעצמך למה לי להיות חלק מהדבר הזה?!?
3. הלימודים - לא שאני אחד שקשה לו ללמוד אבל זה מעצבן שעד יומך האחרון יבחנו אותו כל מיניי אנשים על המערכת שלך שחושבים שהם יודעים יותר בגלל שהם עברו דבר שנקרא "קורס" (חובלים).
4. כבוד עצמי - הכבוד העצמי שלך יורד לריצפה - שאתה מנקה קיא של סתם נספחים, לא בגלל שאתה קשור לעניין אלא בגלל שהמפקד הטיל עלייך את המשימה הזאת - שתבין הוא יכול להעיר אותך ולהגיד לך לעשות את זה - ולצערי גם זה קרה.
|