לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-08-2006, 22:22
  Thee-Man Thee-Man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.08.04
הארה מסויימת לאחר הבידור המשובח בנושא קרינה של מסכים

שירשרתי הודעה בנושא בסוף כל התגובות אבל אני בספק אם תגיעו אליה, בשלב מסויים התחילו לרדת לי דמעות מהעיניים מרוב צחוק ובקושי רב עצרתי בעצמי מלכתוב מייל נזעם ליצרן כרטיס המסך שלי שלא הכליל את דרייבר ה RAID בדיסק ההתקנה של הכרטיס .... בסה"כ הנושא חשוב בעיקר להורים של ילדים קטנים ולכן החלטתי לפתוח אשכול חדש.

(ההודעה המקורית)
שלום לכולם, למיטב ידיעתי הקרינה המסוכנת במסכי CRT שמדובר בה, נקראת "קרינת בלימה" וזה הסיפור:
כדי שנראה משהו על המסך יש צורך באלקטרון שיפגע בציפוי הפנימי של המסך.
כדי שיגיע האלקטרון יש צורך לייצרו, להאיצו ולשלוט בו למקום הפגיעה הרצוי.
"תותח האלקטרונים" הנמצא בחלק האחורי של המסך מייצר אלקטרונים חופשיים המואצים לכוון המסך על ידי סלילי הטיה והאצה שיושבים קרוב לתותח מאחורה.
האלקטרון המואץ פוגע ברשת המתכתית הנמצאת על המסך מביפנים וממהירותו יורדת מאד וגורמת לכמה אפקטים ובתוכם יצירת קרינת X בעוצמה של כ20-30 קילואלקטרון-וולט הנפלטים בין הייתר היישר לכוון המשתמש. קיימים ציפויים על זכוכית המוניטור מבחוץ המפחיתים את הקרינה. מסכי LCD לא עובדים בצורה כזו ולכן הרבה יותר בטוחים בעיקר לילדים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-08-2006, 00:52
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine מנהל Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה

חבר מתאריך: 27.05.02
אבל מניין לך איזה כמות של קרינה נפלטת בתחום הזה?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Thee-Man שמתחילה ב "ככל שהתדר גבוה יותר האנרגיה לפוטון גבוהה יותר לכן מסוכנת יותר."

מה זאת אומרת "בד"כ מתייחסים לקרינה זו כאל אלומת פוטונים"? יכול להיות שלצרכי בחינת ההשפעות של קרינה זו על הגוף מתייחסים אליה כאלומת פוטונים, לצורך זה מתייחסים לכל קרינה כאל אלומת פוטונים, לגלים כאן אין משמעות כמדומני... בכל אופן, באופן כללי זו קרינה אלקטרומגנטי וניתן להסתכל עליה גם כאלומת פוטונים וגם כגל אלקטרומגנטי...

חוסר היכולת לעקוף מכשולים נובע, עד כמה שאני יודע, מאורך הגל הקצר. יכולת של גל לבצע עקיפה נובעת מאורך הגל שלו, כך למשל גלי רדיו הם בעלי יכולת עקיפה מצויינת ולכן הם מתפשטים למרחקים עצומים. כך שזה לא רק קרינת רנטגן או אור נראה, זה כל קרינה עם אורך גל קטן, גם גלי מיקרו וקרני גאמה וכן הלאה...

לגבי הבליעה, אני לא ממש בקיא אבל עד כמה שאני יודע זה פרמטר של התווך, לא?

The only certainty in life is that there are no certainties.

ישן 25-08-2006, 01:35
  Thee-Man Thee-Man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.08.04
הפיסיקאים הכניסו אותנו לברוך של גל.חלקיק.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "אבל מניין לך איזה כמות של קרינה נפלטת בתחום הזה?"

בסופו של דבר זה עיניין של נוחות בחישובים, שמיתחשק להם זה גל ושלא אז זה חלקיק. אבל ככלל ככל שהתדר יותר גבוה מתיחסים לקרינה יתר כתור חלקיק.
האיטראקציה של תווך אורגאני חי לקרינת רדיו בתדר נמוך היא שונה בתכלית השינוי מהאינטראקציה של אותו התווך לקרינת רנטגן. קח לדוגמא אישה בהריון,
חס וחלילה אם היא תיכנס לחדר שבו מבצעים צילומי רנטגן אבל לא הרבה מתרגשים מהעובדה שיש לה פלפון.

לכל תווך יש מקדמי בליעה שונים לתדרים שונים כלומר לוח עופרת 10X10 ס"מ בעובי 1ס"מ יחסום מצויין אלומת רנטגן צרה בעוצמה של 30KEV ולעומת זאת לא תתקשה לקלוט פלפון שיוצב לידו. (טוב, זה קצת רמאות כי צורת התפשטות הגל היא שונה אבל אני חושב שהרעיון ברור)

נערך לאחרונה ע"י Thee-Man בתאריך 25-08-2006 בשעה 01:38. סיבה: טיפה כופפתי את האמת...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:23

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר