לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-08-2006, 21:53
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
שאלה טובה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי max-l שמתחילה ב "סקר-אם לא היה חובה להתגייס הייתם מתגייסים?"

כן, הייתי מתגייס, וזה היה חשוב לי בעיקר בימים קשים אלו, אבל זה היה מאוד תלוי בתפקיד שהיו מציעים לי
כיוון שאני לא יכול להיות קרבי בגלל בעיות רפואיות, הייתי מתגייס רק אם יכלתי להשתלב בתפקיד במודיעין, דבר שמעניין אותי מאוד, וגם בגלל שזה בערך המקסימום שאני יכול לתת בגלל שאני לא יכול לשרת כלוחם
כיום, כשאי אפשר להבטיח לך איפה תהיה, הבעיה היא שאצל ג'ובניקים יכולים לשים אותך בתפקיד שלא מעניין אותך, וזה מה שקורה לרוב. אמנם הגעתי למודיעין, אבל גם יכלתי להגיע לחימוש או לתפקיד של פקיד, דבר שלא מעניין אותי, ואני ממש לא הייתי הולך מבחירה לתפקיד שלא יעניים אותי, תפקיד שבו אני אעסוק במשך 3 שנים...
אם הצבא לא היה חובה אז מעניין גם איך היו המשכורות., דבר שגם היה נותן לכולנו שיקול מסוים... (משכורת תחילתית בארה"ב למשל זה 1,200 דולר בערך לחודש...)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-08-2006, 22:31
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
בהמשך לדברי manson
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי max-l שמתחילה ב "סקר-אם לא היה חובה להתגייס הייתם מתגייסים?"

ציטוט:
כולם פה נורא מצטדקים אבל בראסמי אם הגיוס לא היה חובה בוא נגיד במשך כמה שנים הגיוס לצה"ל יצא מהנורמה וזה לא יהיה כל כך ברור למרבית האנשים שהם מתגייסיםולכן רוב הסיכויים שהגיוס ימשוך רק אנשים ממש ממש ממש פטריוטיים(ורוב הסיכויים שזה לא אתם) או אנשים שזה משתלם להם כלכלית

השאלה היא למעשה לא רלוונטית עבור מדינה כמו ישראל, שמאז הקמתה נלחמת על קיומה, מצב שאף מדינה לא הייתה בו בחיים.
למי שלא יודע, מאז הקמת המדינה ישנו מצב חירום במדינה, כיוון שאף פעם לא היה כאן שלום, ותמיד היינו בכוננות. ראו אותנו-האם אתם מכירים מלחמה שבמשך פחות מ-60 שנות קיומה הייתה ב-6 מלחמות, שבכל אחת מהן היה איום ממשי על קיומה??? (וזה בלי להזכיר את הלחימה בצפון, שזו מלחמה לכל דבר לדעתי. ואם זה לא מלחמה, אז מהי מלחמה?).
הרי במלחמת העצמאות נלחמנו נגד כל מדינות ערב, כל זאת כשהיינו בני מספר ימים בלבד, ולמרות זאת שרדנו!
בששת הימים ניצחנו את כל צבאות ערב והגדלנו את שטחנו פי 2-3, כל זאת ב-6 ימים!
ביום כיפור היינו על סף השמדה (וישנם כאלו שאומרים שהיה שיקול להשתמש בפצצת אטום כיוון שהיה חשש לקיומנו, אך טענה זו מעולם לא אומתה), ולמרות זאת שרדנו.

איך זה מתקשר לאשכול?
כיוון שכל חיינו גדלנו על סיפורי גבורה כאלו ואחרים. בין אם זה מאחים גדולים, הורים, קרובים אחרים, חברים, מורים...
כל חיינו חינכו אותנו שחייבים להגן על המדינה, שאין לנו ארץ אחרת גם אם אדמתנו בוערת, שבכל רגע עלולים לנסות להשמיד אותנו ולאיים עלינו!!!
מדינת ישראל מעצם הקמתה נאבקת על זכות שבעיני רוב העולם היא פשוטה למדי-הזכות לחיים נורמליים!
מה שנראה למדינות אירופה דבר פשוט, עבורנו זה ממש לא!

לסיכום, השאלה על מה היה קורה אם לא היה גיוס חובה, היא לא רלוונטית עבורנו, כי אם לא היה גיוס חבוה, זה אומר שלא הייתה לנו את כל ההסטוריה הזו, הסטוריה של מדינה קטנה שכל יום נאבקת כדי לשרוד! בניגוד למדינות אחרות, שחיות בשקט, אנחנו נאבקים על קיומנו ביום-יום. בהחלט קשה לענות על שאלה כזו, ובאמת שלא ריאלי אפילו לשאול את השאלה הזו

ישן 26-08-2006, 23:34
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
לא חושב...

אבל המצב לא קיים,אז למה להתעסק ב"אם" היה כך וכך ולהשלות את עצמנו בפנטזיות...

מלחמה על קיומה של מדינת ישראל לא תיפסק לעולם כי אנחנו מוקפים באויבים ולעולם יהיו כאלה שיאיימו לכלותנו.

אני מסתכל על ההווה והעתיד ולא רואה מצב שבו יהיה שלום שיחזיק מעמד במזה"ת כיוון שזה האיזור הכי לא יציב שיש,בכל יום עלול לקום בהפיכה צבאית במצרים,סוריה מיליטריסט חולה נפש שכל רצונו הוא להשמיד את ישראל.

אני מאמין שאם הצבא הייתה מסגרת כלכלית קורצת (כיום לא מעט קצינים בורחים לאזרחות שם הם עושים כסף אמיתי) סביר להניח שהייתי מנסה להתקבל למוסדותיו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:44

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר