31-08-2006, 19:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
פעם ראשונה מול מסלול, ליאור?
התמונות שלך סובלות מכמה בעיות שחלקן באשמתך, וחלקן לא.
דבר ראשון, אתה יכול להגיד עד מחר שהן זזות מהר ואין לך זמן לקבוע מהירות תריס או WB אבל אם אתה תגיד לי את זה מחר בסטודיו, אתה תקבל... ניחשת נכון.... 
יש לך את כל הזמן שבעולם לכוון WB לפני (בד"כ בכל מקרה אתה צריך לקבוע אותו או על 'תאורה חמה' או על 'אור שמש'), או לצלם ב RAW.
לצלם אותן בזמן הליכה זה מסוכן כי הן לא 'בפוזה', דבר עליו הן מתאמנות ובד"כ נראות בו הכי טוב. בהליכה אתה מחוייב למהירות סגר גבוהה, ובתמונה שהעלית היא פשוט מטושטשת בגלל מהירות התריס. אם אין לך אור להליכה, שכח מזה ופשוט צלם אותן כשהן עומדות ב 1/60.
קומפוזיציה (לא באשמתך אני מנחש), מי העמיד את הצלמים מתחת למסלול?
מתחת למסלול עומדים רק עיתונאים. הזויות לא מחמיאות ואני שובר את הצוואר שלי בנסיון להרים את הראש למעלה לראות את הדמות כשהיא מולי.
לא שמו לכם במה מול המסלול? לא מתאים לבית אופנה מכובד.
בתמונה שכולם ניסו לערוך (בצורה עלובה, אם אפשר לציין, מבלי לפגוע חלילה באף אחד), משהו בפנים שלה נראה גרוע. אני לא יודע מה זה, וגם בפורטרט שהעלית, שלה, העור שלה גמור (לדעתי). לא הייתי מצלם אותה כל כך מקרוב.
אגב, אל תתבייש לצלם ב 1600. לא רואים את הרעש אם לא עושים קרופים (והמצלמה שלך אמורה להיות טובה משלי).
הסטים האחרונים שלי צולמו עם ה 150 ב 2.8 וברגישות 1600 והן יצאו פצצות, גם למגזין. לא להתבייש.
חשוב חשוב חשוב
מיקום - תגיע מוקדם ותפוס לך נקודת צילום טובה (למדתי זאת על בשרי).
תאורה - לקבוע WB קודם, ואם היא משתנה, לשחק עם שמש או נורת להט ולראות מה יוצא יותר טוב, או לצלם ב RAW. זה קריטי וקשה לתקן את זה בפוטושופ מבלי לאבד המון פרטים.
יאללה, שיהיה המון בהצלחה בהמשך, ומחר אנחנו נפגשים לסשן בסטודיו, נתקשקש אז 
|