לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-09-2006, 00:05
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
מידע שלושה רובים מעניינים ברשות פעילי ג'יהאד איסלאמי מקבטייה...

בתמונה הנ"ל שפורסמה (כשזו הספציפית הועתקה מ"סקופים וחדשות" מאשכול שפתח ה"זאב חד השיניים" ) נראים שלושה פעילי ג'יהאד איסלאמי מהעיירה קבאטייה (כיתת כוננות)?.... .
מה שמעניין הוא דגמי הנשקים שמופיעים בה!

הנשק התחתון שמזכיר את הקלאצ' למיטב ידיעתי הנו וורסיה הונגרית (?) של הנשק המקורי (ויכל להיות בהחלט שאני טועה), במרכז נראה נשק שמזכיר לי את ה"גראנד" האמריקאי העתיק (עם דורגלים)???.... אשר כמותו שימשו את הצלפים הירדניים בשעתו ומישהו יכל לתת קצת פרטים על ה M 16 ????....

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20060904/capt.71257619fd494dd9b489939d82ead9fb.mideast_israel_palestinians_jrl105.jpg?x=380&y=245&sig=RDYBTJVtikxK9ij9r5dSPw--]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20060904/i/r84141828.jpg?x=380&y=287&sig=2ryqQ_P8sZnFMQksIGMRMQ--]

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 05-09-2006 בשעה 00:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-09-2006, 20:11
  J-R J-R אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
ציין לייזר ואחיזה אולימפית (AGENT AMOS)
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "לא ציפיתי ליותר מזה"

"סביר להניח שהוא מאופס לנשק לא עדיף להשתמש בו כעזר לירי במקום הכוונת" - ההנחה שלך לא כזאת טרוויאלית..

מלבד זאת ציין לייזר הוא אמצעי הכוונה גרוע מאוד לרובה סער, בוודאי באור יום (ובוודאי לא כשמחזיקים ככה את הנשק)

ולכל המשווים זאת לאחיזה אולימפית- גם אם אתם צודקים הרי שהבחור הולך לחוש מהר מאוד את ההבדל בין 0.22 אולימפי ל 5.56. האחיזה הזאת טובה רק במצב אחד- אם אתה הולך לירות כדור בודד, וגם אז ה M16 כבד מידי לכיוונון ממושך באחיזה עדינה כל כך. היד מתעייפת מהר, זה לא רובה אולימפי ושריר עייף הוא שריר רועד. מדוע כדור בודד (G.L.S.H אני יודע שאתה מבין, אני מסביר לאחרים ) האחיזה ברובה סער צריכה להיות הדוקה ומכווצת שרירים (רק השרירים הנכונים כמובן). הכיווץ הזה גם מקטין מאליו את קפיצת הנשק אך תפקידו החשוב יותר הוא להחזיר את היורה שוב ושוב לאותו מצב גוף ולאותה אחיזה לאחר כל כדור, ומאידך לשמור על אותה נק' מכוון. אגב, זאת גם הסיבה שבירי רציף חשוב להקפיד על אותו מקצב אש- אותו רווח בין כדור לכדור (ואין זה משנה אם הקצב איטי או מהיר מאוד, העיקר שיהיה אחיד). כך מתהדקים השרירים אוטומאטית והגוף כולו נכנס לקצב כמקשה אחת.
(חלקכם בוודאי זוכרים את ההדגמה הנערכת בשיעורי הטרור הראשונים, עם המדריך שנותן אגרופים על הבטן ומדגים את השפעת הקצב על תגובת הגוף..)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ככה יורים.. וגם פה רואים שהם מסלולניקים (פיסוק מעט מוגזם, עקבים פנימה.. השני משמאל כבר יורה בסדר.)
ישן 05-09-2006, 20:25
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי J-R שמתחילה ב "ציין לייזר ואחיזה אולימפית (AGENT AMOS)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי J-R
"סביר להניח שהוא מאופס לנשק לא עדיף להשתמש בו כעזר לירי במקום הכוונת" - ההנחה שלך לא כזאת טרוויאלית..

מלבד זאת ציין לייזר הוא אמצעי הכוונה גרוע מאוד לרובה סער, בוודאי באור יום (ובוודאי לא כשמחזיקים ככה את הנשק)

ולכל המשווים זאת לאחיזה אולימפית- גם אם אתם צודקים הרי שהבחור הולך לחוש מהר מאוד את ההבדל בין 0.22 אולימפי ל 5.56. האחיזה הזאת טובה רק במצב אחד- אם אתה הולך לירות כדור בודד, וגם אז ה M16 כבד מידי לכיוונון ממושך באחיזה עדינה כל כך. היד מתעייפת מהר, זה לא רובה אולימפי ושריר עייף הוא שריר רועד. מדוע כדור בודד (G.L.S.H אני יודע שאתה מבין, אני מסביר לאחרים ) האחיזה ברובה סער צריכה להיות הדוקה ומכווצת שרירים (רק השרירים הנכונים כמובן). הכיווץ הזה גם מקטין מאליו את קפיצת הנשק אך תפקידו החשוב יותר הוא להחזיר את היורה שוב ושוב לאותו מצב גוף ולאותה אחיזה לאחר כל כדור, ומאידך לשמור על אותה נק' מכוון. אגב, זאת גם הסיבה שבירי רציף חשוב להקפיד על אותו מקצב אש- אותו רווח בין כדור לכדור (ואין זה משנה אם הקצב איטי או מהיר מאוד, העיקר שיהיה אחיד). כך מתהדקים השרירים אוטומאטית והגוף כולו נכנס לקצב כמקשה אחת.
(חלקכם בוודאי זוכרים את ההדגמה הנערכת בשיעורי הטרור הראשונים, עם המדריך שנותן אגרופים על הבטן ומדגים את השפעת הקצב על תגובת הגוף..)

ככה יורים.. וגם פה רואים שהם מסלולניקים (פיסוק מעט מוגזם, עקבים פנימה.. השני משמאל כבר יורה בסדר.)

ואללה, דווקא אותי תנוחה דמוי אולימפית שירתה ממש לא רע כמה פעמים... מאז ששהיתי תחת הפגזה יותר מדי זמן בזמן מבצע דין וחשבון, אני "סובל" מרעד בכף היד שמופיע לעיתים רחוקות בפתאומיות וגורם לכך שככל שהאחיזה חזקה ולופתת יותר, כך הרעד גרוע יותר. בשנת 2003 הייתי צריך לבצע כמה איפוסים קרביים לA3 ברצועה ובאחד מהם לא היתה אפשרות לירי בשכיבה (המטווח המאולתר היה בשטח שבו עשו טנקים מארבי ארטישוק בחורף וכולו היה הפוך לחלוטין) וגם זמן מאוד קצר. האחיזה האולימפית (למעשה מצב בו השענתי את המתפסים על היד ללא אחיזה כלל) היתה הדרך הטובה ביותר לטווח את המטרות המאולתרות... (כל הסיפור היה עקב אקילה שצנחה מחרך של פילבוקס...).

בכל מקרה - בירי לא מבצעי, כל יורה מיומן צריך להכיר את התנוחה הטובה לו. מעניין לראות עד כמה החמושים בשטחים (ובמיוחד באזור ג'נין) מאמצים את תרבות הוואסח של לא מעט חיילי צה"ל... יחד עם תרבות השביתה במערכת החינוך ב-1 לספט', אני חושב שהם נהיים יותר ויותר ישראלים.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 05-09-2006 בשעה 20:27.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:06

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר