08-09-2006, 02:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.09.05
|
|
הקורס שאני עשיתי לפני חצי שנה בערך בבה"ד 6 היה קורס של שבועיים שעשיתי בו הסמכה על משאית אינטר, והג'יפים סופה ואביר...
מאז הקורס השתנה והיום זה קורס של 3 שבועות, שבמהלכו אתה עושה הסמכה על אינטר, סופה והאמר... האביר פחות או יותר יוצא לאט לאט מהשירות בצה"ל אז לא לומדים עליו יותר בבה"ד 6 בלי סיבה...
סך הכל זה אחלה בסיס וקורס כיפי וקליל כזה, שום דבר מדאיג... יש נהיגות עירוניות ונהיגות שטח בדיונות של ראשון-לציון שזה אחד הדברים הכי כיפיים שיש בתפקיד...
בקשר לשעות נהיגה, זה תלוי איפה תשובץ... אני נהג תובלה בבס"א 18 בצריפין ואנחנו נוסעים כל היום, גם לבסיסים בהר מירון ואילת, וזאת ממש קריעת תחת... יש ימים שאנחנו נוסעים גם 14 שעות ויותר... מצד שני יש בסיסים שבהם יש בקושי משאית אחת וכמה רכבים כמו פורד או טויוטה והעבודה שם מאוד קלה... הכל תלוי בשיבוץ... ואפשר לשבץ אותך לכל מקום, מחיל האוויר לנהגים ה"ג'ובניקים" ועד ליחידות מובחרות כמו דובדבן או סיירת מטכ"ל... וזה כבר כמובן עיניין של פרופיל ובעיות ת"ש וכאלו...
בכללי זה אחלה תפקיד, אתה לא בבסיס רוב הזמן ככה שלא צריך להתעסק הרבה עם המפקדים, ברוב הבסיסים אין לנהגים שמירות ותורנויות, יש הרבה שעות שינה ואתה גם נחשב למישהו שהוא די "חשוב" במערך של הבסיס...
עוד כדאי שתדע שהרבה מהדברים שמלמדים בקורס זה שטויות.. מלמדים שם שאסור לנהגים לנסוע בכביש 6 וזה לא נכון, מלמדים אותך פעם בכמה שעות מותר לך לעצור ולכמה זמן וגם זה שטויות, התפקיד הרבה הרבה יותר קל ממה שהם מנסים לצייר שם... (אלא אם אתה נהג תובלה שזה די קשה בכל מקרה..)
זהו פחות או יותר, זה לא תפקיד מסובך...
(בקשר לנעליים אדומות דרך אגב, הרס"ר הסכים שאני יילך איתן בבסיס אם אני רוצה אבל הזהיר אותי שאף אחד לא יגן עליי אם אני יקבל דו"ח משטרה צבאית מחוץ לבסיס... ככה שירדתי מהעיניין)
|