
20-09-2006, 11:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.09.06
הודעות: 3
|
|
|
מנהיג המהפכה הזהיר מהשלכות הצהרות האפיפיור
מנהיג המהפכה האסלמית האיתוללה סיד עלי חאמנאי העריך כי הצד המסוכן ביותר בהצהרות האפיפיור הפוגעות באיסלם הוא מדיניות השחצנות המכוונת לסכסך בין בני הדתות השונות, שבאה במסגרת תוכנית מלומדת ליצירת מלחמות צלבניות חדשות.
מנהיג המהפכה הבהיר כי הקריקטורות המעליבות לבניא מוחמד עליו התפילה והשלום, וכי הערות כמה מהפוליטקאים המערביים בזכות הדת האיסלמית, הם חלק של מזימה לפתיחת התקפות צלבניות, והצהרות האפיפיור הן המעגל האחרון במזימה הזו.
המנהיג הוסיף עוד כי מהניגי האימפריאליזם הקיצוניים הגבילו את קשרי התוכנית האמריקאית-הציונית בהתבסס על פלישת עיראק, והדגיש כי הצהרות כאלה אמנם מצטערות וכי התגובות הנזעמות מצד המוסלמים בעולם מובנות, וכי האפיפיור כנראה לא הפנים כי ההצהרות שלו משרתות את המטרות המדיניות של המזימה שמובילה ארצות הברית.
המנהיג אמר עוד כי התקיפה הצלבנית שדיבר עליה הנשיא האמריקאי ג'ורג' בוש בעקבות אירועי ספטמבר, נהפכה בסופו של דבר לשרשרת של מזימות העוינות לאיסלם, כמו פלישת עיראק, והקריקטורות המעליבות לנביא מוחמד עליו השלום.
באותו נושא-משרד החוץ האיראני הזמין את שגריר הוותיקאן בטהראן, ומסר לו אגרת מחאה, בעת שבו אלפי סטודנים בבתי הספר ובמכוני הדת האיראנים הפגינו בקום במחאה על הצהרות האפיפיור הפוגעות באיסלם.
מצדו איש הדת אחמד חאתמי הזהיר כי אם האפיפיור לא יתנצל בוודאי הזעם של המוסלמים יימשך עד שיתנצל.
גם הסמכות הדתית איתואללה נאסר מוקרם שיראזי הצהיר בראיון לטלוויזיה אלעאלם כי הצהרות האפיפיור בתנאים הנוכחיים, ובמיוחד אחרי תבוסתה של ישראל בלבנון, לא היו דבר פשוט
|