זה התחיל מכך שקיבלתי מייל מאדם לא מזוהה בשם "Mr. Tim" בזו השפה:
ציטוט:
Good Day,
I came across your work on the internet and i really like it alot and
am intrested in buying it from you,Your work of (12A Photograph ,)
so i will want you to get back to me with the price
and also with any other information such as the condition and other
things,
Thanks i will be willing to read from you.....
Best Regards.
Mr. Tim.
|
בתגובתי שאלתי אותו מספר שאלות כלליות כמו היכן הוא ראה את הצילום שלי, לאיזה צורך הקניה, איפה הוא ממוקם וכו'.
ושוב, התשובה שלו לא כללה שום פרט מזהה מעבר לשם שלו, לא ענה לשום שאלה שעניתי, וחזר על הדרישה לקבל מחיר וכתובת אליה הוא יוכל לשלוח את הצ'ק (ושהוא יכסה את כל עניין המשלוח).
כל הסיפור די החשיד מבחינתי, אחרי קצת תחקיר הגעתי למסקנה שהוא ראה את הצילומים שלי
כאן ויצאתי קשר עם מנהלת האתר.
להפתעתי היא אמרה שהאדם הזה פנה כבר לכמה וכמה אמנים שמפרסמים באתר שלה, ומכולם חזרה הדרישה לקבלת כתובת למשלוח צ'ק ללא שום הסבר היכן הוא ראה את העבודות, וכמובן הכל באנגלית מאוד עילגת.
היא עידכנה אותי בהמשך לא לעשות איתו עסקים, היא סיפרה שהיו כבר פניות כאלה לגלריה, אבל מעולם לא היתה פניה ישירה לאמנים ש"עקפה" את הגלריה...
העוקץ הוא כזה:
הבחור טוען שישלח לך צ'ק שיכסה גם את מחיר הצילום/ציור וגם את מחיר המשלוח, ואתה תשלח לו יחד עם הצילום את ה"עודף".
כמובן שהצ'ק שלו נדחה, וכך אתה מוצא את עצמך ללא הצילום (במקרה וזה ציור או משהו אחר האבידה כמובן חמורה יותר, אבל עדיין...) עם הפסד כספי ואי-נעימות עם הבנק.
אז שימו לב חברים!!!
סימנים מחשידים שכדאי תמיד לזכור:

אנגלית/דקדוק גרוע

סוג של דחיפות לקיום המשלוח

מידע מעורפל על הדרך בה איתרו אתכם ומידע מינימלי על עצמם

בחירה באומנות שנמכרת בתעריפים גבוהים (כך שכל הטירחה "תשתלם")

שליחה של מחיר עודף "לכסות את עלות המשלוח וכו'"

חזרה על הבקשה במספר רב של מיילים ובכללית חזרה על אותן הדרישות שוב ושוב
אני מניח שכמו לי גם לרובכם זה היה מדליק אור אדום, אבל כצלם לצלמים אחרים חשבתי לשתף אתכם.
שבוע טוב ומועדים לשמחה