לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-10-2006, 17:37
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
תיקון קטן-אין קשר ל-12 שנים בהכרח...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי BulBuloN שמתחילה ב "מקא"ם- מרכז קידום אוכולוסיות מיוחדות"

כמעט רובם, כולל נערי רפול גם (יוזמה של הרמטכ"ל לשעבר רפול איתן ז"ל) הם אנשים שבאו מרקע כלכלי-חברתי קשה, שזה אומר שכונות מצוקה, עם רקע של אלימות במשפחה, וכל שאר המקרים הללו...

12 שנות לימוד לא מעיד על כלום, יכלו להיות גם בן של מיליונרים מסביון שסתם לא היה לו כח ללמוד, זה אומר שהוא יהיה נער מקא"ם?

ואם אתה לא אחד הנ"ל אז אתה לא נעק ממקא"מ, אל תדאג, ויש מצב שמשלבים כמה גיוסים ביחד, כמו גיוס כל"צ וגיוס מ"צ באותו יםו, מבין?
אני למשל הייתי בתאריך של מ"צ והתגייסו איתי מלא שהלכו למשטרה צבאית אבל אני הלכתי לגיוס כלל צה"לי רגיל, מבין?

שיהיה בהצלחה וגיוס קל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-10-2006, 17:45
  X.cite X.cite אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי assafy1000 שמתחילה ב "תיקון קטן-אין קשר ל-12 שנים בהכרח..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי assafy1000
כמעט רובם, כולל נערי רפול גם (יוזמה של הרמטכ"ל לשעבר רפול איתן ז"ל) הם אנשים שבאו מרקע כלכלי-חברתי קשה, שזה אומר שכונות מצוקה, עם רקע של אלימות במשפחה, וכל שאר המקרים הללו...

12 שנות לימוד לא מעיד על כלום, יכלו להיות גם בן של מיליונרים מסביון שסתם לא היה לו כח ללמוד, זה אומר שהוא יהיה נער מקא"ם?

ואם אתה לא אחד הנ"ל אז אתה לא נעק ממקא"מ, אל תדאג, ויש מצב שמשלבים כמה גיוסים ביחד, כמו גיוס כל"צ וגיוס מ"צ באותו יםו, מבין?
אני למשל הייתי בתאריך של מ"צ והתגייסו איתי מלא שהלכו למשטרה צבאית אבל אני הלכתי לגיוס כלל צה"לי רגיל, מבין?

שיהיה בהצלחה וגיוס קל

הרגעתה אותי אחי!!!
אמרו לי בכלל שאני הולך להיות משהו במודיעין חייל האוויר ופתאום אני רואה את הנרי מקא"מ האלה על הפנים בטוח שאני לא הולך לשם. מה לי ומצוקות כלכליות ברוך השם הכל בסדר
ישן 13-10-2006, 19:05
  unqiue unqiue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי assafy1000 שמתחילה ב "תיקון קטן-אין קשר ל-12 שנים בהכרח..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי assafy1000

שיהיה בהצלחה וגיוס קל

יש לך טעות אחי... יש לי חבר שהיה במסגרת הזאת של המקא"מ, הוא נשלח לחוות השומר. אין לו שום תיק פלילי והוא לא בא מרקע סוציו אקונומי נמוך, הוא גר ברעננה ולא בשכונת מצוקה.
פשוט הוא לא סיים 12 שנות לימוד וחוץ מזה הוא בנאדם נעל... זה גם מסביר באיזשהו אופן למה הוא נשלח לשם... פשוט אתה שללת את הקטע של ה-12 שנות לימוד וזאת גם כן סיבה ששולחים חלק מהאנשים לתוכנית המיוחדת הזאת... כמובן שיש חשיבות גם לקב"א. אם לאותו אדם יש קב"א גבוה הוא לא ישלח לשם.

ישן 13-10-2006, 20:57
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי X.cite שמתחילה ב "מה זה נערי מכא"מ בצבא ?"

קידום ושילוב אוכלוסיות ייחודיות הוא נושא מרכזי בחיל החינוך והנוער. האוכלוסיות הייחודיות בצה"ל הן חיילי מקא"ם (המרכז לקידום אוכלוסיות מיוחדות), חיילות חג"ם (חיילות גיוס מיוחד), עולים חדשים, מיעוטים ומיעוטי השכלה. המטרה המרכזית בקיום פעילות זו הוא לתת לחיילים ולחיילות אלו הזדמנות להשתלב ביחידות הצבא השונות בתפקידים משמעותיים ולהכין אותם להשתלבות בחברה ובעבודה לאחר שחרורם מצה"ל.

"חוות השומר" כבסיס טירונות לחיילי מקא"ם פרוייקט מקא"ם – מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות, שנודע בשנותיו הראשונות כ"נערי רפול", הוקם בשנת 1980. לפני מקא"ם היו ניסיונות לפרוייקטים שונים עבור אוכלוסיות טעונות טיפוח – פרוייקט רווחה, טירונות במחנה "דותן" ועוד, אך ניסיונות אלו לא ענו בצורה מלאה על צרכי האוכלוסייה.
מטרת מקא"ם הייתה לסייע לחיילים מאוכלוסיות טעונות טיפוח להסתגל למסגרת הצבאית ולהכינם לחיים האזרחיים. כשהוקם הפרוייקט, ההנחה הייתה, שההשכלה והמקצוע שרוכש החייל בעזרת מקא"ם במהלך השירות משפרים את כושר הסתגלותו, ומכך נהנים לא רק הוא עצמו וסביבתו הקרובה אלא גם הצבא והחברה ככלל.

בחירת "חוות השומר" כבסיס הכשרת טירוני המקא"ם עוררה ויכוח בשלהי שנות השבעים.
עיקרי הנימוקים כפי שהוצגו ב-1981 – לפני קליטת פלוגת הטירונים הראשונה, כאשר חיפשו מתקן אחר להעברת הטירונות מאשר "מחנה דותן", היו:

1. כללי:
א. ראייה מקיפה יותר של הטירונות מחייבת להתייחס אליה כשלב מכריע בתקופת שירותו של החייל מן האוכלוסיות החלשות. הכוונה במונח "שלב מכריע" פירושה – שלב המתייחס לא רק להווה (הסתגלות לבסיס הטירונים עצמו) אלא, גם הכנת החייל המתקשה בהשתלבות לעתידו, לתפקידיו האפשריים בצבא ולתפקודו הרחב יותר כאדם, כבעל תפקיד וכאזרח.
ב. פעולות שונות אשר התפתחו כתוצאה ממסגרות הטיפול בחיילים מן האוכלוסיות הללו, מחייבות עתה ביסוס נכון של שלב הטירונות – הסתגלות. מתקן חוות השומר ותנאים שונים הקשורים בו, מאפשרים ביסוס זה.

2. המיקום הגיאוגרפי:
א. מיקומו של הבסיס בחלק הפנימי של הארץ, בסמיכות לצירי תנועה מרכזיים ותחבורה מסודרת, מגביר באופן משמעותי את אפשרות הקשר של הבסיס עם גורמי הפיקוד וההנחיה הצבאיים, אמנים ומרצים, נותני שירות צבאיים ואזרחיים, נציגי יחידות היעד ועוד.
ב. מיקומו הייחודי של הבסיס, מאפשר היכרות נוחה עם חלקים מרכזיים ומשמעותיים בארץ. מיקום זה מאפשר לימוד פרקים משמעותיים של עם ישראל בתקופה של טרום המדינה ואחריה.
ג. מיקום הבסיס בתחומי ה"קו הירוק" (מחנה "דותן" ממוקם מעבר ל"קו הירוק") ובסמוך לצירי תנועה מרכזיים, הוא בבחינת מתן אמון בחייל באשר לפיתוי של בריחה. הסרת האלמנט החיצוני של איום התנועה בשטחים וקשיי התחבורה, מחייב עבודה על בסיס שכנוע פנימי ופיתוח יכולת החייל לעמוד בפני הפיתוי. אלמנט הרתעה חיצוני הוא זמני בלבד, בעוד שכוחות עמידה פנימיים נרכשים ומשמשים גם בתחומי החיים האחרים ובתקופות מאוחרות יותר.

3. איכות החיים בבסיס, הקשורה במבנים, מתקנים וכו':
א. איכות חיים טובה עשויה להגביר אצל החייל את האמון בכוונות המערכת הצבאית. "נתינה" זה, מצד המערכת לחייל, הינה אינטנסיבית ומיידית, ועל כן אפקטיבית. יש, כמובן, להקפיד על דרישה להדדיות מצד החיילים ול"נתינה" תואמת רלוונטי כתמורה לאיכות החיים הזו – נתינה שפירושה שמירה על ציוד, שמירה על מבנים ועוד.
ב. תנאי לימודים, מגורים ואימונים טובים מהווים בסיס נוח יותר להקניית המיומניות החייליות, ההשכלתיות-העשרתיות והסתגלותיות.

באותה תקופה הוצגו מגוון סיבות לרמטכ"ל ולראש אכ"א לגבי מתקן חוות השומר, ואכן מה-13.1.1981 מתקיימת טירונות מקא"ם ב"חוות השומר".

פלוגת הטירונים הראשונה גויסה ל"חוות השומר" ב-13.1.1981. מפקדיה היו קצינים ומ"כים שהובאו מיחידות חי"ר ומבית הספר למ"כים (שהיה בזמנו ממוקם בבסיס מחוו"ה-"אלון"), ולסגל צורפו מורות שהיו אחראיות על תחום ההוראה בכל צוות, במקביל למ"כ.
הסגל של פלוגת הניסוי לא התנדב למשימה ולא הוכשר לה, למעט השתלמות בת שבוע.
הטירונות של פלוגת הניסוי נמשכה כארבעה חודשים ומעבר להשכלה ותכני רובאי בסיסיים, הועבר פרק המקצועות – התקיימו סדנאות בבסיס עצמו, שבהן רכשו החיילים את המקצוע בו יעסקו בהמשך שירותם הצבאי.
סדנאות אלו כבר לא נמצאות היום בבסיס (אולם רכב נקרא על שם סדנאות אלו), והיום רוכשים החיילים את המקצועות בבסיסים ובבה"דים ברחבי הארץ.

לאורך השנים עברה החווה שינויים ארגוניים ומהותיים רבים, אך בסיס העבודה והמטרה – הסתגלות, נשארו איתנים לאורך כל השנים.
בתחילה גויסו שתי פלוגות לארבעה חודשים, ולאחר מכן שלוש פלוגות לתקופות של חמישה חודשים (השכלה) ושלושה חודשים (העשרה).
מגמות ושינויים רבים בבסיס קרו כתוצאה משינויים בצה"ל מחד ובאוכלוסייה המתגייסת מאידך. מסלול המקא"ם הינו יחיד מסוגו במערכת בצבאית. בכדי להיות מקצועיים ולעבוד בצורה הנכונה ביותר עם האוכלוסייה המגיעה ל"חוות השומר", יש צורך בבחינה מתמדת ובשינויים דינאמיים תוך התאמה לאוכלוסייה ולשינויים חברתיים.
על מנת לאפשר תהליכי בחינה מקצועיים ובקרה של תהליכי השינוי, ישנו ליווי של אנשי מקצוע וגורמי טיפול ב"חוות השומר" מרגע הקמתה.

http://www.aka.idf.il/chinuch/klali...Id=43949&list=1

ישן 14-10-2006, 00:19
  madan madan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.06
נערי מקא"ם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי X.cite שמתחילה ב "מה זה נערי מכא"מ בצבא ?"

בתור אחד שמגיע ממערך מג"ן תן לי לתת לך תשובה קצת יותר נקודתית,

מקא"מ- מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות מוכר יותר בשמו הקדום "נערי רפול",
נלקחים מלש"בים בד"כ בעלי תיק פלילי שמאפשר גיוס ו/או ציון קה"ס בינוני-גבוה ועוברים טירונות מיוחדת של 3 חודשים שמסמיכה אותם ל02, בבט"ר חוות השומר של חיל החינוך.

בסיומה רובם הולכים להיות או עובדים כלליים, או עוברים קורסים בהתאם לקב"א או(אופציה שנפתחה לאחרונה) עוברים גיבושון צנחנים.
מה שטוב להם שהם נחשבים על תקניים, לא צריך להיות תקן בשביל שהם יכנסו לתפקיד.

מסלול מקא"ם הוא מסלול לבנים בלבד,
המסלול המקביל לבנות הוא חג"מ (חיילות גיוס מיוחד), עוברת טירונות 02 חודש במחנה 80 (בד"כ) ולאח"כ משובצות בתפקידים כללים (בקיצור פקידות), לשם מגיעות חיילות בעלות סימול עברית נמוך, או כאלה שעל הגבול בין גיוס רגיל לפטור עקב "עודף בנות במחזור גיוס" (בעצם סף הגיוס).

חוק אחר שקיים בצבא מימי בן גוריון אומר שלכל חייל חייבים להיות 10 שנות לימוד, על כן כל חייב מחוייב להשלים ל10 שנות לימוד בבסיס מחו"ה (מרכז חינוך וידיעת הארץ) אלון של חיל החינוך,
בבסיס נערכים קורסים נוספים גם להשלמת 12 שנות לימוד, תעודת סיום תיכון, קורס אמיר וקורסים שונים ומגוונים.

זה ההבדל, אל תדאג, רוב מי שמנותב למסלול מקא"ם יודע על זה מראש.

שיהיה בהצלחה,
מד"ן מרחב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:41

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר