10-10-2006, 02:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.06.06
|
|
|
אני רוצה להוסיף משהו מאוד חשוב ששכחו כאן להגיד...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amit1988 שמתחילה ב "צריך יעוץ ועזרה בקשר לשינוי תדמית בעיניי הצבא"
כמה שאני מסכים עם pilot17, הוא שכח משהו אחד קטן...
כל הריבים האלו עם הצבא, צריך לעשות לפני שמתגייסים
כבר עכשיו אני מציע לך-פנה כמה שיותר מוקדם ללשכ"ג, לא פאקסים ולא מכתבים
לך אליהם בכוחות עצמך, תתעקש שם על הכל, על כל מה שאמרת, תגיד שהשתנית לגמרי ושאתה מורעל עכשיו ושאתה רוצה לתרום כמה שיותר ולשרת הכי טוב שאפשר...
ביום של הגיוס לעשות את כל זה?
pilot17, מנסיון לא טוב עם הצבא, יש משהו שקוראים לו בירוקרטיה צה"לית
אתה חושב שביום אחד, ועוד ביום של הגיוס, הוא:
1. גם יעלה פרופיל
2. גם ישנה ייעוד ועוד יקבל צנחנים
3. גם יקבל דח"ש
4. גם יבטל סעיף נפשי
התשובה היא ממש לא!
רק בשביל לשנות פרופיל צריך:
1. המלצה של רופא
2. בדיקה של רופא צבאי שיבדוק אם יש סיכוי לשנות פרופיל
3. וועדה רפואית שמקבלים רק אחרי חודשיים במקרה הכי טוב בעולם, שמחליטה על פרופיל חדש
ועוד על להעיף את הפרופיל הנפשי זה בכלל לא פשוט!
ציטוט:
|
יש סיכוי טוב שהוא אפילו יתן לך להתגייס ללא דחיית שירות כבר בנובמבר הקרוב
|
הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי, ע"ע מה שרשמתי הרגע
במקרה הכי טוב ידחו לו את השירות לפני הגויס כי הוא יצליח לשכנע את הצבא לתת לו צ'אנס חוזר. ברגע שאתה רכוש צה"ל, אתה בעיני הצבא טוראי מושתן שאפשר להגיד לו "בקרוב יסתדר" כי הוא צעיר ולא מבין מהחיים שלו, וחוויתי את זה על בשרי לא מעט לצערי...
ידידי, אני נורא מצטער לבשר לך-אתה פשוט אוכל את מה שבישלת לעצמך, ונזכרת מאוחר מדי. אם היית מתגייס עוד כמה חודשים אז מילא, היית יכל להיפגש עם מפקד הלשכ"ג וכתוב לו מכתב שייתן לך מיונים חוזרים, והיית יכול לבקש וועדה רפואית כולל המלצות של רופא מהאזרחות ורופא הלשכ"ג כדי שגם יעלו לך פרופיל וגם יבטלו את הסעיף הנפשי, אבל אתה נזכרת שבוע לפני הגיוס שלך, אז אני נורא נורא מצטער לאכזב אותך, אבל הסיכויים שכל מה ש-pilot17 אמר יקרו הם אפסיים, והסברתי גם למה, ואני מדבר מנסיון שלי עם הצבא בתור חייל
שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה, ואני מאוד מקווה שתקבל מה שתרצה בסוף ושיביניו שהשתנית , אבל תבין שעבור הצבא אתה בורג קטן, ואין לו זמן להתייחס אלייך כמקרה פרטני כי לצבא אין זמן בשבילך, ובצבא יש בירוקרטיה, ובצבא עד שזזים דברים צריך חתימה ואישור של כל העולם ואחותו
לדעתי, אם להיות ריאלי, מה שיקרה הוא שתגויס עוד שבוע, ואתה לא תוכל לבקש קרבי מהסיבה שאין לך פרופיל קרבי. מה תגיד לקצין מיון? "אני אעלה פרופיל בקרוב"? ומאיפה לו לדעת שאתה באמת תעלה פרופיל?
שוב-אין לו זמן לכל אחד ואחד, יש לו מאות אנשים ביום שהוא צריך לייעד, והקצין מיון בסה"כ שליח, הוא לא יכול להיות רופא, וגם אם תגיד לו שטעית במיונים, רשום לו במחשב את הנתונים שלך, שהם לא טובים לפי מה שסיפרת, ולפי זה הוא אומר לך מה תהיה, אתה חושב שמעניין אותו שעשית הצגות ושאתה מתחרט על זה עכשיו?
גיוס קל בכל מקרה, ועצה שלי-תשלים עם המצב