לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-10-2006, 23:15
צלמית המשתמש של סימקין
  סימקין סימקין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.05
אורכי מוקד-שאלה

קראתי את "מדריך החיישנים" המצויין, אבל נקודה אחת נשארה לי לא ברורה ואשמח אם מישהו יסביר לי אותה.
ניקח 2 מצלמות, אחת P&S (נגיד S2 של קאנון) ואחת DSLR (נגיד D50 של ניקון), נעמיד את שניהם ב150MM (הS2 באמת ב21.4, הD50 ב100 ) ונצלם תמונה כלשהי ממרחק שוה, נגיד פרפר.
ע"פ המדריך, הפרפר בתמונה של הS2 אמור לצאת גדול יותר, מכיוון שהחיישן תופס פחות שטח וצריך למרוח אותו יותר מאשר הD50 שתתפוס יותר פרפר אך הוא יהיה קטן יותר.
אבל במציאות זה בדיוק הפוך , 150MM שנוצר מ100MM יתן תוצאה יותר גדולה מאשר 150MM שנוצר מ21MM, לא?

שאלת הבהרה נוספת לנקודה הנ"ל: אני רוצה לצלם ציפור קטנה, יש לי S2 וD50, בשניהם אני מכוון ל400MM, בשביל לקבל גודל זהה של ציפור ב2 המצלמות אני צריך:
1. לצלם ב2 המצלמות מאותו מרחק
2. לצלם עם הP&S ממרחק קרוב יותר מאשר הDSLR
3. לצלם עם הDSLR ממרחק קרוב יותר מאשר הP&S
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-10-2006, 01:19
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סימקין שמתחילה ב "אורכי מוקד-שאלה"

יש לך טעות בסיסית בהבנת אורכי המוקד.
יש אורך מוקד אמיתי, ויש אורך מוקד אקוויבלנטי (מהמילה Equal באנגלית, שזה "שווה").
אורך מוקד אקוויבלנטי לפריים מלא (או פילם או חיישן של 5D אם תרצה).

עדשת ה 150מ"מ מקרו תתן את אותה התמונה גם ב 5D וגם ב D50, אבל בגלל שב D50 יש קרופ פאקטור גדול יותר מאשר ב 5D (קרופ של 1.5 בניקון לעומת 1 בקנון), אתה תקבל גזירה של התמונה בניקון ולכן הפרפר יראה לך גדול יותר (ממש כפי שתיארתי במדריך).
בניקון אנו נכפיל את אורך מוקד העדשה האמיתי (150 לפי סרט צילום או פריים מלא דיגיטלי) פי 1.5 ונקבל 225מ"מ. לכן, בצילום עם עדשת ה 150מ"מ אנו בעצם מצלמים כאילו ב 225מ"מ.

כשאתה אומר שאתה מצלם ב 400מ"מ ב S2, זה כבר אחרי ההכפלה של הקרופ, ולמעשה זה אמור להיות שווה לעדשת 400מ"מ המורכבת על 5D, או לעדשת 266מ"מ המורכבת על D50.

לא נכנסתי להגדרות שבין P&S ל DSLR מהסיבה שב P&S אנו מדברים מראש על אורכי מוקד אקוויבלנטיים ולא על אורכי מוקד אמיתיים מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להחליף עדשות, ולכן אתה תמיד תהיה באורכי המוקד הקבועים של המצלמה.
גם יצרני העדשות משאירים את הנתונים האמיתיים רשומים על העדשה (וב EXIF) ומציינים על העדשה כי היא מיועדת למצלמות דיגיטליות (למשל, ניקון יכתבו 18-70 על עדשת הקיט שלהם, ולא 27-105, אפילו שזה מה שאתה מקבל בפועל, בהשוואה לפריים מלא).
במצלמות DSLR אתה יכול להחליף עדשה ואתה לא תחשב בכל פעם את אורכי המוקד כפול הקרופ, אז משאירים את הנתונים היבשים (האמיתיים) כמו שהם.

מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

ישן 20-10-2006, 02:28
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי סימקין שמתחילה ב "אני התכוונתי ל400MM אחרי ההכפלות"

אשאל אותך את זה אחרת:
מה שוקל יותר, קילו נוצות, או קילו זהב?

400מ"מ זה 400מ"מ, וזה לא משנה אם מדובר ב 400/6 בחיישן של S2, או 400/1.5 בחיישן של D50.
אם אתה מצלם ב 400מ"מ ב S2, אתה תעמוד בדיוק באותה הנקודה שהניקוניסט עם ה D50 יעמוד, לו צילם בעדשת 266 מ"מ, וזו תהיה בדיוק הנקודה בה הקנוניסט עם ה 5D יעמוד, לו צילם בעדשת 400מ"מ
כולם יקבלו את אותה התמונה (מבחינת אורך המוקד).

תתעלם בהשוואה בין DSLR ל P&S, זה מבלבל מדי.
האיור של הפרפר עם הגדלים של החיישנים זה בשביל ה DSLR ולא ה P&S. במחשבה לאחור זו אולי היתה טעות להכניס אותם.
את ההבדלים בין גדלי החיישנים אנו נרגיש רק אם נשתמש באותן העדשות על גופים שונים.
למשל, ה 150מ"מ היא הדוגמא שהשתמשתי בה במאמר, בגלל שזו עדשה שאפשר להרכיב גם על פריים מלא (5D) וגם על חיישן עם קרופ פאקטור (20D), וההבדלים הם בין התמונה המלאה לבין הריבוע הממולא באדום.
זו תוצאה אמיתית שתתקבל בהבדלים בין שני הגופים עם אותה העדשה. לו רצינו לצלם את הפרפר שיכנס לכל התמונה עם 20D ועדשת ה 150מ"מ, נאלץ להתרחק פיסית ממנו (להבדיל מה 5D).

במצלמות P&S אין אפשרות להחליף עדשות ולכן זה לא משנה בכלל, ומראש אורכי המוקד רשומים אחרי ההכפלה.

המגה-פיקסל נותנים את גודל התמונה בפיקסלים.
6 מגה פיקסל זה 3000 פיקסלים על 2000 פיקסלים (3,000 כפול 2,000 = 6,000,000).
8 מגה פיקסל זה... אמממ... אין לי כוח לחפש או לחשב, משהו בין 2333 על 3333 לבין 2333 ל 3500. בכל מקרה, לא כ-זה הבדל גדול, אבל מספק תמונה גדולה יותר אשר תכיל יותר פרטים לאותו שטח נתון. קבל את הדוגמא הבאה מהאתר של רועי גליץ, לתמונה עם פחות פרטים ותמונה עם יותר פרטים (כמובן מוקצן, אבל זה בשביל להסביר נקודה מסויימת):
http://www.galitz.co.il/articles/basics/resolution.jpg

יותר ברור, או שעדיין משהו מציק?

ישן 20-10-2006, 10:51
צלמית המשתמש של סימקין
  סימקין סימקין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.05
מה שגרם לי להתחיל בשאלות.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אשאל אותך את זה אחרת: מה שוקל..."

ברשותי יש P&S "סופר-זום" (36-432), אני תמיד חולם על פרוטרט של זבוב, או של ציפור קטנה, אבל אני אף פעם לא מצליח מכיוון שלמרות שלכאורה יש לי טלה רציני ביותר, בשביל לצלם ג'וק או ציפור גדולים באמת, אני ממש חייב להתקרב אליהם מאד, והם תמיד בורחים (בטלה מקסימלי, יש לי אפשרות לפקס עד מטר וזה רחוק מלהספיק לזבוב, בוויד אני יכול להתקרב עד 5 ס"מ אבל רק זבוב פסיכוטי יחכה לי בלי לזוז)
הנה, לאחרונה הייתי באגמון החולה, היו אלפי ציפורים, אבל לא הצלחתי לצלם אפילו אחת בתקריב נורמלי, כולם ברחו.
מה שראיתי הוא, שמרבית התמונות שבהן מקבלים תוצאות גדולות נוצרו באמצעות DSLR למרות שמבחינת העדשות שבעזרתן צולמו התמונות, על הנייר לי יש אפילו יותר טלה מהן, כך שהנחתי שה432 שלי לא שוה ל432 שנוצר מהכפלה קטנה יותר כמו בDSLR, ולכן בעלי הDSLR יכולים לצלם פרוטרט של קרפדה בלי להדבק לה לגבות.
אבל עכשיו אני מבין מבדבריך שההסבר הזה לא נכון, ו432 זה 432 גם אם זה נוצר מ5D וגם אם מP&S
כך שיכולים להיות 2 הסברים אחרים:
1. לצלמי DSLR יש יכולות התגנבות וירטואוזיות.
2. בגלל אייכות העדשות והחיישנים, בתמונות שנוצרו מDSLR אפשר לעשות קרופים רציניים ועדיין להשאר חדים
ישן 20-10-2006, 15:26
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סימקין שמתחילה ב "מה שגרם לי להתחיל בשאלות."

3. במקרה כל צלמי הציפורים המשתמשים ב DSLR משקיעים המון זמן וידע בצילום ציפורים (קרי ארנון, שוקו, דרור וכו') ולכן התוצאות העילאיות.
ארנון, ניר ושוקו משתמשים בטלה דומה לשלך (500מ"מ) ועל קרופ של 1.6 הם מקבלים למעשה 800מ"מ באיכות טובה.
דרור משתמש בעדשת פריים בעלת מפתח צמצם 2.8 שמרוב קנאה לא אגיד מה אני חושב עליה.

בכל מקרה, גם הציוד טוב יותר וגם המיומנות של כולם גבוהה יותר, ולכן התוצאות המשופרות.

בנוגע למקרו, לצלם זבוב זה קשה ולזום של העדשה אין קשר. המקרו זו רמת ההגדלה. כמה גדול תוכל להגדיל עצמים קטנים. אין כלל קשר לזום והטלה (להבדיל ממה שנהוג לחשוב).
עדשת ה 50מ"מ מקרו שיש לי תגדיל בדיוק כמו ה 150מ"מ מקרו, רק שעם ה 150 אני אצלם מרחוק יותר (בגלל אורך המוקד - הטלה) ואילו עם ה 50 אאלץ להתקרב פיסית יותר.
ה 150 טובה לחרקים פחדנים, וה 50 עדיפה לפרחים (למשל).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:21

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר