25-10-2006, 12:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.05
|
|
|
התקנת רשת - עזרה
א. האם קיים מדריך מסודר ומפורט ברשת? חיפשתי בגוגל והוא לא מוצא דברים נורמלים אין לי מילות מפתח לחיפוש כדי למקד אותו למצוא לי מה שאני צריך.
ב. חיברתי במוסד 6 מחשבים לרשת פנימית שאני צריך שתהיה לי בה גם אינטרנט.
1. הדברים שברשותי הם 6 מחשבים ב6 חדרים שונים.
2. כבלים מליד כל מחשב לארון תקשורת בסוף החדרים.(מרחק 20 מטר).
3. פאנל שאליו מתחברים הכבלים בארון תקשורת עצמו.
4. סוויץ' עם 8 יציאות וכבלים מגשרים ממנו לפאנל.
5. כבל מגשר מהסוויץ למודם ספיד טץ'.
שזה אומר כביכול שהכל אמור לעבוד, הגדרתי בכל אחד מהמחשבים על פי סדר רץ כתובות ip פנימיות הבעיה שיש לי מחשב אחד שהוא לא רואה את כל הרשת אלא רק את עצמו וגם יש לו איזה קטע שבכרטיס רשת המובנה הוא מתחיל ליבא כתובת ip ומודיע מיד שכבל רשת נותק אז חיברתי כרטיס pci ששם באמת הוא מצליחלהתחבר אבל אז הוא מכיר את עצמו ולא אחרים גם אחרים לא רואים אותו ואין פינג החוצה לא למודם ולא לאחרים, יש למישהו מושג מה יכול להיות הבעיה? יתכן שמשהו בכבל דפוק?
עוד שאלה, את המודם קיבלתי מבזק ממש עכשיו דרך משרד החינוך האם הוא pro? home? או 510? ומה מומלץ לשימושי?
אני רוצה בהמשך להגדיר שרק 3 מחשבי יהיו מחוברים לאינטרנט איך אני מגדיר את זה ומה מומלץ לי בנושא זה מבחינת חומרה?
אני מעוניין שיהיה לי דיסק קשיח גדול שעליו יהיה כל החומר של ה6 מחשבים השאלה אם כדאי שזה יהיה בתור גיבוי או שזה יהיה הגישה היחידה של המחשבים למידע השיקול מתאמי אבטחה ומתאמי נפילות למשל במידה ואין רשת אין אפשרות לגשת למידע. אני חייב את העצה הזולה והנוחה ביותר.
במה שרת יוכל לעזור לי ברשת כזאת?
במה הוא לא יועיל לי?
אני הבנתי מאיזה מדריך כל שהוא שאני יכול לשלוט על המחשבים לאיזה אתרים הם יכנסו כמו למשל חברות גדולות שחוסמות את המחלקות שלהם לכניסה לאתרים מסויימים או רק למיילים בלבד וגם זה שמגדירים איזה כתובות ניתן לקבל וכו..
במידה וזה מצריך מידע אז יש לי דומיין אישי שתחתיו יש לי תיבת מייל. זה לא קשור לרשת הזאת אבל זה היה מעניין אותי להקים שרת אירגוני אז במה זה תלוי?
המון המון תודה לעוזרים, ואם שאלתי שאלות שכבר נשאלו אני אשמח אם יפנו אותי לאשכול.
אריאל
|