לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-10-2006, 20:01
צלמית המשתמש של SURF-DUDE
  SURF-DUDE SURF-DUDE אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
חוברת "מתגייסים"- אכזבה גמורה

רכשתי את החוברת להתרשמות כללית, והתוצאה- אכזבה.
אני מוכרח לציין שהתאכזבתי מכמות ועומק הטעויות שנערמו בחוברת אחת. פשוט זוועתי.

כמה דוגמאות מצמררות:

ברשימת הציוד שמומלץ להביא/לקנות ליום הגיוס- מברשת ומשחת נעליים, כדור להחרשת מימיות(??), רצועת נשק רחבה, פלנלית, שמן לנשק. אולי שיכתבו פשוט להביא את הנשק מהבית ונגמור עניין?

בהסבר על הטירונות הכלל צהלית- "טירונות של ג'ובניקים". לא זכור לי שצוללות, חובלים, סטילים ועוד נחשבים ג'ובניקים.

מיון ליחידות ההתנדבות- נאמר שבסוף יום השדה תצטרך להחליט איזה גיבוש הנך מעוניין לעבור. אנני סבור שלמועמד יש מילה בנושא, פרט למסירת ההעדפות בתחילת יום השדה. הגיבוש אותו יקבל המועמד נתון לשיקול הצבא בלבד.

גיבוש וגיבושון- "הגיבוש נמשך בין ארבעה ימים לשבוע, ואילו הגיבושון נמשך כיומיים". טעות בתפיסה המשמעות של גיבוש וגיבושון. הסיבה היחידה לתוספת" X+ון" למילה גיבוש היא כיוון שזהו גיבוש המשך למי שלא התקבל לאחד הגיבושים המרכזיים. לא זכור לי שגיבוש צוללות, 669 ושלדג נמשכים יומיים, וכן גיבוש צנחנים משכו יומיים. בכלל, אני מתנגד בתוקף למילה "גיבושון", כיוון שזה מוריד מערכם של גיבושי המשך, שאלו אינם פשוטים.

בנוסף, נאמר כי בגיבוש (לא נאמר "בכל הגיבושים" אך גם לא נאמר "ברוב הגיבושים" ואף לא "בחלק") ישנו בוחן בראור. לא בכל הגיבושים יש בוחן בראור. יתר על כן, ניתנה ההמלצה לרוץ בלי חולצה מתחת למדים, בלי אותה חולצה יקרה שתספוג את הזיעה. תמוה.

בחלק "הטובים לטייס"- "גיבוש הטייס נחשב לגיבוש הקשה ביותר". נחשב? על ידי מי? האם הם עשו סקר בין יחידות צה"ל? האם הם מצאו מלש"בים שעברו את כל הגיבושים ועקב כך יכולים לשפוט? אמירה מאוד מעורפלת, ואם תשאלו אותי- גם לא נכונה, ולו רק מפני ששמעתי אין ספור עדויות על גיבושים שונים ועל הגיבוש טייס בפרט (ואני מצוטט מפי חברים מספר שהיו בגיבושים- "גיבוש שכונה").

בחלק "יחידות העילית"- "כל הגיבושים נערכים במכון וינגייט"- לא נכון בעליל.
"בכל מקרה, אי אפשר להתמיין לאחת היחידות המובחרות לאחר הגיוס". אני מניח שחברי הפורום הותיקים והלא כל כך ותיקים יסכימו איתי שנפתחו פה לא מעט אשכולות בנושא, ואני יודעים שהיו דברים מעולם, וזהו אינו דבר נדיר שחיילים מתקבלים ליחידות עילית גם לאחר שהתגייסו.

"אחרי לצנחנים"- בחלק זה נאמר בפתיחה- "חיילי החטיבה עוברים קורס צניחה ומקבלים כנפי צניחה עם רקע קרבי, אדום.." סליחה.. תקנו אותי אם אני טועה, אבל היחידים שקיבלו רקע אדום הם אלו שצנחו במיתלה לפני שנים רבות, הלוא כן?

ולסיום, עיניין מצחיק אך מקומם- באותו עמוד של "אחרי לצנחנים" ישנה הערת שוליים בנוסח הבא:

"מניסיון שלי אחי> אוננות
ניתן לעשות ביד גם עם שמן רובים. לא מומלץ, אבל בשעת מצוקה, לא להוציא מכלל חשבון."

כל מילה מיותרת

בחוברת מובא ברוב המקרים מידע די אמין ומדוייק, אך כמות הטעויות ניכרת, ומסתמן שחוברת זו נכתבה ללא תחקיר ואיסוף מידע מספק בנוגע לאותם מקרים שציינתי לעיל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר