לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-11-2006, 06:21
  ezm87 ezm87 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.06
התלבטות בקשר למכי"ם

שלום לכולם,

אני רוצה לשתף אותם בהתלבטויות ובחששות שיש לי לאחרונה.
אני לוחם באחת מחטיבות החי"ר בצבא. לפני הצבא השאיפה היתה יחטיות. לא הצלחתי וכמובן שבהתחלה הייתי מאוכזב אך מהר מאוד זה עבר והשתלבתי מהר מאוד בגדוד, הכרתי הרבה חברים וכו'.. ובסך הכל אני שמח שככה הדברים התגלגלו..

עוד באימון מתקדם רמזו לי שמייעדים אותי לפיקוד, ובחודש הבא אני מתחיל את הקורס. ההעדפה שלי היתה לא לצאת בהקצאה המוקדמת אבל די לחצו עלי המפקדים.

בזמן האחרון אני חושב כמה שווה לקורס. אני יודע שפיקוד זו הדרך להתקדם בגדודים אבל מפריעה לי העובדה שהתנתקתי מכל החבר'ה שלי.

בהנחה שאני אסיים את הקורס יהיו לי כמה אפשרויות.

אפשרות אחת שאני אהיה מ"כ טירונים, מצד אחד זה מושך אותי לעצב את הדור הבא של הלוחמים וכל זה, אני יודע שיש לי הרבה ערכים להעביר ואני מתאר לעצמי שיש מיזה הרבה סיפוק. אבל מצד שני זה הרבה ההתעסקות במשמעת דיסטנס וכיו"ב. לא יודע אם זה מה שאני מחפש. לפני הצבא הציפיות שלי היו להיות לוחם מטורף ולפני שנה נגיד לא ראיתי את עצמי עוסק בהדרכה... חוץ מיזה אני חושב שכדאי שאני אראה קצת קו לפני שאני אפקד על טירונים..

אפשרות אחרת שאני אחזור לותיקות לפקד על חברים שלי, דבר שנשמע לי קצת מוזר הרי עברתי איתם את כל הטירונות ופתאום אני אפקד עליהם? אני יודע שזה לא כמו מ"כ בבא"ח, ובקו המפקדים והחיילים כמו חברים אבל בכל זאת קצת מרתיע אותי לחזור ולא להיות אחד משלהם כי בכל זאת אני מפקד ויש לי אחריות... עוד סיבה, שאולי לחלקכם זה יישמע קצת מוזר, אני לא מפחד מלטחון צעירות ואני לא רוצה לפספס את ההוואי של הותיקה בגלל שאני מפקד..

אפשרות אחרונה שהיא סבירה, היא שאני לא אחזור לגדוד בכלל ואני אשאר מודרך, אני מכיר מודרכים ואני יודע שהם נהנים מהשירות אבל בכל זאת השאיפה שלי לחזור לגדוד...

ברור לי שהעניין הזה הוא אינדבדואלי לכל אחד, אבל אני אשמח אם תתיחסו. בעיקר אלה שגם יוצאים לקורס הבא ומפקדים וותיקים שסיימו את הקורס מה הם חושבים על האפשרויות שכתבתי וישתפו מניסיונם. כי בסך הכל אני צעעעיר...

נערך לאחרונה ע"י ezm87 בתאריך 11-11-2006 בשעה 06:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-11-2006, 10:41
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
על פי אחי (חי"רניק בחפש"ש שמשתחרר בשבוע הבא)- אל תהיה מודרך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ezm87 שמתחילה ב "התלבטות בקשר למכי"ם"

אמנם שירתתי בתותחנים אך אני מבין את הדילמה שלך. אני עשיתי הכול: פיקדתי על צוות בסוללה ותיקה, על טירונים, וגם בקורס מפקדים (תקופה קצרה מאוד, לא באשמתי). אחי למשל פיקד רק על חיילים בפלוגה ותיקה (מ"כ+סמל).

אין ספק שאם אתה רוצה להרגיש שעשית משהו משמעותי בשירות שלך אתה צריך לשאוף להתקדם כמה שיותר והדרך הכי טובה לכך היא לצאת לקורס מ"כים בתור התחלה. אל תשכח שזה טוב גם לאחרי הצבא- חלק מדרישות הקבלה לעבודה במוסדות בטחוניים הם שירות כלוחם ועבר פיקודי.

אני ממליץ על פיקוד בפלוגה ותיקה. אולי בהתחלה יהיה לך מוזר לפקד על חילים מהמחזור שלך, אבל זה יעבור תוך כמה ימים, סמוך עליי. בשורה התחתונה, אין כמו פלוגה ותיקה. שם מתבצעת כל העבודה בתכל'ס, הפעולות, המשימות וכו'. אל תבין אותי לא נכון, גם מ"כ טירונים זה חשוב, אבל אם הייתי צריך לבחור לאן ללכת- ותיקה או טירונים, הייתי הולך לותיקה.

ישן 11-11-2006, 11:22
  5דרקון5 5דרקון5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.06
שיהיה בהצלחה

תדע שמפקד מסלול(טירונים) צריך הרבה יותר אחריות ולמרות שזה לא נראה כך חייב לדאוג לחיילים שלו מעבר לזכויות תש וכו'. כמו כן אתה יכול לקבוע את מידיניותך בדיסטנס... כלומר אתה מחליט מתי אתה מוריד מישהוא למצב, עד כמה אתה תרים את הקול. לא יגידו לך כלום אם תיהיה קל מידי(המפק"צ שלי בכל הטירונות הוריד למצב בקושי 5 פעמים ולא צעק פעם אחת... והיו לו פי 10 ערכים מהמפקדים האחרים... סתם כדוגמא).

כמו כן מפקד מסלול הוא גם ממיין. מרבית ההחלטה מי בצוות שלך יצא לפיקוד.. בידיך ובמקרה זה חשוב מפקד עם ערכים שמכיר באחריות ובשאיפה למצויינות ולא איזה חברמן שמוציא את החברים שלו ואת ה"פופולרים".

אני מאד מתרשם ממך שהבעת הסתייגות מפיקוד על חבירך בוותיקה ותדע לך שאתה צודק, אולי חיילים לא מראים את זה, אבל הרבה חברה טובים שלא יצאו לפיקוד סובלים שהחברים שלהם מפקדים עליהם או יותר גרוע שאיזה אפס שהוציאו לפיקוד חוזר לפקד עליהם.

יש לי שאלה אליך שאולי לא הכי קשורה:
עכשיו שאתה יודע את מי שלחו לפיקוד ומי לוותיקות אתה חושב שהוציאו את כל האנשים שמתאימים, כולל החברה הערכיים יותר, החרוצים יותר, האחראים יותר, שעובדים בשקט ובחריצות או רק את הפופולרים שעושים הרבה רעש ויודעים בעיקר איך להפגין נוחכות.
ישן 11-11-2006, 11:24
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05

א') זה נחמד שאתה חושב שיש לך אפשרות בחירה, אבל לרוב אין לך. מקסימום מישהו יטרח לעשות את עצמו מתעניין שאיכפת לו, אבל בסופו של דבר, כמו בכל מצב אחר, אתה תשובץ לפי צרכי הצבא, למעט מצטיינים בודדים (פלוגה) שיכולים לבחור את השיבוץ.
כמובן שיש עוד אופציות בסוף הקורס, אפשר לפקד על פלוגת מסלול וגם להיפלט למז"י.

ב') אני לא יודע איך זה בחטיבה שלך, אצלנו אי אפשר לחזור לותיקות ישר כמ"כ ובטח שלא לפקד על בני מחזור שלך. האפשרות הדומה היחידה היא לסיים מ"כים, לעלות בתור חפ"ש לותיקה ואחרי כמה חודשים (בד"כ כשמחזור חדש עולה) אתה הופך להיות מ"כ על מחזור צעיר יותר.

ג') אמרת שהשאיפה שלך היא להיות לוחם. איך להיות מודרך נכנס בזה בדיוק?
עדיף כבר להיות מ"כ טירונים.

לסיכום, גם אני יצאתי בהקצאה הזאת למ"כים והשאיפה שלי היא לחזור להיות מ"כ בפלוגת מסלול, מסיבה פשוטה, זה תפקיד שכולל בתוכו את שני האלמנטים, גם פיקוד שמאפשר "לעצב" את החיילים (שלב מוקדם יחסית בשירות) וגם פעילות מבצעית.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 11-11-2006, 13:49
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
עוד משהו ששכחתי לכתוב

אני יצאתי לקורס מפקדים בהקצאה שנייה (אחרי שנה בצבא, בתותחנים להזכירך), ואחי יצא במ"כים אמצע (חי"ר). אני שמח שיצאתי במחזור שני משום שהיה לי עוד מחזור בסוללה הותיקה, מחזור שבו התמקצעתי בכל מה שקשור לתותחנות, וכשהגעתי לקורס הרמה שלי היתה גבוהה בהרבה מזו של החבר'ה שיצאו בהקצאה הראשונה (אחרי 8 חודשים בצבא).

אם אתה חושב שאתה לא מוכן לקורס אל תתבייש, קח לך עוד חודשיים/ארבעה חודשים (לא זוכר מה ההפרש בין כל מחזור בחי"ר), תמקצע קצת, תגבש החלטה, וצא מחזור אחר כך כשאתה סגור על עצמך.

המפקדים הכי טובים שהכרתי יצאו מחזור שני, וכך גם הקצינים בתותחנים. לדעתי מי שרוצה להיות קצין חייב להיות מ"כ/מפקד צוות לפני זה, לא כמו בדרך כלל כשיש המשכיות רצופה של קורסים.

ישן 11-11-2006, 14:43
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
שאלה לעניין , והתחבטות מוכרת מאוד .

אבל גם כאן ,כול העניין בסופו של דבר מסתכם אך ורק בך .
יש הבדל עצום בין שני מסלולי הפיקוד אחרי קורס מכי"ם , השאלה היא מה יתאים לך יותר ,אחרי שכמובן תבין שלכול דבר יתרונות וחסרונות .
אם תלך להדרכת טירונים - תקים מסלול ותסיים אותו עם החיילים שלך - שזאת אני מניח חוויה די מאתגרת וקשה , מבחינת אחריותך כמפקד שמשריש ערכים ,מוסר ומשמעת כלפי ילדים שרק הגיעו למערכת .
הדבר השלילי , הוא כמובן , חוסר ידע ונסיון בשטח כמו שיהיה לחבריך למחזור שימשיכו לשרת בגדוד .
זה קרה גם לי האמת , אבל אני בחרתי ב 5 דקות בדיוק לאן פניי מועדות - וזה חזרה לבני מחזור שלי , בלי להטריד אותי - אם אני אהיה מפקד או לא -מה שבסופו של דבר קרה .
אבל שוב , לא אני ולא שאר המפקדים שכותבים כאן מהווים מדד בשבילך , הכול בסופו של דבר תלוי רק בך .
מה שכן ,להשאר בביסל"ח להדרכה , גם אם תסיים מצטיין קורס את זה לא ממליץ לך .
אתה אומנם תדריך מכי"ם וסרגנטים - אבל חי"רניק בפירוש כבר לא תהיה
בהצלחה .

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר