16-11-2008, 20:27
|
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
|
כמו שנחמיה אמר, פה יכול להיות דוקא הגיון מעוות כלשהו.
אבל, לעומת זאת:
לפני עשור הייתי בצוות של קמ"פ\קמ"ג, בתור מש"ק היסטוריה\ניתוחי קרבות.
באותו זמן היינו עסוקים במרץ באיחוד חומר הלימוד, שהיה עד אז טלאי על טלאי ולפעמים סותר את עצמו. פירוש הדבר היה *המון* הדפסה נצרכת של מערכי שיעור, מקראות לחניכים ולמדריכים, וכן הלאה וכן הלאה.
עמדו לרשותנו אז 4 מדפסות לייזר של אפסון כמדומני, 4 דפים לדקה כל אחת, וקצב עבודה צפוי של משהו כמו 1,500 עמודים לחודש. דא עקא, שלא הייתה לנו שום כוונה לפצל את הדפסת המערכים על פני חודש רק כדי לא לגרום למדפסות להשתגע, ואף אחת מהמדפסות האלה לא הייתה בנויה להדפסה, נניח, של 500 עמודים ביום.
אז פנינו (הקורס בראשות תא"ל, כזכור) לגורמים המתאימים, וביקשנו שיקחו את כל המדפסות האלה ויביאו לנו מדפסת מחלקתית אחת שיכולה להדפיס כמה מאות עמודים ביום במקרה הצורך.
סירבו.
כי אין תקן לזה.
אבל יש תקן לארבע מדפסות לייזר אישיות.
שאנחנו לא בדיוק צריכים.
טוב - אין ברירה אז אין ברירה: המשכנו ועבדנו עם מדפסות הלייזר הקיימות, שהיו מתקלקלות כל יום-יומיים, ודורשות ביקור טכנאי ברמה זו או אחרת ותיקון והחלפת חלקים חדשים לבקרים. ככה נמשכה הפארסה עד שסיימנו את עדכון כל החומרים, ויצירת מלאי מראש לחניכי קורס נוסף - ואז נהיה שקט. אני מעריך שהעלות לצבא הייתה גבוהה בהרבה מאשר לתת לנו פשוט מדפסת מחלקתית.
גלריית התמונות שלי
|