לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-11-2008, 00:18
  wiclick wiclick אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
כתבה חיסחון בצה"ל 2- כסף על העצים ברמה.

לאחר הפוסט הקודם שעסק בחיסכון בצה"ל אני מפרסם עוד אחד דומה, ונכון התופעה פחות חמורה.
הפעם אדבר על הסטנדרטים הגבוההים שלנו- כמה יערות הוצאנו מהמדפסת וכמה דיו נשפך לחינם.

זה מתחיל ממש ממש בתחילת הקו- תולשים את כל הניירות של הכח שעזב ומחליפים הכל בחדשים- הרי אנחנו בעלי סטנדרטים גבוההים.
קצינים ומשקי"ם שתופסים משימות בתדירות מטורפת יושבים מול המחשב בין משימה למשימה וכל הסדפי"ם, כל הפקודות, לוחות למיניהם, תדריכים, תיקים- כולם מועתקים למחשב (אלא אם יש שמורים בדיסק הקשיח), מוסיפים להם לוגו של הכח שלנו והם מודפסים מחדש- סטנדרטים גבוההים.
בכל חדר יש דף עם פקודות לחדר מגורים של הרס"פ, ועוד אחד שלי לא יצא לקרוא שעל שניהם אף אחד לא מסתכל ממילא, סטנדרטים.

נזכיר רק שאותו הדבר קורא בכל המוצבים וכל דף יוצא מושלם רק אחרי איזה 10 הדפסות בשיטת הניסיון והטעייה וכל זמן יחסית קצר מתחלף הכח במוצב.

אז נכון, לחלק מהדפים הוספנו ובחלקם שינינו אבל אולי נדפיס את הדפים האלו עם לוגו של העוצבה? או בלי לוגו בכלל? חבל... דפים... עצים... דיו... כסף....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-11-2008, 01:26
צלמית המשתמש של Linebacker
  Linebacker Linebacker אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.02
שלח הודעה דרך ICQ אל Linebacker
מזכיר לי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי wiclick שמתחילה ב "חיסחון בצה"ל 2- כסף על העצים ברמה."

שבאחד הבסיסים שהייתי בהם בשירותי הסדיר היו שני נגדי משמעת - אחד של כלל הבסיס ועוד אחד של אחת המגמות.
אחרי מקרה שרפה קטנה שקרתה בבסיס החליטו לעדכן את סד"פ באת שריפה - לגטימי מאוד. אבל מה - הדפיסו את הסד"פ בשני עותקים - אחד עם שמו של הנגד הכללי של היחידה והשני עם נגד המשמעת של המגמה (ובמחינת הוראות שני העותקים זהים לחלוטין). במהלך אחד ממסדרי הסופ"ש הבחין לפתע נגד המשמעת של הבסיס שבהרבה מחדרי המפקדה מופיע העותק עם שמו של נגד המגמה. זה גרם לו לזעם רב, הרי איך אפשר בכלל לשים הוראות של נגד משמעת אחר במגורים (אפילו שהם אותו דבר)? ובמשך כל אותו יום חמישי הוא ועובדיו עברו בין כל חדרי המפקדה + הפלוגות השונות כדי לוודא ששמו מתנוסס על כל הוראת סד"פ במקרה של דליקה.....וכמובן שכל העותקים ה"פגומים" נזרקו לפח והודפסו חדשים "מתוקנים"(כמובן שגם זה יותר הטריד אותו מעוד דברים שקרו במהלך אותו שבוע כמו גניבה שהייתה בבסיס או בעיות תשתית שנוצרו עקב מיני הצפה בגלל גשם חזק שירד)

ישן 16-11-2008, 21:18
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "הנתון הזה נאמר לי, על כל..."

לחיילי צה"ל יש ביטוח? גם זה חדש לי. עד כמה שידוע לי יש ביטוח לטייסי מילואים בלבד, ומתקיים מאבק להרחיב אותו גם לאנשי מילואים בכלל.
אבל ביטוח לפקידות? זה מקיף או רק צד ג'?

ומבחינת עלויות שכר - לא נראה לי שזה כל כך רלוונטי לסדירניקים בצה"ל, מפני שהמעסיק לא מפריש לפנסיה, קופ"ג, קרן השתלמות וכו'. העלות היא עלות די ישירה של שכר צנוע (בטח היום זה יותר מהמאתיים ומשהו ש"ח שהיה בזמני) + עלויות הסעדה (לא בדיוק מול הים או טוטו), מגורים אם יש (חשמל+מים, אין ארנונה), נסיעות מסובסדות באוטובוסים וטיפול רפואי (ברמה של עולם שלישי).
אני לא רואה איך זה מתכנס לקרוב ל-3000 ש"ח.

שכר מינימום היום הוא בערך 3800 ש"ח. תוסיף נסיעות וקיבלת בסביבות 4000.
אם עלות של פקידה בקריה \ צריפין \ תה"ש היא עד כדי כך קרובה לסכום הזה, הייתי הולך על איזרוח של חלק גדול מהסגל הפקידותי בצה"ל.
ישן 16-11-2008, 20:27
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
כמו שנחמיה אמר, פה יכול להיות דוקא הגיון מעוות כלשהו.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Darakan שמתחילה ב "אם מדברים על בזבוז של..."

אבל, לעומת זאת:
לפני עשור הייתי בצוות של קמ"פ\קמ"ג, בתור מש"ק היסטוריה\ניתוחי קרבות.
באותו זמן היינו עסוקים במרץ באיחוד חומר הלימוד, שהיה עד אז טלאי על טלאי ולפעמים סותר את עצמו. פירוש הדבר היה *המון* הדפסה נצרכת של מערכי שיעור, מקראות לחניכים ולמדריכים, וכן הלאה וכן הלאה.
עמדו לרשותנו אז 4 מדפסות לייזר של אפסון כמדומני, 4 דפים לדקה כל אחת, וקצב עבודה צפוי של משהו כמו 1,500 עמודים לחודש. דא עקא, שלא הייתה לנו שום כוונה לפצל את הדפסת המערכים על פני חודש רק כדי לא לגרום למדפסות להשתגע, ואף אחת מהמדפסות האלה לא הייתה בנויה להדפסה, נניח, של 500 עמודים ביום.
אז פנינו (הקורס בראשות תא"ל, כזכור) לגורמים המתאימים, וביקשנו שיקחו את כל המדפסות האלה ויביאו לנו מדפסת מחלקתית אחת שיכולה להדפיס כמה מאות עמודים ביום במקרה הצורך.
סירבו.
כי אין תקן לזה.
אבל יש תקן לארבע מדפסות לייזר אישיות.
שאנחנו לא בדיוק צריכים.
טוב - אין ברירה אז אין ברירה: המשכנו ועבדנו עם מדפסות הלייזר הקיימות, שהיו מתקלקלות כל יום-יומיים, ודורשות ביקור טכנאי ברמה זו או אחרת ותיקון והחלפת חלקים חדשים לבקרים. ככה נמשכה הפארסה עד שסיימנו את עדכון כל החומרים, ויצירת מלאי מראש לחניכי קורס נוסף - ואז נהיה שקט. אני מעריך שהעלות לצבא הייתה גבוהה בהרבה מאשר לתת לנו פשוט מדפסת מחלקתית.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

ישן 17-11-2008, 09:06
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
נחמיה (ידידי?)
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "|מתנשקים| |מתפקע| |ROTFL|..."

אנא קרא את שכתבתי בקריאה ביקורתית ובהרבה "הפוך על הפוך" ובלשון סגי נהור ודי לחכימא..

ולאלו שלא "חכימא" - אפשר לשלוח חיילים לאסוף את כל הדפים המפוזרים ולחסוך עוד עשרים שקל ביום, אפשר לאסוף תרמילים זרוקים בשטח ולחסוך עוד 200 שקל ביום.
מצד אחד - החיסכון לכשעצמו הוא חשוב. מצד שני -לא זה מה שיציל את עם ישראל בלחימה.

חסרה לי הדוגמה האישית.
מהוראות, בין אם נחתמו על ידי נגד זה או אחר לא ניוושע. כנאמר כבר במקומותינו -לא שווים את הנייר עליו הם כתובים. מפקד שיעבור אחרי הצהרים במשרדים ויוודא שהמזגנים כובו (או שבכלל לא הופעלו שלא לצורך) וגם נעשה "כיבוי אורות" כראוי במקומות בהם אין צורך בהם, שמוודא שאין ברז דולף בשרותים ושבכלל - מראה היחידה מתאים למקום מחיה ופעילות של אנשים - הוא מפקד ראוי. מפקד שללא צורך בנייר כתוב מעביר את המסר.
אתן דוגמה מחיל האוויר, המוכר לי מעט יותר מחילות אחרים. אתה יודע, פעם, לפני שנים, היו מעשנים הרבה יותר מאשר היום. בטייסות יש "חצר" - מעין רחבת התכנסות. פעם, לפני שנים, היו יושבים שם ומעשנים וגם, אוי לנו, היו משליכים את בדלי הסיגריות על הרצפה. מגיע מפקד חדש לטייסת. ביומו הראשון הוא מסתובב קצת בחצר ומרים בדלי סיגריות פה ושם. מה קורה אח"כ? הוא מרים כל יום? לא. ממחר אין יותר בדלי סיגריות על הרצפה.

דוגמה אישית חשובה בכל מקום.

ולענין ה"בדלי" - בדיחה קטנה.
פעם היו שלטים באוטובוסים: "אין לזרוק בדלי סיגריות". ואני תמיד שאלתי את עצמי - מה הקשר ל"דלי"? אילו היה דלי באוטובוס לא הייתי זורק על הרצפה.
ישן 17-11-2008, 18:07
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "נחמיה (ידידי?)"

אני מכיר ציבור שבו לכל אחד שקוראים ידידיה יש שם שני - מנחם. לא קשור אבל פרט טריוויה מעניין.

ו..כן - הבנתי את המסר מההתחלה. מסכים עם כל מילה.

בהקשר של דוגמה אישית - כשביצעתי תורנות רס"ר טייסת הרמתי לא מעט בדלי סיגריות מרחבת הכניסה למפקדה, אבל סירבתי (במופגן) להרים ולו בדל בודד בכניסה האחורית, שם בילו קציני הטייסת את הפסקות הסיגריה שלהם.

ויש גם לימוד לקח:
מחלקה מסויימת לא טרחה מעולם לכבות מזגנים. גם הערות ונזיפות לא עזרו.
אני נהגתי להסתובב כל ערב ולהוריד להם את מפסק הזרם לכל מזגן ומזגן (שכמובן תקוע במיקום לא נוח מבחינת חובבי המיזוג). זה עזר יותר מהנזיפות..

ישן 16-11-2008, 22:18
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
Facebook profile LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אופס......"

אני לא מבין מה המניעה לכתוב על דפים מצידם השני.
במקום הדפדפות הצהובות והמחברות ספירלה שמחלקים כאילו אין מחר, שיקחו דפי טיוטה יכניסו בהם 2 סיכות והרי לכם דפדפת מספקת בהחלט.
זה עובד אצלנו בעבודה - זה מספיק טוב גם עבור צהל.
מ"מ/סמ"פ/מ"פ (והלאה) יכול לכתוב בישיבת סגל גם על דפי טיוטה, הוא לא צריך דפדפת חדשה (מנסיון).
רוצים להוציא הדפסה של מסמכים החוצה - תדפיסו על דף חלק. לא יוצא החוצה - מספיק טוב טיוטה באיכות draft.

[הכל התחיל כשהיתה אצלנו בעבודה ערמה של 3 מטר גובה של דפי טיוטה שלא קטנה, והמוצר העיקרי שלנו במשרד הוא נייר. ובכמויות.....]

ישן 17-11-2008, 22:27
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי wiclick שמתחילה ב "חיסחון בצה"ל 2- כסף על העצים ברמה."

מזכיר לי סיפור - הוקפצנו איזה יום אחד להחליף את שיריון בגיזרה מסויימת, זה היה קו מיד אחרי אימון שלפניו היה קו שמבחינת הקמב"ץ (מבחינה אישית) היה גרוע מאוד, הוא החליט שבקו הזה הוא מוכיח למג"ד שהוא כן מסוגל לתפקיד והוא יורד לכל הפרטים ומבצע הכל בצורה מושלמת. (נעזוב לרגע את העובדה שכבר בסופשבוע שלפני התפיסת אחריות הוא פישל, מה שגרם לזה שהמג"ד התעצבן וכל הותיקים של המבצעים סגרו שבת וכל הצעירים היו בבית) הגענו לחמ"ל והכל כבר היה קיים - פקודות, טלקים, נהלים - באמת שהכל בוצע ברמה מאוד רצינית ואפילו נומלץ, אבל מה? - על הכל היה את הסמל של הגדוד שיריון. כל הסופשבוע הדפסנו מחדש את כל הפקודות, הקלדנו דברים שלא היה עותק שמור שלהם, הורדנו את כל הדפים הישנים ושמנו את שלנו במקום, כולל קלסרים מנויילנים ודברים שבאמת דרשו עבודה רבה, והקמבץ הורה לזרוק את כל הפקודות הישנות (שכל ההבדל ביניהם לאלו שלנו היה סמל בראש הדף).

לא עברו 4 ימים, וההקפצה בוטלה, הוחלט להחזיר את גדוד השיריון, הקמב"ץ שלהם נכנס לחמ"ל וחשכו עיניו - כל העבודה שלו הלכה לפח, כמובן שהוא לא יכל להשתמש במשהו שיש עליו סמל של גדוד תותחנים.

כמובן שכל זה יכול היה להימנע אם היו מוציאים פקודה מסודרת על איזה סמלים צריכים להופיע על איזה סוגי מסמכים, זה לא רק יחסוך כסף, זה גם יאפשר להתרכז בדברים היותר חשובים כאשר נכנסים לקו חדש.

ישן 18-11-2008, 09:30
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
Facebook profile LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "פתרון, שקצין הלוגיסטיקה /..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
אהה... כן. לחתוך במלאים. אם אין מלאי שנתי, הרס"ר / טבח / עובד רס"ר לא יאחסן אצלו בבית את מחצית המלאי השנתי כטובה לגדוד... אין "ים" אספקה בשום דבר, אפילו אם ברגע האספקה זה אולי נראה ככה.

הזכרת לי....
במילואים אצלנו (מחר אני יוצא לשבועיים...) ישנם מספר אזרחים עובדי צהל (ששיכים לבסיס ותמיד כשאנחנו באים אז רואים אותם)
עם כמויות האוכל שהם לוקחים (הביתה!) טוב שהם לא באים עם עגלת קניות לחדר אוכל, כי אחרת בכלל לא היה נשאר אוכל במטבח.

ישן 18-11-2008, 16:22
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]נו, חכה שנה-..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
נו, חכה שנה- שנתיים, ואחד המ"ע שהעניין יציק לו (ובצדק!) ישיג תקציב ויביא לוחות חדשים עם סמלים "כמו שצריך".
אני פשוט הייתי מנסר את הסמלים השגויים- מי מטייסת אחרת מסתובב שם?!

לעולם לא יקרה. לעולם.

א. איו תקציב. השלטים האלה הוכנו אך ורק כי זה חלק מתקציב המעבר לבח"א והוגדר שמחדשים כל מה שסביר מבחינת עלויות ומהווה חידוש. לא משתמשים בטלאים על טלאים.
ב. בחדרי כלים אחרים, שקיימים כבר הרבה מאוד זמן, כשצריך להחליף צללית, "מתקנים" אותה בעזרת צבע/סרט הדבקה אדום או לבן.
ג. אף מפקד טייסת לא יאשר החלפה בגלל סמל מודבק. למה? כי אנחנו לא ירוקים .

כשהעבירו מטוסים מטייסת שנסגרה לטייסת אחרת, לא צבעו את זנב המטוסים עד שהם עברו שוב ביקורת מחזורית או שהם היו בתצוגה רצינית.
יותר מזה, יש הוראה חד משמעית שאוסרת על צביעת מטוסים "כי הצבע התקלף קצת" עד ביקורת מחזורית או תצוגה רצינית. אם רוצים להראות מטוס לתלמידי תיכון - לא אמורים לצבוע אותו.
האם זה קורה בשטח או לא זה עניין של כמה מפקד גף מבנה חזק ועקשן.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:48

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר