21-11-2006, 12:09
|
 |
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
סיכום פורום חיל ההנדסה מתאריך 20.11.2006
פורום חיל ההנדסה
בפורום ענה על השאלות נציג החיל, מג"ד 614 וכן מפקד קורס מ"כים בחה"ן
השאלות מובאות בעיקרן וכלשונן.
שאלה: 1. האם נצא שבת ראשונה הביתה?
2.איך היציאות בכללי במשך הטירונות?
3.מתי נוסעים לבהלצ-אחרי לילה בבקום או כבר ביום שני בערב יוצאים לשם?
4.לגבי כושר-אם הכושר שלי בריצפה יכולים להדיח אותי או משהו בסגנון?
תשובה: בד"כ כן, היציאות הם סבירות לכל מקום בצבא, תלוי באיסוף כ"א, תגיע עם מוטיבציה ורצון ותצליח.
שאלה: שלום, רציתי לשאול לאחר כמה זמן מתחילת הטירונות גיבוש יהל"ם מתקיים? וכמה זמן הגיבוש נמשך? ומה הן דרישות הכושר הגופנויות הנדרשות?
תשובה: נדרש דרישות גופניות גבוהות אך זה לא הדבר היחיד שנבדק והגיבוש מתבצע במהלך הטירונות
שאלה: רציתי לדעת כמה שנים קבע צריך לחתום במידה ואתה מתקבל ליהלום וכן גם לסיירת יעל
תשובה: לגבי חתימה על קבע, קודם תתקבל יחידה ואז נדבר...
שאלה: 1. בסוף הטירונות של הגדודים איזה רובאי ופלס יש לחייל מן השורה?
2. בסוף האימון המתקדם של הגדודים איזה רובאי ופלס יש לחייל מן השורה?
3. איפה עושים את האימון המתקדם?
4. העמדות של הגדודים באמת מתחלפות כל 4 חודשים?
תשובה: רובאי 05 ופלס 05, פלס 06 ורובאי 06, האימון המתקדם מתבצע בבהלצ, החלפת הגדודים הם לפי המצב הבטחוני.
שאלה: מה עושים מי שבוחרים שלא לצאת לגיבוש יהל"ם בזמן שמתקיים הגיבוש? והאם כושר ברמה נמוכה יכול למנוע יציאה לקורס מ"כים? האם מי שגר צפונית לחדרה נחשב צפוני ויאפשרו לו להשתחרר מוקדם יותר?
תשובה: מי שלא יוצא לגיבוש ימשיך בטירונות ומייד לאחר מכך באימון המתקדם בתפקידי הנוכחי כמפקד קורס מכים הכושר הנדרש הינו כושר שנרכש עד הקורס הינו מספק, מי שגר צפונית לחדרה נחשב לצפוני וכמובן כל מקרה נבדק לגופו
שאלה: עד כמה במהלך השירות באמת משתמשים ביכולות של חיל ההנדסה ולא בתור סתם חי"ר?
תשובה: לאחר מלחמת לבנון והלחחימה בעזה חיילי ההנדסה ביצועו את המשימות המורכבות ביותר גם כלוחמי הנדסה וגם כלוחמי חיר
שאלה: 1) היכן מתקיים טקס ההשבעה ומתי?
2) איך ניקבע השיבוץ לגדודים?
3) לאחרונה שמעתי שטירונים בבהלץ לא יוצאים עם נשק זה נכון?
תשובה: חולדה,רנדומלית ,הטירונים אינם יוצאים הביתה עם נשק כמו כל הטירונים בצבא.
שאלה: לאיזה קורסים שלא קשורים לפיקוד אפשר לצאת המסגרת השירות ובאיזה שלבים?
תשובה: קורסי צמה, קורסי חבלה מתקדם. היצאה לאחר סיום הטירונות ולאחר קורס המפקדים.
שאלה: 1. זה נכון שבבט"ר הנוכחי אין ביקורים?
2. מקבלים אמ16 מקוצר?
3. מה המסע כומתה הנוכחי? אומרים שזה עבר שינויים במס' קילומטרים
4.במידה ושבת ראשונה לא סוגרים.. יוצאים עם נשק הבייתה? או שיוצאים עם נשק רק אחרי זמן מסויים?
תשובה: יש ביקורים, חלקכם תקבלו נשק קצר, המסע לא השתנה (כשר אך מאתגר!), ולא, לא יוצאים הביתה עם נשק (בגדוד יוצאים עם נשק)
שאלה: מה התפקיד של מדריכות ההנדסה? האם למדריכות יש תנאים טובים בזמן השירות?
ומה צריך לעשות בשביל להתקבל לתפקיד?
תשובה: להדריך אנשים הנדסה לתפקידים בכל התחומים. תנאי השרות למדריכות הם הטובים ביותר עליך לדרוש בעדיפות ראשונה בשאלון העדפות ואת תשובצי בהתאם לרצון שלך ובהתאם לצרכי הצבא
שאלה: טקס ההשבעה של המחזור הקרוב יתקיים בבהל"צ? אולי כדאי לשקול בכל זאת לערוך את הטקס בכותל. זה הופך את המעמד למשמעותי רבה יותר ובעל ערך מוסף מאשר לעשות השבעה בבסיס
תשובה: הטקס מתבצע או בבהלצ או בחולדה בהתאם לתנאי מז"א.
שאלה: כמה זמן יערך לנו הקורס חבלה ומיקוש ? ועל מה מעלים לנו באימון מתקדם לרובאי 07 ? החבר'ה של מחזור נוב' 05, התלוננו שאין לש"ב האם משהו ישתנה במחזור שלנו ? ושאלה אחרונה, חבר מנוב' 05 אמר לי שמהמחזור שלנו הטירונות תערך 4 חודשים והאימון מתקדם חודשיים, זה באמת כך ?
תשובה: הקורסים בחבלה ומיקוש הינם חלק אינטגרלי ממסלול הלוחם בחה"נ הם משולבים בכל תקופת השירות הלש"ב הינו נושא מקצועי אשר נלמד בהתאם לדרישות המערכת.
שאלה: רציתי לשאול אם סוגרים שבת ראשונה או יוצאים הביתה?
תשובה: בשבת ראשונה יוצאים הביתה
שאלה: 1. הבנתי שזו המסורת של הנדסה קרבית שלא יוצאים בשבת בראשונה הביתה (במיוחד מחזורי נובמבר), זה נכון?
2. איך יהיו היציאות בהמשך הטירונות? פעם בשבועיים?
3. יוצאים עם נשק בטירונות? אם לא, אז מאיזה שלב של השירות כן יוצאים הביתה עם נשק? בתחילת אימון מתקדם?
4. ביום גיוס איך מחליטים מי הולך לאיזה גדוד? האם יש לנו המלש"בים אפשרות להשפיע ולהגיד שאנחנו רוצים X Y Z ?
תשובה: בקורס הנוכחי נשאף לצאת בשבת הראשונה. היציאות בסה"כ טובות. לא יוצאים עם נשק כמו כל הטירונים בצבא אך בגדודים יוצאים עם נשק. עליך לבקש מהמפקדים ביום הגיוס ומהמפקדים בבהלצ להגיע לגדוד אחר במידה ולא קבלת את אשר קבלת את מה שבקשת הנושא יבדק ותקבל תשובה מסודרת.
שאלה: האם ניתן לבקש שיבוץ בגדוד ספציפי? ומי נשלח לשרת באב"כ?
תשובה: ביום הגיוס תקבלו שאלון שבו תדרגו את הגדודים, ניתן לבקש להגיע לגדוד מסויים אך מתחשבים גם בצרכי המערכת. לגבי אב"כ מגיעים חיילים שרוצים להגיע לשם ועפ"י צרכי המערכת.
שאלה: אני עובר גיבוש יהלם או סיירת יעל יש לי תקופה מסויימת שבא אני יכול לצאת מן היחידה??
תשובה: אני יכול להבטיח לך שאם תתקבל לאחר הגיבוש לא תרצה לעזוב את היחידה הטובה הזאת (היחידה היא התנדבותית בצורה מלאה)
שאלה: מה התנאים בבהלץ מבחינת הקצאות? האם יש אוכל טוב? האם ישנים בחדרים במהלך הטירונות? האם יש תאים מסודרים במקלחות?
תשובה: ישנים בחדרים במהלך הטירונות ובקורס המפקדים, בכל מבנה ישנם תאי מקלחות מסודרים, האוכל הוא סביר בהחלט (אבל אין כמו האוכל של אמא)
שאלה: 1. את הכומתה מקבלים בסוף טירונות או סוף אימון מתקדם?
2. לגבי כביסה - איך מסתדרים עם זה בצבא?
3. ידריכו אותנו בשבוע הראשון איך פחות או יותר מגיעים לבסיס?
תשובה: 1.את הכומתות מקבלים בסוף האימון המתקדם
2.ניתן לשלוח לכביסה דרך הצבא
3.כן בוודאי, הדאגה לפרט בחיל ההנדסה היא ערך מרכזי.
שאלה: יש עוד אפשרויות למי שמתגייס להנדסה חוץ מהגדודים ואח"כ סיירות? קורסים של פיקוד/הדרכה וכאלה דברים.. או שהולכים ישר לטירונות ואחר כך זה קורה?
תשובה: לאחר הגיוס לחיל ההנדסה מבצעים קודם כל טירונות ואימון מתקדם (ישנו מסלול "אפרוחים" בו יוצאים לפיקוד מוקדם) שאר הלוחמים יוצאים לקורסים לאחר תעסוקה מבצעית בגדוד.
שאלה: במידה והתקבלתי ליהלם לאחר שחרורי מהצבא דבר זה נותן לי תואר של חבלן??
תשובה: חלק ממקצועות חיל ההנדסה הינו חבלה, במידה ותגיע למקצוע זה הדבר יכול לסייע לך באזרחות.
שאלה: רציתי לדעת אם המדריכות מוצבות רק בבהל"צ או שיש עוד בסיסים בהם ניתן להיות משובצים במסגרת התפקיד
תשובה: רובן מוצבות בבהל"צ אך ישנן מדריכות המוצבות בבסיסים אחרחם בצבא
שאלה: אני רוצה להיות חובש קרבי בחיל הנדסה ,אם אני יהיה בתוך מפאה או יתנו לי לצאת עם לוחמים?
תשובה: מייד לאחר הטירונות נבחרים הלוחמים בעלי הנתונים המתאימים והרצון ונשלחים לקורס החובשים ונשלחים בחזרה לגדודי ההנדסה בסוף קורס החובשים
שאלה: אתה יכול יותר לפרט על מסלול אפרוחים? מה צריך לעשות על מנת להיכלל בו? מי יכול להיכלל בו וכו'?
תשובה: "אפרוחים" הינו שם תואר לחיילים צעירים אשר יהיו מפקדים מוקדם משאר חבריהם (בדרך כלל הם יהיו הטובים ביותר). מה שצריך לעשות זה להיות לוחם טוב
הודעת סיום:
חיל ההנדסה בלחימה האחרונה בלבנון ובשנים האחרונות באיו"ש ובעזה הפגין עוז רוח כישורים הנדסיים(מיקוש, חבלה וחי"ר) והשפיע על איכות המשימות וההצלחות בצה"ל. אנו בחיל ההנדסה נשמח לקבל אותכם לתפקידי הלוחם והפיקוד בחיל ההנדסה.חיל ההנדסה שם לעצמו שני יעדים מרכזיים:בשנת העבודה הקרובה מקצועיות ומונות למלחמה ו-הדאגה לפרט!
בהצלחה לכולם
מפקד קורס מ"כים הנדסה קרבית
בהצלחה לכל מתגייסי הנדסה קרבית מפורום מתגייסים וסדירים!

|