לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-01-2007, 10:50
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
לינוקס דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?

במסגרת עבודתי יוצא לי לשוטט באתרים שונים ברשת, ויצא שנתקלתי לפני כשבועיים במאמר מעניין מאוד באתר מכינת רבין, שמקורו באתר "האייל הקורא".
המאמר פוליטי בחלקו, ולכן לקחתי לעצמי את החירות לצנזר קטעים פוליטיים ולהביא בפניכם את הנקודה המרכזית. בסוף המאמר יש קישור למאמר המקורי, ומי שיחשוק בך יכול לקרוא את המאמר השלם. עם הכותב האלמוני ר' הסליחה על הצנזור, לא היתה לי אפשרות ממשית ליצור עמך קשר.
הנה המאמר לפניכם, ובואו ננסה לשמור על משבצת א-פוליטית, אם ניתן:

(למנהלים- נסיון. לא יילך, לא יילך )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הכנה לצה''ל או רעל?

אחת הבעיות הקשות העומדות בפני כל מחנך של גילאי העשרה במדינתנו היא נתוני הגיוס הנמוכים בשנים האחרונות. השבר הגדול שפוקד את העם היהודי בארצו בעשורים האחרונים – התפרקות האתוס הציוני, התנערות המדינה מאחריות לאזרחיה והתעצמות תרבות של אינדיבידואליזם דורסני – לא פסח על תחושת המחויבות לשירות. שבר זה הינו בעיית עומק, שהעמדה כלפי השירות בצה''ל היא רק סממן אחד שלה. לבעיות מסוג זה יש לרוב פתרון עומק ופתרון שטחי.

כמי שעסק לא מעט בתחום זה, אציע כאן הבדלה מושגית בין ''הכנה לצה''ל'' לבין ''רעל''. זוהי הבחנה חשובה לכל העוסק בחינוך גילאי התיכון, המתלבטים בשאלות גיוס ומחויבות למדינה ולעם.

המושג ''רעל'' - מושג החביב על גופי הכנה לצה''ל בצבא (כגון הגדנ''ע, מיצג החילות בתל־השומר ועוד) - מתייחס ליצירת הזדהות רגשית דרך האדרת הכוח והמסגרת הצבאית. ריח חריף של מיליטריזם נודף מגישה זו, ואבסורד הוא שהיא מיוצרת על ידי חיילים וקצינים בחיל המכנה עצמו חיל החינוך והנוער. ההדרכה בגישה זו מאופיינת בעיקרה בניסיון להציג את השירות הצבאי הקרבי כמעין השתתפות בסרט אקשן מרגש, כמשהו נוצץ, יוקרתי וכדאי. תומכי גישה זו גורסים: הצבא סובל מדימוי נמוך, לכן אם ניצור לשירות הקרבי או לצבא בכלל דימוי ''מגניב'', ממילא יעלו נתוני הגיוס ואולי אף נצליח למנוע מצב של בריחת מוחות.

כנגד זאת, כותב ג'ורג' אורוול:

''אחת החוויות העיקריות במלחמה היא, שלעולם אינך יכול להימלט מריחות מבחילים שמוצאם מבני־אדם. מחראות הן נושא נדוש בספרות המלחמה, ולא הייתי מזכיר אותו אילולא נתנה המחראה שבקסרקטין את חלקה לניתוץ אשליותי אני על מלחמת האזרחים בספרד. ... הזוועה העיקרית שבחיי צבא (כל מי שהיה חייל יידע מה כוונתי כשאני אומר ''הזוועה העיקרית שבחיי צבא'') אינה מושפעת כמעט מטיב המלחמה שנזדמן לך להילחם בה. ... הנה אנחנו, חיילים של צבא מהפכני, המגינים על הדמוקרטיה מפני הפשיזם, נלחמים מלחמה שהיא על־אודות משהו, ופרטי חיינו בזויים הם ומשפילים ממש כאילו מדובר בית־סוהר. ... הכדורים מוחצים, הפגרים מסריחים, אנשים שתחת אש הם נפחדים כל־כך עד שהם מרטיבים את מכנסיהם.''

המדריכים לפי גישה זו מתעלמים מהאמת הפשוטה, אותה ניסח אורוול באותו מאמר: ''כדי להישאר בחיים אתה מוכרח לעתים קרובות להילחם, וכשאתה נלחם אתה מוכרח להזדהם. המלחמה רעה, ולעתים קרובות היא הרע במיעוטו.'' הדימוי, לגביהם, הוא הבעיה המרכזית. לא חלילה הסובייקט החושב (על השבר הנוראי שהוא חווה בחייו בתור מתבגר בעולם פוסטמודרני) או האובייקט הנחשב (המערכת הצבאית והכיבוש המתמשך בשטחים, המקשים ודאי על הזדהות עם השירות הקרבי בצה''ל).

למכור את גולני כמו מעדן חלב

''הכנה לצה''ל'' היא ההפך הגמור מ''רעל'' - עיצוב העמדה המוכנה לשירות אך שונאת את הנשק. מבינה את האחריות והמחויבות אך סוגדת לחיים ולבניין ולא לצבא ולהרס. הכנה לצה''ל דורשת תהליך ממושך של בירור ערכי, הפנמה והזדהות עם ערכים של חיים. היא מצריכה הבאת הנער לעמדה בה הוא מבין את אחריותו על עמו, את נחיצותה של המדינה, את הכרחיותו של הצבא, את הסייג של טוהר הנשק (או עמדה בסגנון ''יורים ובוכים'' לשיח לוחמים) למדיניות הצבאית, ואת השאיפה לשלום המונחת ביסוד קיום הצבא (אם אכן בצבא במדינה דמוקרטית עסקינן). לשם כל זאת דרוש תהליך ארוך, שביסודו שיחה חינוכית. כן, עלונים מנייר כרומו, פיצוצים ווידאו־קליפים יכולים למכור את גולני כמו מעדן חלב, אבל לחנך לשליחות... לא ממש. האם הנער שהתגייס לגולני בגלל דימוי שיצר בו איש שיווק שכיר, מצויד במטען הערכי שאמור להעביר אותו את אותן שלוש שנים (או יותר) בדילמות מוסריות קשות ובעומס נפשי כבד?

מפגן האש בסוף אותו ''יום בעקבות לוחמים'', בו הביאו את הנערים לצפות בתרגיל אש של שריון וארטילריה, הינו דוגמה מובהקת לניסיון ל''הרעיל'' את התלמידים על הצבא. הניסיון לצייר את הצבא והמלחמה כמשהו ''סקסי'', כמשהו שניתן למכור אותו, כמשהו מגניב, משרתת בבירור את אותם גופים המרוויחים פוליטית מקיומו של סכסוך, לחימה ופחד. לא מפתיע, בהקשר זה, שהמוח העומד מאחור הוא זה של מר אביגדור קהלני. ברור כי לא מדובר בפתרון עומק לבעיית הגיוס לצה''ל אם כי בטלאי, בפתרון זמני־פרטאץ' שלא יארך ימים, ובטח שלא יביא נער מבולבל בעת קשה לפעול בלב נכון.

ממלכתיות בדם ואש

אנסה לצטט מזיכרוני דברים מנאומו הרהוט של קהלני בסיום מורשת הקרב: ''ניסינו להביא את השלום אבל לא הצלחנו... הדור שלכם ינסה להביא אותה.. אתם לא תצליחו, תנסו, אבל תאמינו לי לא תצליחו''. בהקשר זה ניתן להבין בבירור את הביקור באתר ''קסם הגולן'' - מיצג מגמתי המתעלם לחלוטין מצדדים מורכבים וחשובים של הימצאותנו בגולן. המסר שמקבלים התלמידים הוא ברור: הגולן שלנו לעולם ועד, לחמנו עליו, וחבל על כל יוזמות השלום - לעולם נחייה על החרב. זו הסיבה היחידה להתגייס. יחי הרוויזיוניזם! וכל זה ביום ממלכתי דממלכתי.


חינוך בשירות האגומאניה

בצה''ל, כבכל ארגון, קיימים כוחות מנוגדים המעצבים את אופיו. מחד - חסידי ההפרטה והצבא המקצועי, המנסים בכוח לייבא את רוח הצבא האמריקאי ולהתכחש כליל לייעודו החברתי כצבא עם. מאידך - גורמים פרו־חברתיים, המקדמים את תפקידו של צה''ל כשותף בעיצוב החברה באופן מודע (וזאת בניגוד להשלכות המעצבות ההרסניות שאותם חסידי צבא־מקצועי מתעלמים מהן).

חיל החינוך, שהוא שותף פעיל ביום זה בעל כורחו, ולצדו האגף הביטחוני־חברתי (שגם שינוי שמו מ''אגף נוער ונח''ל'' מצביע על ההצבאה־מיליטריזציה של האגף), נאנסים ביום זה לאמץ את ההקשר המיליטריסטי של הקשר בין הצבא והעם. קרי, חדירה לנימי הנפשות הצעירות ו''הרעלתן''. חיילי חיל החינוך: חיילי הנח''ל בפרק המשימה, המד''נים והמורות החיילות, שמייצגים הלכה למעשה את ההקשר שוחר־השלום, אוהב החיים, של ההכנה לצה''ל, נאלצים לפעול במסגרת ''יום בעקבות לוחמים'' תחת אותה כותרת ואותו אגף, אבל לשרת מגמה הפוכה לחלוטין.


קישור
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 04-01-2007, 11:26
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

בעבר, המתגייס לא ממש ידע לאן הוא הולך והתגלגל מהבקו"ם לכל מיני יחידות מבלי יכולת רבה להשפיע על שיבוצו.

כיום, יש למתגייס אפשרות בחירה מסויימת, ואם מה שקיבל לא מוצא חן בעיניו הוא למעשה יכול "להתפטר" - להשתמט מהצבא ולא לסבול מסנקציה חברתית על כך. השינוי הזה לא "טוב" או "רע", הוא פשוט קיים.

ולכן, הצבא בכלל ויחידות ספציפיות בפרט, מנסים לשווק את עצמם לנוער בצורה נחשקת. היחידות הקרביות מציעות "אקשן" ואת מה שהמינגווי הגדיר כ"הרפתקה הגברית הגדולה ביותר", ואילו היחידות העורפיות מציגות את תפקידיהן כמאפשרים עוצמה והשפעה בזמן השירות מחד או מקנים ידע נדרש ונחשק לאזרחות מאידך.

בהקשר הזה, אין הרבה הבדל בין האופן בו מציגים לבני נוער חי"רניקים מצובעים בצבעי הסוואה עם מקלעים מהירי ירי בידם ולצידם טנקים מסתערים בירי תותחים (ולא גולנצ'יק ושריונר עומדים במחסום בגשם ומפשפשים בכליו של ערבי משופם ונרגן) לבין האופן בו חיל התחזוקה מציג את מקצוע הדפס למשל: "עקב ההפתחויות הטכנולוגיות של השנים האחרונות הפך מקצוע הדפס למקצוע של טכנולוגיה עילית (היי-טק) מגוון ומעניין הנדרש בשוק האזרחי" מקור:
http://www1.idf.il/atal/Site/Templa...ist=true&hist=0
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 04-01-2007, 11:40
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
נו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

אני מוצא את עצמי מסכים עם חלק (קטן) מדברי המחבר:
ציטוט:
האם הנער שהתגייס לגולני בגלל דימוי שיצר בו איש שיווק שכיר, מצויד במטען הערכי שאמור להעביר אותו את אותן שלוש שנים (או יותר) בדילמות מוסריות קשות ובעומס נפשי כבד?

ואף חמור מזאת: בשנים האחרונות, הנער העירוני, בן המעמד הבינוני, מהמרכז, שמתגייס לקרבי (אם בכלל! הייצוג של השכבה הרחבה ביותר במדינה ביחידות השדה הוא קטן באופן משמעותי ביחס לגודלה) עושה זאת בעיקר מסיבות של "מימוש עצמי" - מתוך רצון להשיג דבר מה עבור עצמו.

עקרונית, אין פסול בכך שמלש"ב חושב על מה שהוא יקבל מהשירות. הרצון לשיפור עצמי / ריצוי האגו היה ויהיה תמיד חלק ממערכת השיקולים הנוגעים לעניין הגיוס ("הטובים לטייס", זוכרים?), אבל הבעיה היא שזה הפך להיות הקריטריון היחידי, כמעט. לכן אנו נתקלים בתופעת ה"סיירת או ניירת" - חייל המוכן לשרת כלוחם רק ב"יחידה מובחרת" ואם לא - אז כג'ובניק בקריה. הדבר אינו צריך להפתיע אותנו, שכן החברה שלנו הפכה מקהילתית, המייחסת את החשיבות העליונה לכלל, לכזו המקדשת את הפרט ואת רצונותיו.

ומה למחבר מצה"ל, המנסה להתמודד עם התופעה בדרך האפקטיבית היחידה העומדת בפניו? אם את המלש"בים מעניין להיות ב"קייטנת אקסטרים" (כפי שהגדיר זאת אלוף במיל. שאת שמו שכחתי), מה יעשה החיל המעונין למשוך אותם אליו? האם הקדשת שבוע הגדנ"ע לשיחות מעמיקות על מוסר לחימה, תוך קריאה בכתבי אורוול, תגייס ולו חייל אחד לקרבי?

האחריות לחינוך הנוער לערכים אינה מוטלת על כתפי המד"ניות. גם לא על כתפי קחג"ר. היא מונחת על כתפינו אנו - כהורים, כחברים, כמורים וכמצביעים בקלפי. ללא שינוי בערכים שעל פיהם החברה הישראלית מתנהלת, לא יבוא שינוי בדרך החשיבה של הנוער.
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 04-01-2007, 12:06
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "נו"

מסכימה מאוד עם מה שאתה אומר.

אם אני מסתכלת מס' שנים (קטן יחסית) אחורה, אפילו אז היו הבדלים בין כמות אנשים לא מבוטלת שהלכה לשירות הקרבי מתוך אידיאל, ערכים, ציונות (ה' ישמור!) וראיית החשיבות שבכך לטווח הארוך.

מאוחר יותר, בזמן השירות הצבאי שלי, נתקלתי בהמון מקרים במלש"בים שלא ידעו כלל לאן הם הולכים, לא ידעו מה המשמעות של היחידות ורק ידעו להנהן בראש בהתלהבות ולומר "שלדג! כי הם הכי סודיים/ פצצתיים!!!"
השאלה היא אם "מכירת" צה"ל למלש"בים ככזה, לא יוצרת פער מסוכן בין הציפיות לבין המציאות האפורה בד"כ של השירות בצה"ל. הצגת היחידות השונות כיחידות מובחרות/ עלית/ סיירות, גם כשהן אינן כאלה בהכרח, יוצרת ציפיות גבוהות מאוד מתפקידים שאינם כאלה במציאות, והמרחק הזה, בין החלום למציאות, יכול להעמיד מלש"ב בפני דילמות מוסריות/ פיזיות/ נפשיות שאינו מוכן להן, אפילו במינימום.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 04-01-2007, 12:36
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "מסכימה מאוד עם מה שאתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי chatulim
השאלה היא אם "מכירת" צה"ל למלש"בים ככזה, לא יוצרת פער מסוכן בין הציפיות לבין המציאות האפורה בד"כ של השירות בצה"ל. הצגת היחידות השונות כיחידות מובחרות/ עלית/ סיירות, גם כשהן אינן כאלה בהכרח, יוצרת ציפיות גבוהות מאוד מתפקידים שאינם כאלה במציאות, והמרחק הזה, בין החלום למציאות, יכול להעמיד מלש"ב בפני דילמות מוסריות/ פיזיות/ נפשיות שאינו מוכן להן, אפילו במינימום.

אני מסופק... חוסר הקשר בין המהות האמיתית של השירות הצבאי לבין הדימוי שלו בקרב אלה שלא חוו אותו (ולא רק מלש"בים!) הוא תופעה ידועה מימים ימימה... גם משבר הציפיות איננו המצאה חדשה - להפך, אני חושב שהוא קשה יותר למי שמתגייס מסיבות אידאולוגיות. חוץ מאשר להעביר את המלש"ב הכנה מתישה ומשעממת במיוחד, הזרועה ברגעים קצרים של אימה צרופה (אם לשאול מהביטוי המוכר), אין דרך להכין אותו באמת לשירות קרבי...
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 06-01-2007, 09:50
צלמית המשתמש של nimer
  nimer nimer אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.05
הודעות: 165
קונטקסט
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "מסכימה מאוד עם מה שאתה..."

יכולת הקיום של גופים במדינות חופשיות במאה ה-21 תלוי הרבה ביכולת שלהם למשוך אליהם מגוייסים איכותיים. לכן גם התחלנו לראות פרסומות אפילו לשב"כ ולמוסד. מי שלא משתתף במשחק מפסיד.
ופרסומת תמיד מוכרת גם מה שאין. אני לא חושב שצה"ל חוטא בכך שהוא מבטיח למלש"בים הרים וגבעות, תמרות אש ופצצות עשן... פשוט יותר קשה למכור את ערכי צה"ל.
הנה דוגמה לסרטוני גיוס "מיליטריסטים" של מדינות אחרות
לצבא הצ'כי


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
ולצבא הסלובני
http://www.metacafe.co.il/watch/146...venian_army_ad/
והצבא האמריקאי כמובן מתעלה על כולם
http://video.google.com/videoplay?d...1&q=army+strong

ומצד שני סרטון גיוס "הומניסטי" לצבא הרוסי דוקא


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 04-01-2007, 14:56
  5דרקון5 5דרקון5 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.09.06
הודעות: 255
רוב המלשבים כמו רוב האנשים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

אוהבים לפנטז ופנטזיות זה בין הדחפים העיקריים של בני אדם בכלל. מה גם שרוב האנשים פשוט לא מתעניינים בערכי חיים, מוסר וכו'. רוב האנשים לא מתעניינים(=סקרנים, לומדים וכו') ולא היו מוצאים עניין בקטע שכתבת.

יש לי בחוגר איזה פתק כזה שמתקפל בצבא כחול לבן שקבלתי בגיוס. מפורטים בו ערכי צה"ל. אני עדיין בחיפוש אחר ערכים אלה(לא נמרץ כמו בהתחלה אבל עדיין) ובמיוחד אחרי ערך שלא צויין שם והוא- רצון(מניע, מוטיבציה וכו'). אני זוכר בטירונות שהמפקדי(+סג"מים) "הסבירו" את זה.. יותר עניין אותם שנזכור את זה מאשר שנבין את זה. מה גם שמישהוא מסביר לך דברים כאלה בדרך כלל קל לזהות אם הוא עצמו הבין אותם.. ולי היה ברור שהם... פשוט לא.

רק שתדעי.. אני זוכר שהתפערו אצלנו על ירידה במספר סרבני הפינוי בבקו"ם לחילות הנ"ל בעקבות ה"רעל" שהוצג בתקשורת מהמלחמה האחרונה ובהכנה לצה"ל שדיברת עליה. לדעתי זה עוד אמעצי פסיכולוגי... מוצלח יחסית ולפחות לא רע כמו אמצעים אחרים שנתקלתי בהם.

רוב האנשים שמגיעים לצבא חושבים שילמדו אותם ללחום.. ואז הם מבינים שחוץ מכמה מטווחים, יומיים שדאות ומעט שיעורים מאפנים(וכל זאת לא יעלה על חודש בזמן) הם פשוט לא ילמדו. מה לעשות שאף אחד לא רוצה להיות בטשניק וכל השירות: לשבת בבוטקה, לעמוד במחסום, לעשות מסדרי ניקיון ומטבח וסדר... ומעל לכל להקשיב לכל מיני מפקדים, קצינים שלא מבינים יותר מהם(ולעיתים אף פחות). מאד מאד מאד קשה(מניסיון אישי) למצוא בנ"ל איזשהוא הסבר אידיאולוגי או ערכי(לדעתי אין). התחושה הזאת עוברת מהסדירים והמשוחררים לשאר העם וזהו הגורם העיקרי לבעיות הגיוס.

מה שקובע את הגיוס הוא מה שהמלשבים חושבים עליו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 05-01-2007, 06:18
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
 
חבר מתאריך: 17.03.05
הודעות: 1,902
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

אני ברשותכם רוצה לבוא בהפוכה.

דוגמא בלתי צבאית.

כשהקיבוץ עוד היה קיבוץ ודגל בעבודה עצמית...............

בעונת הקטיף היו חברים מנוידים מענף לענף ואליהם נוספו גיוסים "תוספת עבודה" לצורך התמודדות עם ריכוז המאמץ. במסיק הזיתים לדוגמא כל משפחה היתה מקבלת עץ ומוסקת אותו לארגזים. אנחנו הילדים הסתפקנו בענפים הנמוכים בדרגשים ומניפוי העלים שנמסקו עם הפרי.

למדנו לעבוד ועבודה מהי לא מקריאת א.ד. גורדון אלא מעצם ההוויה של חברה משכימת קום ועובדת.
זה השדר שקיבלתי מבית סבא מבית אבא (דור שלישי בקיבוץ) ומחבריהם.

בין המחנכות והמחנכים שלי בביה"ס היו יוצאי פלמ"ח או ביגדה ומי שחזרו לא מכבר משרות צבאי מכובד ביחודות השדה. המורה למלאכה היתה מפקדת גזרה בישוב ופיקדה על לוחמים גברים. המורה למדעי הטבע היה סייר בפלמ"ח המורה לספרות שבעצמו חטא בכתיבתם של חרוזים היה מהיח' הערבית של הפלמח. המורה להתעמלות נלחם בגבעת התחמושת. על קיר ביה"ס היו תמונות בנים שנפלו במערות ישראל ופינות טבע חקלאות וידיעת הארץ הוקדשו לזכרם. כשיצאתי לשנת שרות פרצה מלחמת יום הכיפורים ממנה לא חזר המורה לפיזיקה.
כשהתגייסתי בסוף אותה שנה לצנחנים זה לא היה בגלל ימי שיווק של צה"ל. זה היה בגלל שגדלתי בישוב על הגבול צה"ל שמר עלי לא באגדות אלא ביומיום והעוגות שהבאתי למוצב הסמוך בימי שישי היו מעט התודה שלי להערכה לאלו שמאפשרים לי לישון בלילה (גם אם שלש מהן היו במקלט). והבחירה בצנחנים היתה בגלל אבא שלי שהיה צנחן וצנחן מילואים. (קדש, אום כתף, ירושליים, רמת הגולן, ארץ מרדפים) וסביבה תומכת שמשדרת - לפקודה תמיד אנחנו !
היינו חברה מגוייסת וחברה סולידרית ותומכת ( תובענית ובהחלט לא חברה שקל לחיות בה)

מה קורה היום ?
בלי פוליטיקה עובדות
אין חברה מגוייסת, אין סולידריות, הפכנו את האמצעי (כסף) למטרה וכמעט חזות הכל.
המחנכים הפכו מורים. ביה"ס אינו שליחות אלא מקום עבודה.
מעמדו של המורה בשפל - איזה יוצא צבא ירצה להצטרף למערכת כזו.
החברה אינה מגנה משטמתים משרות (כאן כבר נחוצה מהפיכה חשיבתית במשאבי אנוש)
והמילואימניקים הם הפראיירים של המדינה.

אז אני שואל אותכם עם יד הלב?
אם נמכור את צה"ל בעטיפת צלופן שיווקית כמו בונבוניירה זה יעזור ?
(הרי התקשורת נשלטת ע"י הון שמוכר לנו מציאות פנטסטית - רק שבפועל הפער מתרחב)
כמה זמן אתם חושבים יקח לחייל שבא לצבא כמו בסרט להתאושש מהחלום ולהוריד פרופיל?
כמה זמן אתם חושבים הוא יסכים לאכול חרא ולהיות פראייר?

זה הראי כפי שאני רואה אותו !

רוצים תשברו !!!

(כמו ששברו את הקיבוצים בהתנפלות מאורגנת {מיליונרים מתנשאים} כמו שהתנפלו על בני עקיבא אחרי רצח רבין - כמו שעשו מכל העליה מברית המועצות מאפיה וזונות {עליה מצוינת במבט ארוך טווח} וכמו שעושים מכל הצבא סחבות {מילה נאורה לסמרטוטים} אני טרם הבנתי את פשר מנגנון ההשמדה העצמית הזה)

את העידוד והתקווה אני מקבל כשאני פוגש את הנוער חדור המוטיבציה בתנועות הנוער ויחדות הקרביות.
אני מקווה שהתבונה תנצח - נבין שמלחמת הקוממיות שלנו טרם הסתיימה גם עם קיומנו כאן הוא עובדה - ושמהנוער הזה תצמח מנהיגות {לא פוליטיקה אוי לא} אמיתית שתחולל שינוי חברתי.
בשינוי הזה המפקד בשטח יהיה גם קצין החינוך, המורה יהיה המחנך, החקלאי יהיה גם שומר אדמות המדינה ואיכות הסביבה, והקבלן בונה הארץ (לא בקומבינות)

שתהיה לכולנו שבת שלום.




שהיה לכם שבת שלום
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 05-01-2007, 08:27
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
עוד מישהו שמעוניין לסרס את הצבא?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

כותב המאמר מעוניין שהחיילים יגעלו מהנשק , שיחתרו לשלום בכל קרב , שלא יזדהו עם מעשיו של הצבא כמו ה"כיבוש בשטחים". הגישה הזאת היא בדיוק מה שהוביל לחורבן ההתרעה הישראלית במלחמת לבנון. מערכת החינוך היא שאמורה לגדל את הנער ולהסביר לו מה זה דמוקרטיה ומה זה שלום ומה ההבדל בינו לבין הסכם שלום ולהבהיר לו שלא מדובר בשום פנים ואופן ב"ערכים" אלא ב"אמצעים" (כותב המאמר עצמו מוכיח את כשלונה של המערכת בחינוכו שלו) . אנו זקוקים לגישה הפוכה בצה"ל. הצבא צריך יותר לשקוד על הסברת צדקת הדרך והוראת הציות (לא בכל תנאי ויש לסייג) יש להבהיר לנוער שהעם הזה חי על חרבו , שכך היה עד עכשיו ושככה זה עד הודעה חדשה.
ההצעות של מחבר המאמר הן מתכון מושלם ליצירת צוות דיפלומטי כושל ולא דרך לשפר את יעילות הצבא.
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 06-01-2007, 17:31
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
למי שעיניו בראשו ושכלו בקודקודו-החיים בא"י הם ההכנה לצה"ל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

המוטיבציה לשרוד, הרצון להיות חלק מלאום בעל אדמה והאמונה בצדקת הדרך היו חלק מ'לגדול בישראל' עד אמצע שנות השבעים. ערוץ תקשורת וחינוך ממלכתי אחד ואחיד הבהיר מי הם הטובים ומי הם הרעים. ניצולי שואה עם מספר צרוב בזרועם נסעו לידינו באוטובוסים או גידלו את חברינו והזכירו לנו מה קורה לטובים שהופקרו לחסדי הרעים. כל פיגוע טרור או הצהרת איום ורהב ערבית הורגשו כאיום על הפרט וכל אדם איכותי בחברה חש צורך לתרום לכח המגן.

הרוב הבינוני הביט ב'מצפן' שהציבו לפניו האנשים האיכותיים ורצה גם הוא להיות כמוהם: 'החייל שלי', 'טס אחי אל מול חמה', 'כמו אחרים הוא לובש מדי חאקי', 'אנחנו מבני ראשון לציון' - היה הכיוון בו חש צורך ללכת מי שרצה להשתייך לחברה הישראלית גם אם לא היה מחובר לשורשיו ומלא תובנות של קיום וידע ציוני.

דפוס התנהלות החברה השתנה וכנגד זאת אין צורך ואין דרך לפעול. רבוי ערוצי תקשורת וחינוך לימד את ילדינו כי ניתן לחשוב אחרת, איפשר לרבים לקדם עצמם בחייהם ולרכוש מקצוע ומעמד שהיו חסומים בפניהם בחברה הישנה, שיפר את יכולת הבקורת העצמית של כולנו וחשף לעיני השמש את השחיתות שהייתה תוססת מתחת למסווה של פטריוטיות.

אנשים טובים וערכיים שמגדלים ילדים טובים וערכיים היו אז וישנם גם היום. הטוב והערכי יחוש גם כיום בסכנה הקיומית המרחפת עלינו, ישתמש במהפכה הטכנולוגית כאמצעי מתקדם יותר ללמוד ההסטוריה של עמנו ויחוש חלק מן השרשרת. סבורתני כי אם נקלף את התשובות השבלוניות הפשוטות שלאלה מדוע בחרת להיות צנחן/טייס - לא תהיה תשובתו של החייל הערכי בשנת 2006 שונה מזו שבשנת 1966. הגשמת ה'עצמי' המודגשת כיום אינה סותרת שרות אמיתי. התמודדותו של חייל חי"ר במסע גם אז וגם היום היא סוג של הגשמת ה'עצמי' ואין להתבייש בה.

מי שנותר מבולבל הוא הרוב הבינוני [בינוני אינה מילה גסה, בכל התפלגות חברתית - הרוב מצוי באמצע]. הוא אינו יודע להפיק את המיטב מהמהפיכה הטכנולוגית ומהפתיחות החברתית ונופל ברשתם של אילי הממון ואלילי הריקנות המצליחים אפילו לטשטש את תחושת האיום הקיומי שעליו לחוש. לא ניתן למחוק 17 שנות 'יאיר לפיד', 'מי הבא בלוטו' ו'השיר שלנו' מחייו של נער. ההכנה לצה"ל מנסה להאחז בחלק האיכותי שבמתגייס ובאופן מרוכז ומובנה מנסה להבהיר לו את מה שחילחל בעבר בנחת במשך ילדות ארץ ישראלית שגרתית.

מי שאין ביכולתו להבין את תורת היחסות ורובנו כאלה - מוטב כי ילמד רגע לפני המבחן פשוט ש E=mcc ואת זאת עוזרת הכנה טובה לצה"ל לבצע.

כמילואימניק ותיק אני משרת לא אחת עם לוחמים סדירים הצעירים ממני בלמעלה מעשרים שנים ומוצא בהם איכות לא פחותה מזו שמצאתי בבני גילי בשעתם. הם שואלים אולי יותר שאלות וחושפים יותר רגשות אך הם גם מקצועיים יותר כי ההשגיות שבהם נותבה למקום הראוי. איני מוצא רע בכך שהמוטיבציה, היסודיות והבקורת העצמית המשמשות לביצוע מעולה של תרגיל או מעצר ישמשו שנים אח"כ לפיתוח תוכנה שתעשיר את כותבה.

אסכם את דברי: ההכנה לצה"ל אינה בבחינת 'רעל' אלא בבחינת 'סם חיים'. היא מחדדת את מחשבתם של המעולים ומכוונת את הבינוניים.
מי שהגיע לגולני כי היא שווקה לו כמו מילקי - הוא בעל סכוי טוב יותר לשרוד מסלול ממי שהגיע לשם כי קצין המיון אמר לו לעלות לאוטובוס לבזק. גם סיסמאות פירסומיות צריך שיפלו על אוזניים קשובות ומאחר ובמרבית המקרים יש בין האוזניים גם מוח - הרי שהמתגייס החדש יודע כי יצטרך להזיע בטרם יזכה לכנפי העטלף או לכומתה הסגולה וכו'.

באשר למחשבות הקוסמופוליטיות שהועלו ב'איל הקורא', הן אינן ראויות לבמה בפורום זה. דווקא הן רדודות ושבלוניות לעומת התום וכוונת הטוב המצויות באחרון הלוחמים. רק השבוע הועלה בפורום החדשות השכן מכתב תמיכה בסרבנית גיוס המלא מחשבות 'נאורות ותרבותיות' דומות. מנהלת הפורום חשפה כי מקור המכתב ב...ג'דה הרחוקה שכותבו גילה תחת שמות אחרים תמיכה נלהבת באחמדיניג'אד.

מוטב כי לוחם יחוש קשר לרמה"ג [עליה חל חוק המדינה, בה ישוב יהודי ולה היסטוריה יהודית] מאשר ינק 'נאורות' מג'דה התרבותית.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 06-01-2007 בשעה 17:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 07-01-2007, 09:36
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.05.04
הודעות: 1,619
האחריות היא על מערכת החינוך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

צה"ל הוקם כצבא העם, צבא ברוח הפלמ"ח שחייליו באים ממטרות של הגשמה עצמית, אגו, וכו' אך גם ערכים שונים כמו ביטחון ישראל וציונות.


הבעיה היא עמוקה הרבה יותר. מערכת החינוך נכשלת בלהכין את הנוער לצבא. התפקיד לא צריך להיות מוטל על הצבא כי אם על מערכת החינוך. אם היסטוריה וספרות ותנ"ך ולשון מלמדים כי יש בגרות וצריך בגרות כדי להצליח בחיים, אז ברור שאף ילד לא ירגיש שזוהי חובתו המוסרית לשרת בצה"ל... איך הוא ירגיש קשור למדינת ישראל? למורשת ישראל? למורשת צה"ל?

12 שנים אני בבית ספר ולא למדתי כמעט דבר על ההגנה/האצ"ל/הלח"י/כל מור"ק שהוא, מכל תקופה שהיא.. חומר שכן למדתי, כמו נושא השואה, נלמד בצורה של - המורה מכתיבה לתלמידים בכיתה->הם לומדים את החומר בע"פ->התלמידים שוכחים הכל אחרי המבחן, וגם ככה זה לא יצר בהם שום עניין/רגש. בתיכון, התקופה שהיא רגע לפני הצבא, לא מדברים כלל על דברים שהם לא קשורים לבגרות (מלבד מספר מצומצם של מורים יחידי סגולה שמצליחים להספיק ללמד את החומר ונשאר להם זמן גם לדברים אקסטרה). איך מערכת חינוך כזאת אמורה ליצור אדם ערכי שירצה ללכת לצבא ולשרת את המדינה?
בבית הספר שלי הכנה לצה"ל כמעט ולא קיימת. עזבו לרגע ערכים, אנשים שכבר מתחילים מיונים ליחידות שונות לא יודעים מה זה קב"א/פרופיל/מנילה. בתי הספר, שטועים בדרכם, הולכים אחרי צה"ל ומחדירים אף יותר את ה'רעל' משום שזה הרבה יותר פשוט בשבילם מאשר לדבר על דברים גדולים. תוקעים סרט בוידאו (באדיבות יחידת ההסרטה) ובו פיצוצים וחיילים מסתערים ומוזיקה ברקע, והנה, הכנו את הנוער לצבא... ישנם בתי ספר שבהם המצב הוא דווקא אחר וטוב יותר אבל הם באמת בודדים ממש.

הבעיה שלנו היא שישנו מספר מצומצם של מסגרות שמדברות ומחנכות את הנוער לערכים של ציונות ותרומה למדינה. מסגרות אלה הם תנועות הנוער בעיקר, ולשם ממילא מגיעים אנשים ערכיים (שחונכו לכך ע"י הוריהם).

עד שמערכת החינוך לא תעבור שינוי מקיף ותברר לעצמה איזה בנאדם היא באמת רוצה לייצר בסופו של תהליך של 12 שנים, לצה"ל לא תהיה ברירה אלא להרעיל את הנוער כדי לגייס אליו אנשים. רק חבל שלצערי השיטה הזאת לא ממש עובדת ויוצרת את חיילי ה-"סיירת או ניירת".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 08-01-2007, 10:23
  ORishon ORishon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.08.06
הודעות: 54
סיפור קצר מניסיון אישי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "דיון: הכנה לצה"ל או "רעל" מיותר?"

אני אבא לבחור שהתגייס בנוב' 06 (לפני פחות מחודשיים).
אני יכול להצהיר בפה מלא, ובאופן ברור וחד, שלא מערכת החינוך (ספציפי יותר - בית הספר), היא שהכינה את בני לשירות הקרבי בו בחר.
ההכנה בבית, הסיפורים, הערכים, ההזדהות עם המדינה, היכולת המנטלית האישית - רק היא מביאה בחור בן 18 לתרום את כל כולו לשרת ביחידה מובחרת ולתת כל מה שיש לו בשירות הצבאי.
מע' החינוך - בעיקר היכולות הנמוכות של מורות ביה"ס וההנהלה - לא יכולות לעזור לשום מלש"ב לרצות לתרום מעצמו.
אני יודע שבני, רק בזכות השנה האחרונה שבהן הוא התלבש על עצמו - החליט להקדיש 5 ערבים בשבוע בחדר כושר, להתעניין ביחידות השונות, להקשיב לסיפורים, ולקבל החלטות אישיות - הם שהביאו אותו לשרת בפלוגה מובחרת באחת מחטיבות החי"ר המובילות.
יש לציין, השפעה רבה שהיתה להרצאה שנשא בפניהם תא"ל (מיל.) אביגדור קהלני.
הזרז האמיתי למוטיבציה העצומה שאיתה הגיע לגיבושים ניתן לייחס לתנועת "אחריי". בתור חבר בתנועה במשך שנתיים, מעבר לכושר הקרבי שקיבל - האוירה, המדריכים, והטמעת הרגשת השליחות שחלחלה בו, תחושת הביחד והחברות, עשו לו את זה יותר מכל. השנוי המנטלי שהוא עבר, בזכות ההכנה שהוא קיבל - ראוי לכל שבח. הרצון העז להיות חי"רניק מוביל, יתכן וגם פגעה בסיכוייו אצל הפסיכולוג בשלב האחרון למבדקי הטייס (כך לפחות נרמז לו על ידי אותו פסיכולוג).
נכון שרק בגיל 18 יש את התמימיות הזו, אבל זה גם מה שיפה בה. אמנם הוא יאכל עוד הרבה קש, רגעים קשים, מחסור בשינה כרוני - אבל אין לו ולנו ספק - שהאתגר האישי יוגשם, שלא לדבר על התרומה לכלל.
_____________________________________
אור ראשון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:12

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר