09-12-2006, 14:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.12.04
|
|
|
מחפש המלצה לספר
שלום,
אני בן 17 ובחיים שלי לא קראתי ספר להנאתי. הספרים שכן קראתי זה היה בחטיבה כשביקשו ממנו איזה עבודה. עכשיו יש לי להגיש סיכום על ספר. אז חשבתי אולי תעזרו לי למצוא איזשהו ספר מעניין שאולי כן ישכנע אותי בסוף להתחיל לקרוא ספרים...
קודם כל, העבודה ממש קרובה, וגם אני לא אוהב ממש לקרוא בגלל זה אני מעדיף ספר קצר- משהו כמו 100-150 עמודים. אני חושב שעדיף שהספר יהיה מתורגם.. כי אני רוצה לקרוא איזשהו ספר של סופר אמריקאי או משהו כזה ידוע.. ולהבין מה זה איכות.. לדוגמא כשאומרים "ג'ון גרישם" או "סטפן קינג" אז אני רוצה להבין למה סופרים כאלה מוכרים הם כל כך טובים. אני רוצה שהספר יהיה מעניין ומדבר תכלס על דברים מעניינים, מוסר שכל, דברים מיוחדים, דברים שאפשר ללמוד מהם. כשאני אומר דברים מעניינים אני מדבר על דברים יום-יומיים שאפשר להתקל בהם כמו סמים, אלכוהול, בנות-בנים, אולי איזשהו סיפור על בן אדם שעשה דברים מעניינים, סיפורים על מקומות נידחים בעולם (על זה אני מת, על העולם) וכל מיני דברים כאלה. אפשר גם דברים מגניבים כאלה על ילדים בגילנו, כמו לדוגמא הספר "התפסן בשדה השיפון", שלא קראתי אותו אבל הבנתי שמסופר שם על ילד חרמן שעף מבית ספר ומקלל, כל מיני שטויות כאלה. אפשר גם ספרים על אנשים משוגעים- רוצחים, אנשים, כאלה שאתה יכול להכנס לראש הדפוק שלהם.
אם יש ספר אחר יוצא דופן (ספר עברי למשל) גם תמליצו.
בקיצור, תחשבו על בן אדם שלא קרא ספר בחיים שלו (ספר גינס לא נחשב)- איך כדאי לו להתחיל?
ובבקשה אל תביאו לי רשימה של 30 ספרים ביחד.. אלא באמת את הטופ שבטופ לדעתכם.
תודה רבה רבה. 
נערך לאחרונה ע"י guy_a בתאריך 09-12-2006 בשעה 14:10.
|