לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-12-2006, 20:38
  Oshri17 Oshri17 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.04.06
יום סיירות 4/1 + חשש לשבר מאמץ

קודם כל סוף סוף קיבלתי זימון ליום סיירות והוא ב- 4/1 מי קיבל לאותו תאריך שירשום...

דבר אחר ויותר חשוב,
אתמול רצתי ובאמצע הריצה הרגשתי כאבים מוזרים בעצם ברגל איפה ששריר התאומים נמצא לפניו כזה (העצם שנותנים איתה את ה- LOW KICK) המשכתי לרוץ טיפה עד שהכאבים התגברו ואז כבר חשדתי שיש בעיה אז הפסקתי ת'ריצה.
ישנתי טוב בלילה (13 שעות) בתקווה שזה יסתדר והיום ניסיתי לעשות אימון אינטרוולים ואחרי 3 ספרינטים כבר הרגשתי כאבים מאותו מקום ואז ישר הפסקתי.
שאלתי שם חבר שלי שהוא אחרי צבא הוא אמר שכנראה זה שבר מאמץ וזה קורה במקום הזה כל הזמן בצבא. עוד חייל קפץ ותמך בדעתו.
מה אתם אומרים שבר מאמץ? ומה לעשות אם כן יענו כמה זמן צריך לנוח?
* אני יודע שאתם לא רופאים והכל אך בכל זאת אשמח לקבל דעה.

תודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-12-2006, 20:58
  rahal rahal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל rahal
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Oshri17 שמתחילה ב "יום סיירות 4/1 + חשש לשבר מאמץ"

לי יש יום סיירות ב1.1
בשבוע האחרון הרגשתי כאבים בזמן ריצה בצד הפנימי של הרגל (יותר כאב בשריר מאשר בעצם).
התחלתי לחשוב אולי יש לי שבר מאמץ? לדחות יום סיירות? להמשיך אימונים?

אז דיברתי עם המדריך שלי ב"עמית לכושר" והוא אמר לי שלא צריך להפסיק אימונים אבל להפחית במאמצים על הרגל (כלומר, בלי ספרינטים וריצות ארוכות מדי, בלי תרגילים שמערבים קפיצות וכו').
בנוסף הסתכלתי הרבה באינטרנט כדי לראות איך אני אוכל להעביר את הכאב כמה שיותר מהר - דרך אגב, מה שיש לי זה לא שבר מאמץ אלא shin splints, בדרך כלל אנשים קוראים גם לזה שבר מאמץ אבל זה לא, זה יכול להתפתח לשבר מאמץ אם לא מטפלים בזה.

אז הנה כתבה מאוד מפורטת על אבחון shin splints ודרכים לטיפול מהאתר של מכון וינגייט:
http://www.wingate.org.il/Index.asp...aram=שבר%20מאמץ
צריך להירשם כדי לראות את הכתבה נראה לי... הרשמה קצרה מאוד ובלי אישור של אימייל אפילו.

אני מבחינתי הולך להמשיך באימונים אבל לא בריצות (אלא רק אימוני כוח) ולשים קרח על הרגל במקום הכואב פעם, פעמיים ביום ומקווה שזה יעבור ב20 יום שיש לי עד היום סיירות

בהצלחה.

ישן 11-12-2006, 21:01
  horani horani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.06
דבר ראשון אני לא רופא אז קח הכל בערבון מוגבל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Oshri17 שמתחילה ב "יום סיירות 4/1 + חשש לשבר מאמץ"

דבר שני, גם לי היה כאב בדיוק באותו מקום (אם הבנתי אותך נכון, הצד הקידמי של העצם בן כף הרגל לברך?), חשדתי שזה שבר מאמץ אז נחתי שבועיים בערך ואז חזרתי לרוץ, תחילה הכאב באמת נעלם אבל אחרי מספר אימונים הוא חזר.
קיצר מאז הפסקתי להתאמן לתקופה ארוכה (בערך 3 חודשים), אבל שים לב שלי בניגוד אליך אין יום סיירות (סעיף עיניים) אז אני יכול להרשות לעצמי לנוח. בכל מקרה נכון לעכשיו הרגל שלי במצב מצוין

טוב העצה שלי לגבי המקרה שלך (עוד פעם זה רק עצה ואל תחליף אותה בשום פנים ואופן בהוראה של רופא מוסמך!) : הכאב הזה נגרם לדעתי מהמכה שהעצם חוטפת בזמן הריצות, לכן תנסה להחליף את הריצות בפעילות אירובית שלא פוגעת ברגל, כמו רכיבה על אופניים וכו', כדי לשמור על הסיבולת.
בנוסף להבא תשתדל לרוץ עם נעלי ריצה טובות שבולמות את הזעזועים שהרגל חוטפת בריצה (הנעליים הקודמות שלי באמת היו גרועות) ותמיד תעדיף לרוץ על חול\דשא מאשר אספלט.

שיהיה בהצלחה! אני במקומך עדיין הייתי מעדיף לראות רופא
ישן 11-12-2006, 22:55
  matan27 matan27 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.04

אני סבלתי (ועודני סובל כבר למעלה מחצי שנה!) משבר מאמץ. אבחנתי אותו מאוחר מאוד (שבועיים לפני
גיבוש מטכ"ל) ולצערי זה גם מה שדפק אותי- עברתי איתו את היום סיירות, כך שאני יכול להגיד לך שלא
תרגיש ביום עצמו כלום. הגוף חם והאנדרנלין זורם, כך שאין לך מה לחשוש מזה.

אבל! אם זה אכן שבר מאמץ, אתה חייב להפסיק לרוץ, כלומר הכושר שלך ירד ותיאלץ לדחות את היום
סיירות. מינמום החלמה משבר מאמץ זה חודשיים (ללא ריצה והמעטה בהליכה).

אם בכל זאת תחליט להמשיך להתאמן לקראת היום סיירות אני ממליץ לך לקנות נעליים טובות
(סאקוני לדוגמא) ולרוץ אך ורק על משטחים טובים, כלומר חול רטוב ודשא. אם תעבור את יום הסיירות
בהצלחה יהיו לך חודשיים עד לגיבוש- והשבר מאמץ לא יחלים עד אז- שוב אני אמליץ לדחות את הגיבוש.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:55

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר