לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-12-2006, 19:20
  gks504 gks504 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CAP שמתחילה ב "לכל הסדירים - הייתם נשארים בצבא או יוצאים ?"

בוא תשמע דבר שאמר לי מישהו עם ניסיון בצבא בדיוק אתמול כשדיברנו..

בגיל 21 בצבא כקצין אתה מפקד על 20-30 חיילים..איפה תמצא את זה באזרחות...בגיל 22 שנה ראשונה בקבע אתה יכול להיות סמ"פ ל 60-70 חיילים...אתה צובר ניסיון ניהולי שבחיים לא תקבל באזרחות...אתה מקבל בגיל 21-22 משכורת ממש טובה שלא תעשה באזרחות ואתה יכול להיות באיזה תפקיד עציץ בבליש ולהרוויח 5 וחצי...אני כמובן מדבר על לוחמים...מבחינתי זה ניראה שווה מבחינת כל השיקולים שהם לא רק כספיים כי כקצין (ואני מדבר על קבע רק כקצין כי עדיף להיות חזיר בטבע מנגד בקבע) , אתה עושה דברים מענינים לא חשוב באיזה תפקיד אתה...יש לי חבר שהוא קצין שד"מים באוגדה 91 וואללה הוא נהנה...וזה עוד נחשב תפקיד מאוד לא נחשק...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-12-2006, 11:58
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
התכוונתי להגיב בכלליות על האשכול
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי gks504 שמתחילה ב "בוא תשמע דבר שאמר לי מישהו עם..."

אבל אז ראיתי את מה שרשמת בסוף וקפצו לי הפיוזים.

אני לא חתמתי קבע כקצין, חתמתי אותו כסמל ראשון, זאת אומרת - נגד.
בחצי שנה קבע שלי הצלחתי לעשות פי עשר מאיזה עציץ בבאליש שקם ב10 בבוקר ומסיים את היום בסגירת משרד ב9 בערב.

גם בתוך הגדוד התפקיד שלי היה יותר חשוב ויותר קשה מהרבה קצינים שם שכל מה שהם עשו כל היום זה לבכות על התנאים שלהם.

וכדי שלא יגידו שאני מדבר רק על עצמי אז אני אתן כדוגמה מישהו אחר - המפקדה של הגדוד הייתה במצב על הפנים, לא המ"פ מפקדה ולא הסמפ"ם הצליחו להשתלט על פלוגה של חיילים שידוע שהיא לא פלוגה קלה במיוחד (ואני אומר את זה בלשון המעטה) עד שהגיע רס"פ מפקדה, נגד, שעל השירות שלו היה בגדוד, והוא הפך את המפקדה לפלוגה מצויינת שאשכרה מבצעת את מה שמצפים ממנה - אז מה שסרן וסגן לא הצליחו לעשות, הצליח לעשות סמ"ר שהפך עם הזמן לרב סמל.

ועכשיו לנושא האשכול -
כמו שאפשר להבין אני כן החלטתי להישאר, אבל אני לא יכול להגיד שכל השירות שלי רציתי להישאר - היו תקופות שממש נהנתי והיו תקופות שממש סבלתי - ולפעמים דווקא המקומות ה"קלים" יותר הם המקומות שלא נהנתי בהם.

בראייה אחורה אני יכול להגיד שלא הייתי מוותר על שלוש שנים, גם בימים האחרונים שלי בצבא למדתי דברים חדשים והתפתחתי.

אני בניגוד לעידו לא הייתי נשאר בתור מפקד צוות (מפי"ק במקרה שלי), הייתי מסכים להיות סמל מחלקה או רס"פ ומידיי פעם לקפוץ לצוות רק בשביל הכיף (להיות מפקד צוות זה העבודה הכי מהנה, אבל גם העבודה הכי שוחקת).
ישן 10-12-2006, 22:07
צלמית המשתמש של Gwenhwyfar
  Gwenhwyfar Gwenhwyfar אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.05.03
שלח הודעה דרך MSN אל Gwenhwyfar
מנסיוני האישי, קשה לדעת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CAP שמתחילה ב "לכל הסדירים - הייתם נשארים בצבא או יוצאים ?"

במשך כל שירותי - אם היית אומר לי שאני אשאר בשירות קבע, לא הייתי מאמינה .
הדבר היחיד שתמיד היה לי בראש זה שיהיה לי קשה מאוד לעזוב את התפקיד שבניתי וכ"כ הצלחתי בו .
ככל שקרב השחרור שלי, ככה היה לי יותר קשה לעזוב ונשארתי בחודש קבע (ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד (סה"כ 4 חודשי קבע)); עד שלבסוף הוצע לי להתגייס לקבע בתפקיד שבתוך תוכי - היה סוג של חלום מבחינתי בתחום עיסוקי .
וכך קרה, שמטיפול בכ-100 אנשי קבע וחיילי חובה, עברתי לטפל באוכלוסייה שמונה פי כמה וכמה אנשי קבע כקצינת כוח אדם .
התפקיד מאתגר, כייפי ומלא סיפוק שבסיוע לאנשים, בקידומם ובשיפור תנאיהם (וישנם רבדים נוספים, אבל זה כבר נרחב יותר ) .

עצתי האישית לכל המתלבטים באם להתגייס לקבע או לא - פשוט ללכת עם הלב, מבחינתי הנחה אותי הגורל ש-הנה, יש לי הזדמנות לעשות משהו ייחודי ולגרום לשינוי כלשהו לתקופה מה ואני פשוט מרוצה מהבחירה שלי, עם כל הקשיים הנלווים לה .
אפשר להסתכל על זה (ובכלל, גם על שירות החובה), כאל תקופה זמנית שאפשר להפיק ממנה את המירב, אז למה לא ?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 10-12-2006 בשעה 22:14.
ישן 12-12-2006, 14:25
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06

אני אישית עוד לא התגייסתי וקשה לי לומר מה תהיה הפרספקטיבה שלי לגבי הקבע לאחר הגיוס.
כיום אני נדרש לחתום קבע של 1.5 שנה וזה מאוד מתאים לי. אבל! ה"בעיתיות" פה היא שאני לא יהיה קצין (לפחות לא כמתוכנן) וזה בעיקר היה החלום שלי או יותר נכון השאיפה שלי כי לא ראיתי את עצמי אחרת. למראות שהתנאים שמצאים ביחידה לאנשי קבע (נגדים) הרבה יותר טובים משל רוב הקצינים הלוחמים, העובדה שאתה לא קצין ושתחלס אין לך לאן להתקדם די מציקה לי.
למראות הכל הבנתי משהו לגבי תפקיד הנגד בגדול שדווקא הוריד לי קצת מההתאכזבות וזה העובדה שכל הלוחמים ביחידות העלית חוץ מחובלים וטייסים בעצם נגדים בשלב כזה או אחר בשירות ואין בזה בעיתיות, אך אני עדיין לא יכול לומר בודאות שהשלמתי עם העובדה שיהיה נגד (במידה והכל ילך כמתוכנן). אני מאמין שעוד תחזור אלי השאלה הזאת במשך השירות - "האם לנסות לצאת לקורס קציני ים ולחתום קבע ארוך בנוסף + ההכשרה המתמשכת או להשאר נגד ולראות לאן אני ממשיך משם כי אני אחד שהולך על קריירה צבאית.
אם למשהו יהיו דעות מעניינות בעיניין אני אשמח לשמוע.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר