לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2005, 13:01
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
כתבה סדרת מיון לוחם כלי שייט (סטילים-דבורים) דצמבר 04-מאמר

סדרת מיון לוחם כלי שייט (סטילים-דבורים) דצמבר 2004

הקדמה-

אוקיי אז ככה,אני אכתוב פה את המאמר על סדרת המיון המעודכנת ללוחמי הסט"ילים והדבורים בחיל הים לכבוד אלו שרוצים להגיע לחיל הים,או לכאלו שסתם מתעניינים במה בעצם הולך בגיבוש הזה בשביל ידע כללי.

סדרת המיון מתחלקת ל2-

החלק הראשון כולל מיונים עיוניים בביתן חיל הים שבתל השומר,ולמי שעובר אותו (הרוב עוברים מעט מאוד מנופים בשלב הזה) מחכה "הגיבוש" שהוא בן יומיים בבה"ד חיל הים בחיפה (בסיס יפה שמזכיר יותר מושב מאשר בסיס).
כדי להגיע לסדרת המיון הזאת צריך לסמן במנילה את הסטי"לים והדבורים בעדיפות גבוהה,ואם יש צורך פשוט לבקש ממדור סיירות\ביתן חיל הים.
עכשיו הערה מאוד חשובה:מי שעושה את סדרת המיון הזאת לא יכול לעשות את גיבושון צנחנים מכיוון שהם מקבילים אחד לשני במדרג הצה"לי,זה או זה או צנחנים.

החלק הראשון-המיון העיוני בביתן חיל הים בתל השומר

סוף דצמבר,יום קר וגשום ובמקום להמשיך לישון,לצאת לעבודה צריך להיות בביתן חיל הים בשעה 8 (פעם שלישית שלי במקום הארור הזה,והפעם אמרתי שלפחות ייצא משהו חיובי כי אחרת אני באמת שורף את המקום).
מגיעים לביתן ונותנים את הזימונים באחד החדרים ות.ז,מקבלים טופס שאומר לך מה יכלול היום הזה ושהוא יימשך עד השעה 18:00 בערב וכל מיני חוקים למהלך היום,ומחפשים מקום לשבת למרות כמות האנשים שבאה למיון הזה שהיא בהחלט לא קטנה,ומנסים להתיידד עם כמה (חשוב העניין למה זה יעביר לכם הרבה זמן מת).
בשלב מסוים אומרים לך להיכנס לכיתת המחשבים לעשות את המבחן הממוחשב,אוקי,כאן שמעתי שאמור להיות מבחן קורדינציה מסוים אבל לפחות לי ולרוב האחרים המבחן לא כלל יותר משאלון 300 שהרבה בטח מכירים..
היו כאלו שעשו מבחנים פסיכוטכניים למיניהם,אבל הרוב עשו רק שאלון 300.

אחרי שמסיימים עם המבחן יוצאים החוצה ונכנסים לאחת הכיתות ומקבלים שאלון ארוך על עצמך שבו אתה צריך למלא פרטים על עצמך,פשוט ה-כל (לימודים,משפחה,תחביבים,חברים,תכונות ומה לא,והדובדבן שבקצפת כלל כתיבת קורות חיים של יותר מדף אחד כי אחרת אתה נפסל אוטומטית),מי שעשה מיונים לחובלים-צוללות,אז זה בדיוק אותו שאלון,ולוקח איזה חצי שעה טובה למלאות אותו.

אחרי שמסיימים עם המועקה הזאת,נכנסים להרצאה עם רמ"ד איתור צוות ים על למה חיל הים צריך לעשות את המיון הזה ולמה הוא לא יכול לקבל ערעורים של אנשים שלא יעברו את סדרת המיון ועוד כלי מיני דברים טכניים לגבי סדרת המיון,ואופציות הקידום שיש בחיל הים גם אם אתה לא מתחיל מסלול חובלים).
אח"כ הרצה לנו חובל על משימות ומטרות חיל הים,והראה לנו סרט שהעלה את המוטיבציה והעניין,וענה על כל מיני שאלות לגבי השירות עצמו (רק לציין שגם בקטע הזה וגם בהרצאה עם הרמ"ד הם טרחו כל הזמן להגיד שמי שלא נראה לו שיחסוך כאב ראש ויחתום ויתור).

שהחובל יוצא מההרצאה יש ארוחת צהריים בחדר האוכל של תל-השומר,ועשו תורנות מטבח באותו היום לא אחרים מאשר אלו שעשו גיבוש צנחנים.
אחרי ארוחת הצהריים נכנסים שוב לאחת הכיתות לעשות שאלון השלמת משפטים (שאני בטוח שהרבה מכירים ממיונים קודמים) של 65 משפטים ב20 דקות אם אני לא טועה.
מסיימים את זה ואחרי כרבע שעה אומרים לנו להסתדר בחוץ להקראת תוצאות (השעה הייתה בערך 14:30,הם סיימו מוקדם באותו היום משום מה).

עמדנו בחוץ ויצא הרס"ן המילואימניק שהיה אחראי על המיון הזה והתחיל להקריא שמות של אנשים וביקש מהם להיכנס לאחת הכיתות..
פה היה רגע של מתח רב כיוון שאף אחד לא ידע מה פשר הקראת השמות,אם זה טוב או רע.. אחרי שהרס"ן סיים להקריא את השמות של האנשים,והיו לחשושים של אנשים שהיו בטוחים שהם לא עברו בגלל שלא הוקרא שמם (אני טענתי שמי שנשאר בחוץ הם אלו שעוברים,ואף זכיתי בהתערבות ומישהו עדיין חייב לי קולה.. J),הראה הרס"ן איזה טופס רפואי ואמר שאת הטופס הזה נצטרך להביא מלא לגיבוש,.. שריקות,מחיאות כפיים,חיבוקים,נשיקות והרבה מתח שהשתחרר מהיום מיון המעיק הזה (לרגע שכחנו שהיו גם כאלו שלא עברו),מקבלים הסבר על השוברי נסיעות,על שעת ההתייצבות,ומשבחים אותנו על מעבר השלב הראשון..

מקבלים את הטופס הרפואי,השוברי נסיעות,את הת.ז,ומדבקה של חיל הים ויאללה הביתה לארוז תיק לגיבוש (המיון של ספציפית היה ביום חמישי והגיבוש ביום ראשון).

חלק שני- הגיבוש עצמו

טוב אחרי שסיימנו להיות ממעבר החלק הראשון של המיונים,אנחנו נזכרים לרגע שיש עוד משוכה קטנה לעבור: הגיבוש (אם אפשר לקרוא לזה ככה,אבל בכל זאת הרבה אנשים לא עוברים).

אחרי שארזנו תיק ליומיים,קמים מוקדם בבוקר כדי לתפוס רכבת שתביא אותנו בזמן לתחנת בת-גלים בחיפה ומשתדלים לישון עוד קצת ברכבת.

היום הראשון-

שמגיעים מתרכזים בחוץ ברחבה של התחנת רכבת,ומשם מקבלים הדרכה איך להגיע לבה"ד (5 דקות הליכה בדיוק),נכנסים לבה"ד אחרי שבכניסה משתרך תור ארוך (נו מילא) והולכים לעשות את הקליטה שבה אתה מגיש את הזימון של הגיבוש,מראה ת.ז,ונשלח לבדיקת חובש ,שאליה גם משתרך תור ארוך וצריך לחכות זמן לא מועט עד שהחובש בודק אותך בדיוק דקה וחצי.

אחרי שמסיימים עם הקליטה הולכים לקבל מדי ג' (מדי ב' שהם שלב אחד לפני הפיכתם לסמרטוטים),כובע ומעיל (הרבה לא קיבלו כובע ומעיל ורק בערב השלימו לכולם קבלת מעילים) וחוזרים לרחבה.

כאן מתחיל הגיבוש בעצם ואתם מקבלים הנחיות מה מותר ומה אסור לכם לעשות (מכונות שתייה מחוץ לתחום,שקם מחוץ לתחום,מגורי בנות מחוץ לתחום,מתקני אימון מחוץ לתחום ומי עובר על הדברים האלו יועף הביתה).
מתחילים מד"ס נחמד (מתחלקים ל2 קבוצות גדולות),ואומרים לכם שזה רק ההתחלה וזה גיבוש,ומי שחושב שהוא לא יכול שיפרוש..(המלחמה הפסיכולוגית בגרוש מתחילה)
אחרי המד"ס להתעוררות ,הולכים לאכול ארוחת בוקר ואחריה עומדים בח' גדולה לחלוקה למחלקות (19 כבוד!)כל פעם בא מדריך אחר עם רשימת השמות למחלקה שלו,צועקים "כן המפקד" והולכים לעמוד ליד המחלקה שלך (רק לציין שהמחלקה הראשונה הייתה של המדריך שהיה גם מד"ס,אני אישית שמחתי מאוד שלא נפלתי עליו..)

הערה:מילה אחת על המחלקות,רוב הזמן תהיו עם המחלקה שלכם אבל הרבה פעמים תהיו עם המחלקה הצמודה (לדוגמא אני הייתי מחלקה 19 והיינו צמודים למחלקה 20).

לאחר מכן רצים לאזור המרינה,מקבלים תגיות,נענשים קצת על כפתורים פתוחים ומתחילים במשימות שבעצם מהווים את רוב הגיבוש:

תא הצפות- מתקן מגניב רצח שבו מדמים חדירת מים לתוך ספינה וצריך לנסות ולסתום את החורים שמהם יוצאים המים.
החורים נמצאים על קיר אחד שמהם יוצאים כמויות של מים ,למעלה על מרפסת קטנה עומדים המפקד ומפעיל המתקן,וברגע שצועקים "הצפה" צריך לנסות ולסתום את החורים בעזרת בולי עץ וסמרטוטים.
המים יוצאים בכמויות וכל מה שתעשו כדי לסתום את החורים לא יעזור הרבה (אי אפשר לסתום אותם לחלוטין),ובעצם המתקן הזה בא לבדוק עבודת צוות,מי יוזם,מי מנהיג,מי לא עושה כלום ומי סתם צועק.

זה באמת לדעתי הייתה המשימה הכי מגניבה בגיבוש הזה.

קורי עכביש- כמו בצופים,להעביר אנשים מצד אחד של הקורים לצד השני וגם פה באים לראות מנהיגות,עבודת צוות ותושיה.

בניית רפסודה- פה עבדנו עם המחלקה השנייה ובעצם צריך לבנות רפסודה מכל מיני חומרים שנמצאים בסביבה,כאן קצת קשה יותר שיקבלו את דעות אחד השני ולהתבלט,אבל מסתדרים ואפילו עשינו מפרש לרפסודה.. J

מילוט נפש- נכנסים כל המחלקה למים שמחזיקים ידיים,הולכים אחורה וצריך לשכב על הגב בהוראה של החיילת שנמצאת על החוף,ואז צריך לגרור את הבן זוג שלך למקום מסוים והוא גורר אותך חזרה. (מה זה בודק? אני לא יודע)

רפסודת ההקאות- אחד הדברים שנשמעים יותר מאיימים בגיבושים של חיל הים,אבל באמת שזה שטויות...
הרפסודה היא מעין אבוב גדול עם יריעה מלמעלה והתחתית שלה היא כמו של מיטת מים וכל הזמן עוברים סירות מנוע ועושות גלים.
לרפסודה מגיעים בחתירה משותפת של כל המחלקה,נכנסים פנימה ורואים שהרצפה מלאה בכל מיני דברים שונים ומשונים,ורואים אנשים בפנים בכל מיני וריאציות שונות..
אחרי שמחלקה אחת יוצאת ומחלקה שנייה נכנסת פנימה המפקדים סוגרים את היריעה והם נשארים בחוץ..,לעומת חובלים ששמעתי שיש משימות פה סתם היינו צריכים להסתדר כל מחלקה בצד שלה ולא יותר מזה.. באמת שזה היה רק לשבת בפנים ולנוח.. (אם תקיאו לא נראה לי אפילו שיראו את זה כי המפקדים עסוקים בחוץ בלדבר,וגם אם כן באמת ששטויות כי רוצים לראות איך אתם מתמודדים עם זה)

זה בעצם המשימות שבאיזור המרינה,ברוב הזמן הזה תהיו עם מדים רטובים,ואף תתוזזו במקצת להנאת המפקדים אבל שום דבר רציני..

אחרי זה הולכים לאזור האוהלים,מחליפים למדים יבשים,מסדרים מיטות,ונחים קצת (מי שרוצה להתקלח במים קפואים בבקשה),ובשעה מסוימת צריך להתייצב בחוץ בשלשות.

הולכים עם המפקדים לאזור מסוים ושם המפקד נותן עוד משימה שבה מקבלים קטע של אירוע פח"ע שמעורב בו דבור,ומתחלקים ל3 קבוצות שכל אחת מקבלת משימה שונה: להוציא תפקידים מהקטע,להוציא מערכות נשק מהקטע,ומערכות הפעלה וצריך לדרג אותם לפי סדר חשיבות ולהסביר למה.

בסוף הזמן נציג מכל קבוצה מסביר מה הקבוצה בחרה ולמה..ומשם לארוחת ערב..

לאחר מכן הולכים להרצאה על ניווט חופי,וסירות גומי (כדי שתזכרו דברים כי למחרת יש על זה מבחן,אבל אל תהיו לחוצים כי בערב תקבלו סיכומים על ההרצאות)

מתוזזים קצת ע"י המדריך,ומשם יוצאים לבסיס חיפה לסיור על הסטילים...

ההליכה לשם היא טיפה מעצבנת כי המדריכים לא עומדים בלו"ז וכמובן שאתם צריכים לשלם על זה בריצה וסגירת פערים.

בבסיס עצמו רואים את כל כלי השייט של חיל הים,מקבלים הסבר על הבסיס,על השירות בספינות,על המסלול וחיי הסטילנים והדבורנים,ואז עורכים סיור על הסטיל (לרוב סער 4 או 4.5) ושם מקבלים הרצאה (חשוב שתקשיבו כי גם על זה תיבחנו ולא תקבלו סיכום),עולים על המנחת מסוקים של הסער 5,מדברים קצת עם 2 אנשי צוות (שהיו באמת אחלה) ,עושים פריסה של לחם,שוקולד,ריבה ותה ומשם חוזרים חזרה לבה"ד.

כיוון שלא מספיק אנשים פרשו ביום הראשון של הגיבוש אז בודקים עד כמה אתם באמת רוצים להגיע לחיל הים,ומתחילים בסיבובי חימום סביב הבה"ד לקראת "המסע" הארוך של ה7 ק"מ ברחבי חיפה לכיוון בת גלים (כמו שהמפקד אמר).

בסוף 2 הסיבובים הראשונים מפקד הגיבוש אומר ( תוך כדי שהוא בקושי נושם ונראה שהוא עומד להתעלף) שהוא מפקד גיבושים 13 שנה וביזיון כזה הוא עוד לא ראה והוא עוד לא רוצה שנעשה לו בושות ברחבי חיפה ומי שחושב שהוא לא מוכן למסע כדי שיפרוש (ואנשים פרשו) ויוצאים לעוד סיבוב חימום והמפקד אומר שאם הוא שרץ ראשון נוגע באחד מהאחרונים הוא שולח אותו הביתה וזה קלון ועדיף פשוט לפרוש כדי למנוע את זה (מלחמה פסיכולוגית בשקל).

עושים עוד סיבוב ושוב הוא אומר אותו דבר לגבי הנגיעה באחרונים (והמדריכים האחרים תומכים בו) ואז מגיעים לשטח שבו יש שער יציאה מהבסיס ושוב הוא ממליץ לאנשים שחושבים שהם לא יכולים לפרוש (ועוד כמה פורשים),ואחרי זה הוא מודיע שסיימנו את היום הראשון (בסביבות השעה 23:00) עשינו כמה קריאות אלי-ים,הלכנו לאזור האוהלים,קיבלנו הנחיות לגבי הבוקר,למדנו קצת,התקשרנו הביתה לחברה ויאללה לישון.

יום שני-

קמים ב5:30,עולים על מדים,מתרחצים,ומחכים בשלשות למפקדים,יוצאים לעוד מד"ס בוקר נחמד,אוכלים ארוחת בוקר קלילה ושוב חוזרים לידי המפקדים.
כאן מתחילים בשיחות האישיות עם המפקדים,בינתיים מקבלים משימה לכתוב קורות חיים וחיבור ושמסיימים עם זה פשוט מחכים לשיחה עם המפקד (השיחות בדיעבד הסתיימו רק לקראת סוף הגיבוש).
אחרי שהמפקד הספיק בקושי שיחה אחת הולכים ועושים מבחן על החומר שהרצו לכם אתמול (ממש לא קשה,על כל חלק בסביבות ה10-20 שאלות ועוד אמריקאיות).

אז הולכים שוב אל בסיס חיפה (שוב היה לא כיף לרוץ עם מעילים ביום יחסית חם להתחשב בעובדה שכמעט ולא נותנים לכם לשתות),הפעם לאחד מקטעי הדגל של הגיבוש-הפלגה על סט"יל שבה הצוות מדמה תרגיל פח"ע,רואים את המגורים ותנאי המחייה של הסטילנים,ואיך בעצם הספינה עובדת,בהחלט קטע מרעיל ומעניין.

אחרי הפלגה של חצי שעה בערך חוזרים חזרה לחוף,ומשם בחזרה לבה"ד אוכלים ארוחת צהריים ובעצם הסתיים הגיבוש מלבד ראיון מפקד וראיון קצין מיון.

נכנסים לשיחת הסבר של כל הגיבוש עם הקצין מיון הראשי (סג"מ שחושב שהוא חצי אלוהים לצערי),מקבלים גליון ששוב צריך לרשום בו פרטים אישיים,למה אתה רוצה חיל הים,איזה תפקידים בחיל הים,מה אתה חושב שיוכל למנוע ממך שירות בחיל וכד' ומתחילים למלאות אותו בזמן שהמפקד עורך רעיונות אבל גם ינעימו את זמנכם בעבודות רס"ר שונות ומשונות שכוללות קיפול מדים,קיפול סמיכות ולהערים אותו בערימות,ואז לפרוק אותם למחסן,אבל יהיה גם זמן לנוח ולהסתלבט בכל הסיפור הזה ולסיים למלאות את השאלון לקצין המיון.

בשלב כלשהו (לי היה ממש לקראת כניסת המחלקה שלי לקצין מיון) המפקד קורא לך לראיון שבו הוא מדבר איתך על הגיבוש,על מה אתה רוצה בחיל הים,דברים שעלולים אולי להפריע לך (יציאות,הים,צפיפות) ואם אתה לא סגור על זה שאתה רוצה עדיף לך להגיד למפקד עכשיו ולאחר מכן גם לקצין מיון.

אחרי השיחה עם המפקד,הזדכנו על המדים והציוד שקיבלנו,עלינו על אזרחי (איזה כיף!) וכל אחד בתורו נכנס לקצין מיון לראיון,אותה פרוצדורה בערך כמו עם המפקד רק שפה הוא מנסה להתחכם יותר (אבל מה לעשות הוא כבר עייף ואין לו כוח אליכם),תשתדלו לענות בכנות לשאלות שלו ולהראות מוטיבציה לשירות בחיל הים ובצבא בכלל (הראיון שלי איתו ארך בדיוק 5 דקות).

אחרי שכל המחלקה מסיימת את הראיון,הולכים לקבל ת.ז מהמפקד,שיחת סיכום קצרה איתו,לחיצת יד ומשם יאללה לתחנת רכבת ,אוכלים עם המחלקה משהו,מחליפים מספרים ועולים על הרכבת\אוטובוס הביתה.

תשובות תוך חודש..

הערות:

1.באמת שמבחינה פיזית הגיבוש לא קשה,וחוץ מפק"לי כוח,קצת מצבי 2 ותיזוזים קלים אין בו הרבה תכנים פיזיים,וכל הקטע עם "המסע" שמפחידים איתו היא שיטה שהם נוקטים בכל גיבוש כדי לבדוק מי רציני ומי לא (נראה לכם הגיוני שיוציאו 200 איש למסע ברחובות חיפה בלילה?)

2.המפקדים בגיבוש הם מילואימנקים שהיו לוחמים על כלי השייט השונים,ולאחר מכן ירדו להדרכה בבה"ד,והם נחשבו למדריכים הטובים.
אתם יכולים לפול על מפקד טוב (כמו שאני נפלתי) או על מפקד שחשוב לו להיות רשע,אבל בסופו של דבר זה כולה יומיים וסה"כ הם עושים את מה שהם יכולים כדי לאתר את מי שמתאים לשירות בים ומי לא..

3.אם אתם לא סגורים על זה שאתם לא רוצים חיל הים לקראת סוף הגיבוש ומעדיפים את יחידות השדה האחרות,כדי שתוותרו כי זה חצי התנדבותי-צריך להתנדב כדי להיכנס,אבל אם נכנסת קשה מאוד לצאת,וכדי שלא תצרו בלאגן שאח"כ קשה יהיה לפתור

4.בנושא השתייה,תשתדלו לשתות כמה שיותר ולבקש מהמפקדים לשתות כמה שיותר,כי שם לא דואגים יותר מידי שתשתו כמו בגיבושים אחרים ששם המים יוצאים מכל החורים מרוב ששותים,אני אישית חזרתי הביתה עם כאב ראש ביום השני..

שיהיה בהצלחה,ועוד שאלות תפנו אליי בכיף..

מקווה שעזרתי...

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 18-01-2005 בשעה 16:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר