הקדמה - אני פרו פוג'י ולכן זו תהיה ההמלצה שלי.
בנוגע לשאלה שלך "מצלמה זה או ניקון או קנון", זה לא נכון ממזמן כפי שאמר אודי.
הרבה חברות התחרו ועדיין מתחרות בענקים הללו בהצלחה יפה מאוד.
פוג'י באופן ספציפי מתחרה גדולה מאוד בשוק הדיגיטלי.
פוג'י, כמו סוני (מינולטה לשעבר) היא חברת טכנולוגיה (היי טק) המפתחת ומייצרת טכנולוגיות שונות.
פוג'י (פוג'יפילם) נמצאת בעסק הצילום שנים ארוכות מאוד בעיקר בתחום ההדפסה והצילום האנלוגי (סופריה הוא הסרט הנפוץ ביותר, לא אודי?).
ה DSLR של פוג'י מתקדמות מאוד, כמו גם מצלמות ה P&S שלהם.
לדעתי, בתחום ה DSLR-Like אין לפוג'י באמת מתחרים.
פוג'י הוציאה דגמים נהדרים של מצלמות לאורך כל הדרך. אני זוכר שאבא שלי קנה את ה s3000. בזמנו היא היתה ממש להיט.
ה s5600 הביאה לי פריימים טובים מאוד גם בצילום אירועים (הנחשבים קשים לצילום בגלל תאורה קשה) ודגם הקצה ה- s9500 הוא כבר ממש מצלמת DSLR קטנה עם חיישן קטן. כמובן שאין לה את האיכות של DSLR, אבל מלבד הפרט הזה - היא מצלמה כמעט שלמה. זוית רחבה, זום גדול, מקרו נחמד והרגשה שאתה מצלם ב DSLR.
הדגם החדש שאתה שוקל לקנות הוא בעצם דגם קצת מעצבן.
הוא זול יותר מה- 9500 שזה דבר טוב, אבל בעצם זה כאילו שהם לקחו את ה 9500 והורידו לה מהאפשרויות בשביל להצדיק את המחיר הזול.
בסופו של דבר, זו מצלמה שממשיכה סדרה גדולה של פוג'י והיא מציגה את קידמת הטכנולוגיה בהרבה בפרמטרים שאין לאף מתחרה.
בנוגע למייצב תמונה - אני אישית לא מבין ממש על מה הרעש.
יש לי חמש עדשות ל DSLR שלי ואף אחת מהן לא מיוצבת, דבר שלא מפריע לי לקבל פריימים נהדרים. המייצב הוא פיצ'ר שיכול לעזור במקרה של רעידת יד בתאורה קשה בטלה גבוה. סיטואציה שנראית לי פחות שכיחה מאשר העלאת סטופ ב ISO.
לדעתי, לך על הפוג'י, אבל בכל מקרה, גם אם תלך על קנון רק בגלל שכתוב עליה קנון, לא פיספסת. סה"כ מדובר על שתי מצלמות טובות מאוד ולא משנה מה תבחר, אתה תקבל יופי של מצלמה שתספק אותך עד ל DSLR