לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-12-2006, 15:38
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Drogba שמתחילה ב "שאלה לאנשים שסבלו פה משבריי מאמץ..."

קצת מידע בשבילך על שברי מאמץ-

-בכל מקרה כדאי שתתייעץ עם רופא לדעתי-

מידע אודות שברי מאמץ

המינוח שבר מאמץ או "shin splint" משמש בדרך כלל על מנת לתאר תסמינים של כאב ואי נוחות בחלק הפנימי של הרגל התחתונה, כמחצית הדרך מהברך לקרסול, שנובעים מריצה על גבי משטחים קשים. בשפה הרפואית נהוג לכנות את הסינדרום בשם Medial Tibial Stress Syndrome . לעתים נדירות יש באמת שבר אמיתי של עצם הרגל (עצםהטיביה) באזור, וברוב המקרים הסיבה לכאב היא דלקת בעטיפות העצם,בגידים או בשרירים באזור. הדלקת נוצרת בגלל לחץ מוגבר ועומס על שרירי הרגל והקרסול.

יש מקום לבדיקת אורתופד ולהחלטה אם לבצע צילום ו/או מיפויעצמות - בדיקות שיכולות לאבחן שברים אמיתיים באזור, שההחלמה מהם ארוכה יותר.

אם אין שבר אמיתי, הדרך לטפל בבעיה היא קודם כל להפסיק לרוץ בזמן כאבים, או כשהכאבים מופיעים לאחר הריצה. עד להחלמה (שאורכת עד 12 שבועות) ניתן לעבור לביצוע תרגול גופני שאינו נושא משקל, כגון שחיה או רכיבה על אופניים, לשים קרח באזור הכאב, לנעול נעליים טובות, לבצע מתיחות לאספקט האחורי של הרגל, מסאז' וכדורים נוגדי דלקת.

בהמשך יש לחזור לפעילות בהדרגה, לבצע חימום לפני התרגול, להימנע מריצה על משטחים קשים ולהקפיד בבחירת נעלי ריצה.

חומר נוסף באתרים:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.infomed.co.il/Images/common/bullet.gif]
http://www.clark.net/pub/pribut/spshin.html

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.infomed.co.il/Images/common/bullet.gif]
http://www.medmedia.com/oa4/655.htm

http://www.medmedia.com/oa4/78.htm

http://www.infomed.co.il/questions/q_121301_6.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-12-2006, 15:50
  itamar_om itamar_om אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
חירטטו לך את החיים פה....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Drogba שמתחילה ב "שאלה לאנשים שסבלו פה משבריי מאמץ..."

אם אתם לא יודעים מה אתם רושמים אל תרשמו סתם...אתם מטעים אנשים!
shin splits זה לא שבר מאמץ זה בכלל דלקת!
היה לי shin splits, אך בהתחלה אובחנתי כשבר מאמץ... מה שאתה כן צריך לעשות זה פשוט מאוד, לנוח! כל עוד כואב לך, תנוח... אל תשחה אל תנסע על אופניים כי עדיין יש לך עומס על העצם הזו... ובקשר לקרח אתה לא צריך לשים ולא כלום זה לא משנה בכלל...
מה שאתה מתאר פה זה לא שבר מאמץ לפחות לא לפי הסימפטומים שהוסברו לי... כי שבר מאמץ זה נפיחות מאוד קלה באזור הכאב, וגם זה אמור לכאוב לך בזמן האימון או לפחות אחריו אבל מה שבטוח זה שגם במגע זה כואב...
יכול להיות שפשוט מאוד יש לך דלקת שמה באזור, אבל גם לזה הטיפול היחיד הוא לנוח... ואל תילחץ אם תנוח ואחרי כמה זמן זה יחזור, בגלל שדלקות אורטופדיות זה דבר שחוזר הרבה...
בקיצור בכל מקרה לא משנה מה אובחנת, העיקר שתנוח...
מקווה שעזרתי והחלמה מהירה
ישן 26-12-2006, 16:11
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
דבר ראשון אתה אומר שחירטטו לו את החיים, ואחרי זה אתה כותב שהמידע שלך מוגבל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי itamar_om שמתחילה ב "חירטטו לך את החיים פה...."

לא בטוח שזה שברי מאמץ ולא בטוח שזה דלקת, מה שבטוח זה שרופאים אין פה בפורום וגם אם היה רופא הוא לא היה נותן לך הבחנה בלי ליראות את הרגל ולבצע בדיקות.

מהמידע שחתולים הביאה ואיתמר אתה יכול להבין שכאבים ברגל נובעים מכמה סיבות.
ההצעה הכי טובה היא שלא תזניח את זה, וכמו שחתולים אמרה עדיף שתלך לאורטופד.

וכמו שאיתמר אמר, תנוח הרבה בכל מקרה. אם לא תנוח הרגל לא תחלים, הרבה אנשים עושים את הטעות של לחזור להתאמן מיד כשזה מפסיק לכאוב ואז זה חוזר להם רק הרבה יותר כואב.
ומנוחה זה לא רק לא לעשות כושר, עוד יותר חשוב שתישן טוב והרבה ותוכל אוכל בריא - שתי הדברים האלו עוזרים מאוד בתהליך הריפוי

אבל שוב, הכי חשוב שתלך לרופא שיגיד לך מה לעשות.

ישן 27-12-2006, 00:11
  shayettet 13 shayettet 13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.05
בדר"כ כלל שיברי מאמץ הם לא באזור שתיארת...

הכאבים הם בדר"כ בתחילת המאמץ (במקרה שלך הריצה), ולאחר סיום הריצה במהלך הריצה עצמה אתה אמור להרגיש הקלה בכאב.
המלצה שלי היא שתלך לאורטופד והוא יחליט אם צריך לשלוח אותך למיפוי עצמות או לא אני משער שהוא יגיד לך לנוח פשוט שבוע ככה כי אני לא חושב שיש לך שבר מאמץ בכל מקרה הבדיקה היא על מנת ליבדוק האם יש לך שבר מאמץ ואם יש לך אז מהי הדרגה שלו לפי הדרגה של השבר הרופא יגיד לך כמה זמן עלייך לנוח אבל שוב יש לך עוד מעט יום סיירות ואני משער שמבחינתך מנוחה לא באה בחשבון עד אחריי היום סיירות תעשה את השיקולים שלך אני לא מתכוון להתערב לך בשיקולים.
ישן 27-12-2006, 01:17
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
קח בחשבון רק כמה דברים
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Drogba שמתחילה ב "סבבה אחי תודה..."

אם אתה דופק לעצמך את הרגל זה אומר שתי דברים:
א. אתה לא תגיע לשום יחידה מיוחדת בצבא.
ב. הצבא לא לוקח אחריות על זה שאתה הורס לעצמך את הגוף לפני שאתה מתגייס, אתה תצטרך להתמודד לבד עם בעיות לכל החיים.

ולפני שכל אלו שחושבים שהם רופאים יקפצו - אני לא מתיימר להיות רופא, הניסיון שלי הוא בחיילים שלי שהיו הכי מורעלים, והסתירו מידע רפואי והתעלמו מבעיות ובגלל שהם לא רצו "להיחשב סמרטוטים" להגדרתם, הם דפקו לעצמם את הרגליים לחלוטין. ותאמינו לי שהכאב של לא לעבור גיבוש (או לדחות אותו) לא מתקרב אפילו במעט לכאב של חייל שנופל לו האסימון שהוא הרגע לא הרס רק את השירות שלו אלא את החיים.

ואם אתם רוצים דוגמה (ולצערי יש לי לא מעט) אז הכרתי מישהו שכל הקורס מפקדים שלו התעלם מכאבים, כי הוא רצה לסיים את הקורס, וגם שהוא סיים את הקורס הוא התכחש לכאבים, ואז יום אחד שהוא קלט שהכאבים חזקים מידיי הוא גילה שיש לא פריצת דיסק חמורה. ולא רק שהפרופיל שלו ירד ישר לפרופיל עורפי - הוא גם לא יכול לשחק כדורסל יותר, או לרוץ. וזהו, הגב שלו לא יחזור לקדמותו.

אז באמת - יכול להיות שהכאב שיש לך ברגל הוא כלום, ויכול להיות שגם אם תתאמן ותסיים את הגיבוש לא יקרה לך כלום, אבל האחריות המינימלית שלך היא ללכת ולבדוק.

ישן 28-12-2006, 18:23
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
תגובה ל"שייטת 13"

החשיבה הזאת של "להתכונן לכל המכשולים מראש כדי שלא יהיה שוק" היא לא טובה.
אז נכון, לגיבוש אפשר להתכונן, אפשר להתאמן כמעט לכל דבר שיעשו לך בגיבוש.
למסלול אי אפשר. אתה לא יכול להתאמן לקראת שבוע שבי, שבועות מתגלגלים או מסכמים או מסעות ספיציפיים.
אז סבבה, לעבור גיבוש אפשר, אבל מה זה שווה? הבוחנים מנסים לראות איך תתמודד עם מצב "שוק" כדי שיידעו איך תתמודד במסלול (שעם כל הכבוד לגיבוש הוא קשה פי 239429342) או אח"כ בלחימה.

תתפלא, דווקא המון אנשים שעוברים גיבושים ליחידות שונות (כן, גם לשייטת 13 "שלך") לא התאמנו כלל על חול של דיונה או חול ים לפני הגיבוש ועברו.

זה שעברת גיבוש, יפה. אל תחשוב שאתה יודע הכל או שסיימת מסלול וקק"צ. תוריד את האף ותלמד לכבד אנשים "פשוטים" שלא עברו גיבוש, או כאלו שעברו אבל בניגוד אליך לא מרימים את האף ודוחפים את זה בכל הודעה שניה שלהם. הדרך משם ועד לסוף מסלול ארוכה מאוד.
יום טוב.
ישן 28-12-2006, 20:08
  johnny316 johnny316 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.06
כל הקטע של לבדוק איך מתמודדים עם שוק בגיבוש טובים לפעם
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי gothic_ שמתחילה ב "תגובה ל"שייטת 13""

דור האינטרנט של היום כבר יודע מה יקרה בכל שניה ושניה בגיבוש, גם אם משנים אותו טיפה .

ואתה יודע מה?
נגיד שהוא מתאמן על כל הדברים הספציפים של הגיבוש, ובסוף עובר, מה גורם לך לחשוב שהוא לא יסיים את המסלול?

כל הדרך חשיבה שלכם היא לא נכונה .

בוא אני אגלה לך משהו.. ברגע שאדם מתאמן ספציפית למשהו, זה אומר שהוא הציב לעצמו מטרה ושהוא מתכוון להשיג את המטרה הזו, במקרה שלנו לעבור גיבוש, אז מה? ברגע שהוא יעבור גיבוש, זהו?
לא יהיו לו יותר מטרות בחיים? להפך... השמחה שלו על זה שהוא עבר את הגיבוש תימשך בדיוק שבוע ואז הוא יציב לעצמו מטרה אחרת וגם אותה הוא יכבוש, שאיפה וכיבוש מטרות הם חלק בלתי נפרד של האדם .

בהצלחה בהמשך לכולם .
ישן 28-12-2006, 21:31
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי johnny316 שמתחילה ב "כל הקטע של לבדוק איך מתמודדים עם שוק בגיבוש טובים לפעם"

אל תוציא דברים מהקשרם.
לא אמרתי לאף אחד לא לשאוף לעבור גיבוש או לסיים מסלול. להיפך.
גם לא אמרתי שזה רע להתכונן ספיציפית לגיבוש. אז אל תוציא לי מילים מהפה.
אמרתי שהחשיבה הזאת של "להתכונן לכל המכשולים מראש כדי שלא יהיה שוק" היא לא טובה (ציטוט מדוייק).
מה יהיה עם אותו בחור שהתכונן 100% לגיבוש, ידע שלב אחרי שלב מה הולך להיות בוא ועבר אותו. (אגב, לא אומר שזה פסול, כי גם מי שיודע שלב אחרי שלב מה יהיה בגיבוש עדיין צריך יכולת כדי לעבור אותו).
הגיע למסלול, אחרי שבגיבוש כביכול הוא הוכיח שהוא מסוגל להתמודד עם "שוק". ואז חטף את השוק הראשון שלו ופעל לא כפי שהיחידה רוצה? ימצא את עצמו בחוץ. לא שהוא עשה פשע, הוא פשוט דחה את הקץ.
לגבי הבחור שאמר שגיבושים לא באים לבדוק שוק, בגיבוש מטכ"ל האחרון אמרו להם "היום אתם אוכלים בערב בבית" הם כבר היו על מד"ס והופ- הגיבוש פתאום נמשך עוד יומיים. בוא תגיד לי מה זה בא לבדוק אם לא אפקט של "שוק"?
צאו מהחשיבה המלש"בית, צה"ל לא מחפש ספורטאים או "אנשי מודיעין דגולים" שקוראים מאמר שכל אחד בעולם יכול לקרוא באינטרנט.
צה"ל מחפש לוחמים. בגיבוש מחפשים בן אדם עם פוטנציאל הכי גבוה לשרת ביחידה ספיציפית.

אני לא מתכוון להוסיף ולהתווכח על השטות הזאת, אתה בטוח שאתה צודק, שיהיה לך לבריאות. תחזור אלי אחרי שתתגיס, באמצע טירונות יחידה ותגיד לי מה נראה שחיפשו בגיבוש. עד אז חבל על הזמן שלך שתוסיף לקשקש (אני יודע שעומד לך על קצה הלשון "חבר של דוד שלי משייטת אמר לי" או "המדריך שלי שהיה תות שדה בדובדבן אמר לי") חכה עם זה. תחווה על בשרך ואז תדבר.
ישן 28-12-2006, 20:33
  tejas tejas אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל tejas שלח הודעה דרך AIM אל tejas שלח הודעה דרך MSN אל tejas
דעתי שונה.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי gothic_ שמתחילה ב "תגובה ל"שייטת 13""

לדעתי, החשיבה של "להתכונן לכל המכשולים מראש כדי שלא יהיה שוק" היא דווקא דרך חשיבה שמומלץ לאמץ אותה. אתה שוכח מה גרם לאותו בחור שרצה להתכונן על כל המכשולים מראש לעשות זאת מלכתחילה, הוא עשה זאת כדי להצליח בגיבוש, ואין כל רע או פסול בלהערך לפני משימה שאתה מציב לעצמך, להפך - זה אפילו חכם.
באותה מידה שאותו אחד התכונן לכל המכשולים מראש, סימן את המטרה והשיג אותה, אין סיבה שהוא לא יוכל לעשות זאת גם במסלול, הרי סה"כ הוא אסף "מודיעין" לקראת הגיבוש אפשר לומר, למד אותו, וביצע את המשימה שלו (בהשוואה כמובן), והאמת שבדיוק במילים אלה זה נאמר לי כשסיימתי את אותו גיבוש בקיץ שעבר מפי אחד המדריכים לאחר שאמרתי לו שאני ידעתי כל הזמן מה מצפה לי בהמשך הגיבוש, למען האמת הוא לא הופתע ואף הביע סוג של שביעות רצון מעצם העובדה שהתכוננתי והנתי את עצמי, זה מראה על החשיבות שיש לדבר בעיניי, ואף היה יותר גרוע, אם היתי מגיע לגיבוש בתור אחד שמעולם לא רץ על חול וכו', אומנם הגיבוש היה יותר אפקטיבי מבחינה מנטלית ופיזית אבל זה גם מראה דברים אחרים כמו רמת הרצון שלי.. שכמובן פחות נמוכה במקרה זה.

סה"כ אפשר להסתכל על זה מכל מיני דרכים וזוויות, בסופו של דבר המטרה היא אותה מטרה.

ישן 28-12-2006, 22:15
  shayettet 13 shayettet 13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.05
המפקד של חבר שלי בגיבוש אמר להם שמי שלא עשה הכל כדי להתכונן צריך להיות בן אדם מטומטם.

כלומר אם הוא באמת רוצה את זה.
ואיך הגעת למסקנה שאני דוחף לכל הודעה שנייה את זה שעברתי תגיבוש כל מה שעשיתי זה לדרבן אותו לתת את הכל ולעבור את הגיבוש ואם אתה חושב שאתה צודק בזה שאתה אומר לו שהוא לא צריך להתאמן על מנת לעבור את הגיבוש אז יש לי חדשות בשבילך-מי שלא התאמן לגיבוש או במסגרת כלשהי אחרת לפני הגיבוש גם לא יעבור אותו אין מה לעשות הגיבוש בא גם כדי לבדוק את הכושר שלך ובזה שאתה מתכונן לגיבוש בתנאי שטח שהם דומים למה שאתה תחווה בגיבוש זה לא דבר רע.
מה שאני אומר זה לא להתאמן רק על חול ים, אבל לא להתאמן עליו בכלל זאת טעות רצינית.
לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת שגיבוש שייטת מתקיים על חוף הים ובים.
ויש לי חדשות בשבילך לעבור את הגיבוש זה באמת כלום, ביום שחזרתי מהגיבוש התחלתי להתאמן על מנת לשפר את הכושר שלי לקראת המסלול והפסקתי להתאמן ספציפית לגיבוש אני לא רץ עם משקלים בכלל ושומר על עצמי לקראת המסלול, וגם פה בן אדם שיחליט שאם הוא עבר גיבוש אז הוא באמת עשה בזה משהו ויפסיק להתאמן בגלל שהוא חושש מפציעות אז יש לי חדשות בשבילו הוא אולי יגיע למסלול בלי פציעות כתוצאה ממאמץ יתר אבל הדרך מפה ולסיום המסלול היא ארוכה במאוד ואם אתה חושב שאני התפארתי אפילו פעם אחת בזה שעברתי את הגיבוש אז אתה טועה, אתה כנראה פשוט לא מכיר אותי. לעומת זאת אתם מתפארים בכל מיני גיבושים שסיימתם בלי להתאמן לקראתם וחושבים שאתם איזה משהו מיוחד אם סיימתם גיבוש מסריח שנמשך מספר ימים בלבד לעומת מסלול ארוך שנמשך מעבר לשנה וחצי שאת הסוף שלו אתה לא יכול לראות וזה אולי הדבר הכי קשה שאתה לא יכול להגיד לעצמך הנה עוד כמה ימים ואני יהיה בבית אז אני אתן הכל.
אתם פשוט עצבנתם אותי בכל הודעה שכתבתם כאילו אתם רופאים או משהו כזה אם הבן אדם רוצה להתכונן לגיבוש כמו שצריך אז הוא חכם בניגוד אליכם שאתם לא מתכוננים לגיבוש שלמקרה שלא הבנתם הגיבוש הוא סוג של מבחן ואם למבחן אתם לומדים אז אני לא מבין למה אתם חושבים למבחן הזה לא צריך להתכונן, אתם יודעים שמי שלא מתכונן נכשל נכון?
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:34

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר