לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-12-2006, 14:17
  itai2k itai2k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.06
הרופאים של צה"ל..

הסיפור הוא כזה.. התגייסתי לפני חודש לקרבי.. הכל היה טוב ויפה עד שלפני שבוע התחלתי להיות חולה..
באתי יום ראשון לבסיס חולה אמרתי למפקדים הפנו אותי לחופ"ל. החופ"ל נתן לי ב' עד שאני יראה רופא למחרת. כמו כן ראיתי למחרת רופא והוא נתן לי עוד 3 ב'תים מה שאומר שעד יום חמישי אני באוהל. התחננתי לרופא שיתן לי גימלים כדי שאני ינוח בבית ובאמת יבריא ולא יסבול באוהל - אך ללא הצלחה.
כמובן שהגיע יום חמישי נהייתי יותר חולה ממה שהייתי כי באוהל קר ממש והתנור לא עובד...
באתי לחופ"ל ביום חמישי והוא נתן לי עוד ב' אחד ליום שישי (סגרתי שבת) וקבע לי תור לרופא ביום ראשון... ועדיין הייתי חולה.. יום שבת הייתי בלי ב'תים והרגשתי קצת יותר טוב... אבל עדין לא הכי טוב. ושאלו אותי אם אני יוכל לשמור כי איזה מישהו ניפצע וצריך להחליף אותו, אמרתי סבבה כי באמת חברים שלי מהיחידה טחנו שמירות אז לא היה לי איכפת... כמובן ברגע שראו שאני מסכים טחנו אותי גם בשמירות ויצא ששמרתי יותר מהאנשים בריאים בשבת ובראשון... (השמירות הבסיסיות היו שישי שבת ראשון)
ביום ראשון הלכתי לרופא והוא שלח אותי לעשות צילום ריאות בחר"פ ב"ש ביום שני. לבנתיים בערב היה מד"ס והמפקדים לא רצו לתת לי פטור מהמד"ס... במד"ס אחרי ריצה של ק"מ התחלתי להשתעל כמו מטורף וכמעט נחנקתי מרוב שיעול. המפקד ראה שאני משתעל ממש והביא לי פטור מהלו"ז של יום ראשון אבל לא פטור משמירה מ12-3 בלילה למרות שהתחננתי והיה מי שיחליף אותי.
שמרתי כמובן כי אני לא אסרב פקודה.. ולמחרת הלכתי לחר"פ עשיתי את הצילום וביקשתי לראות רופא, שלחו אותי לאיזה רופא בב"ש והרופא מצא שיש לי ברונכית.. למי שלא יודע זה כמעט כמו דלקת ריאות ואני יכול להיות אסמטי מזה.. הוא נתן לי ג' אחד.. ומחר אני צריך לחזור לבסיס...

מה שמעצבן אותי זה למה הרופא לא יכל לשלוח אותי 3 ימים הביתה להבריא במקום שהייתי שבוע באוהל סתם... ידעתי שהצב"א זאת מערכת דפוקה אבל לא ידעתי שאני ירגיש את זה על בשרי תוך פחות מחודש...

עכשיו אני לא מצפה שתגידו לי "ככה זה צבא" או כל מני שטיות כאלה.. סתם תתנו חוות דעת..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-12-2006, 23:55
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
פשוט תענוג
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי itai2k שמתחילה ב "עוד משהו שהייתי רוצה להוסיף"

תענוג לקרוא כל פעם המלצות וקביעות פסודו-רפואיות בפורום למלש"בים מפי מלש"בים אחרים, האם זה גם אומר שקראת את כל המחקרים בנושא? ממש מעולה לקבוע קביעות בקושי מבוססות, כנראה בעיקר על סמך חצאי שמועות, או כל מיני הומאופותים/נטורופתים למיניהם שכל אמירה שלהם נהפכת לעובדה גם אם אין כל ביסוס מדעי.

לא קקאו סופח סידן, אלא חומצה אוקסלית. אז נכון, החומצה מפריעה לספיחת סידן בגוף, אבל כל מוצרי החלב מכילים כמויות של סידן ביחס גדול בהרבה למול הכמות של חומצה אוקסלית בקקאו שנוסף למוצרים הללו וגם הוא באחוזים רחוקים מתצורתו בטבע (בטח שבשוקו - הוא משקה חלב).
ידעת שיש ניסויים שמראים שכמויות גדולות של סידן גורמות דווקא לדחייה של מלחים אוקסלים ממערכת העיכול, אז מה? צריך לצרוך יותר? אה, אלו ניסויים בעכברי מעבדה... אבל רגע! יש גם ניסויים שאכילת עלי קקאו באופן קבוע מובילה לפירוק העצמות, אה אבל זה בזוחלים דרום אמריקאים שלא בדיוק צורכים גם מוצרי חלב בשלושת ארוחות יומיות...

טענה כמו "שתית שוקו/ אכילת שוקולד מעלה את השכיחות לשברי מאמץ בחיילים" היא אמנם שאלת מחקר מצויינת, אבל מכיוון שאתה לא רופא או חוקר בתחומי הביולוגיה/כימיה/פיזיולוגה של החי (וגם לא אני) כדאי שתפנה למישהו בחר"פ או באוניברסיטאות שיבצע את המחקר קודם, ורק אז תוכל להסתמך עליו בהמלצות שלך למלש"בים.
אלא אם כן אני טועה ויש מחקר כזה? ואז כולנו נשמח לקרוא אותו ולצמצם את צריכת מוצרי חלב+קקאו שלנו.

נ"ב אם התגייסת לפני חודש אתה לא קשר"ג, לכל היותר אתה במסלול קצונה יעודית ארוך ומייגע שאולי בסופו תהיה אכן קשר"ג.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 28-12-2006, 17:51
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
לוגיקה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי itai2k שמתחילה ב "כנראה שאתה חסר חיים.."

ציטוט:
תבדוק באמת אם יש מחקרים או אין מחקרים...

ציטוט:
מה גם שעשו לנו מן שיעור על תזונה וככה אמרו לנו.אז אני מניח שזה נכון

אתה רואה את הכשל בין החלק הראשון לשני משפט שלך?
טיפ לחיים, אל תיקח כעובדה חקוקה בסלע כל אמירה שנאמרה לך - רק כי נאמרה לך מעמדת סמכות. חקור לבד,וודא כל אמירה ותראה אם היא נכונה או לא. יכול להיות שאני טועה, בינתיים לא ראיתי מחקר שבודק קשר בין צריכת מוצרי חלב+קקאו לבין אחוז שברי המאמץ באוכלוסיית חיילים בטירונות/מסלול.

לגבי היכרות עם המסלול? אני חושב שלמדתי להכיר קצת את הצבא אחרי כשבע שנים בסדיר ומילואים, ברמות הגדוד החטיבה והעורף. סביר להניח שגם את פעילות הקשר"ג אני מכיר יותר טוב ממה שאתה מכיר נכון להיום.
ולגבי ההערה עצמה, כמו שפרח טיס לא יטען ולא ראוי שיטען שהוא טייס לאחר חודש מהמסלול, גם חייל במסלול קצונה יעודית לא צריך לתאר עצמו כקשר"ג/שליש/קח"ש וכו'.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 28-12-2006 בשעה 17:56.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר