20-01-2007, 04:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.03
|
|
תאמין לי אני בעצמי לא יודע למצוא את מה שרשמתי בעבר כהשוואה בין השתיים אבל בגדול, לפני שאתה בוחר אחת מהן חשוב לדעת מה אתה עומד לצלם ומה יותר חשוב לך.
יתרונות ה 5D:
איכות שאין לאף מצלמה אחרת במיוחד ב ISO גבוה.
FF כמובן שמביא לניצול מלא של יכולות עדשות ומי שרואה בקרופ כיתרון "זום" אז בבקשה שלא יגיב לי בכלל.
העובדה שאנשים חושבים שהיא עדינה ממש לא במקום כי זו מצלמה שעשויה מתכת כולה - חזקה ביותר. אישית אני מצלם איתה הכל, ספורט, אירועים, עיתונות - היא שורדת הכל, כולל הנחה באגרסיביות על משטחים.
מים? לא קרה לי בחיים שהיא ניפגעה ואני מצלם גם בגשם. נכון, ה 1 יותר עמידה, מבחינת טבילה בדלי מים אבל לא ממש ניראה לי שאנחנו הולכים לעשות את זה.
חסרונות ה 5D שהביאו אותי לקנות את ה 1 - מהירות ועוד משהו חשוב.
בגלל שה 5 בעלת חיישן גדול ומלא, ובגלל שה Viewfinder שלה גדול ומלא, נקודות הפוקוס הופכות לקטנות יותר ולא מכסות את כל שטח החיישן (או העינית) ודבר זה מפריע לי אישית.
המהירות של ה 1 - עולמית. מכונת ירייה אמיתית.
חסרונותיה - מייצרת רעש - noise בכמות מסחרית. כל תמונה כמעט צריכה Neat Image. את זה אני עדיין חוקר.
בגדול, ה 5 הרבה יותר טובה, אפשר לתת לה גריפ והיא סוסה אמיתית, עם או בלי הגריפ.
שלא תבין לא נכון, ה 5 מצלמת במהירות לא רעה ואני צילמתי איתה מספיק פריימים פה כדי להוכיח שמבחינת ביצועים, אפילו בצילומי מרוצים היא לא נפלה מהאחרות מבחינת תוצר סופי.
הנה גלריה לדוגמה, הכל צולם עם ה 5 וה EXIF שם גם. אם איכות חשובה לך יותר מהכל - רק ה 5D.
http://www.carish1.com/gallery/main.php?g2_itemId=15898
השאלה שמתבקשת היא "למה קניתי את 1"? כי הייתי צריך מצלמה שניה שגם תשמש כגיבוי אבל גם תעבוד יותר ממה שפעם החזקתי כ"גיבוי בלבד". אז לא רציתי 2 זהות, גיוונתי ב 1D כדי שיהיה לי מבחר וגם אפשרות לנצל כל אחת ביתרונות שלה. בגלל זה כשאני מצלם סטודיו אני עובד רק עם ה 5D ובחוץ בד"כ אני עם ה 1D.
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 20-01-2007 בשעה 04:34.
|