לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2007, 15:18
  E1tan E1tan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.05
רוצים להצליח בראיונות האישיים?

טוב היה לנו בבציפר סדנה כזאת על השוק שנחטוף מהצבא הקטע הזה היה משעמם...
אח"כ הלכנו והייתה שיחה עם איזה מרצה שהסבירה לנו איך אנחנו צריכים להתנהג וכו' הקטע של הראיונות אישים עלה, היא הסיבה לנו איך אנו אמורים לענות כדי שזה יראה על רצינות ושנאחנו מתכוונים, מה שעוד יותר מוכיח כמה שהראיונות האלה זה לא הכי יעיל בעולם אם אין לך בעיות מיוחדות.

בקיצור - שאתם ניגשים לראיון האישי רצוי שתציינו כמה שיותר תכונות טובות שלכם. (לטענתה זה מה שהמראיינים רושמים, איזה תכונות יש לבנאדם. שחכתי לציין שהיא הייתה רב סרן)

אתם צריכים להתמקד אך ורק בכם לא משנה מה המראיין שואל תפנו את צומת הלב אליכם.

תדעו להסביר למראיין למה אתם רוצים להגיע למקום הספציפי הזה, תראו עניין ורצינות לגבי התפקיד.

אם עושים לכם שאלונים פסיכולוגיים הרבה פעמים ינסו להכשיל אותכם, איך? פשוט הפסיכולוגית תגיד דברים שלא כתבתם ואתם תצטרכו להגיב אז תהיו מוכנים שיכול להיות שהיא תגיד לכם דברים שכביכול אתם רשמתם, אבל בעצם זאת המצאה גמורה.

אם אני אזכר בעוד משו אני ארשום בהצלחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-01-2007, 22:42
  E1tan E1tan אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי שדבו שמתחילה ב "[QUOTE=E1tan]מממ לא אמרתי..."

טוב רשמתי תגובה אבל היא נהייתה לי ארוכה מידי בוא נסגור בזה שהמראיינים שואלים שאלות מכשילות שקשה לענות אם אתה לא יודע מה רוצים. יש אנשים יושבים ומספרים סיפורים שעות על החיים וזה בכלל לא מזיז למראיין ,למרות שהוא זה ששאל את השאלה. כמו שלבנאדם חף פשע כדאי לדבר בנוכחות עו"ד כי הוא יכול להפליל את עצמו, למרות שהוא לא ביצע פשע כי הוא לא מדבר בשפה מקצועית.

סתם דוגמא מראיון של מישו שסיפר לי על זה

המראיינת שאלה אותו אם הוא ישן עם חבר ממש טוב ביחד, ענה לה לא, המשיכה שאלה ואמרה שבטוח יש לו חבר ממש טוב שהוא עושה איתו הכל הכל ענה לה לא היא שואלת נו בחיים לא הייתי עם חבר טוב ביחד בלילה קיצר שיגעה אותו בסוף ענה לה שהוא לא הומו ושתעזוב אותו ותנחש מה? הוא לא עבר ת'ראיון.

בקיצר יש צורה שצריך לענות למראיינים אין מה לעשות. בדיוק כמו המבחני התאמה שחברות עושות לעובדים לפני שהם מעסיקים אותם למשל שמבקשים מהם לצייר עץ ואם לא הסבירו להם איך רוצים שהם ייצירו עץ רוב הסיכויים שהציור לא יראה כך. !
ישן 18-01-2007, 23:31
  שדבו שדבו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי E1tan שמתחילה ב "טוב רשמתי תגובה אבל היא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי E1tan
טוב רשמתי תגובה אבל היא נהייתה לי ארוכה מידי בוא נסגור בזה שהמראיינים שואלים שאלות מכשילות שקשה לענות אם אתה לא יודע מה רוצים. יש אנשים יושבים ומספרים סיפורים שעות על החיים וזה בכלל לא מזיז למראיין ,למרות שהוא זה ששאל את השאלה. כמו שלבנאדם חף פשע כדאי לדבר בנוכחות עו"ד כי הוא יכול להפליל את עצמו, למרות שהוא לא ביצע פשע כי הוא לא מדבר בשפה מקצועית.

סתם דוגמא מראיון של מישו שסיפר לי על זה

המראיינת שאלה אותו אם הוא ישן עם חבר ממש טוב ביחד, ענה לה לא, המשיכה שאלה ואמרה שבטוח יש לו חבר ממש טוב שהוא עושה איתו הכל הכל ענה לה לא היא שואלת נו בחיים לא הייתי עם חבר טוב ביחד בלילה קיצר שיגעה אותו בסוף ענה לה שהוא לא הומו ושתעזוב אותו ותנחש מה? הוא לא עבר ת'ראיון.

בקיצר יש צורה שצריך לענות למראיינים אין מה לעשות. בדיוק כמו המבחני התאמה שחברות עושות לעובדים לפני שהם מעסיקים אותם למשל שמבקשים מהם לצייר עץ ואם לא הסבירו להם איך רוצים שהם ייצירו עץ רוב הסיכויים שהציור לא יראה כך. !

אהההההההה
עכשיו הכל מובן
המראינים שואלים שאלות קשות.
מה ציפית?שישאלו אותך מה אתה אוהב לאכול לארוחת בוקר צהריים וערב ועל פי זה יקבע חלק
מהקבא?. אולי בכלל ישאלו איזה צבע של מדים אתה מעדיף,ירוק חום או אדום.
מה הקשר בנאדם חף מפשע ומה הקשר לסיפורים של שעות על החיים?

תעזוב,עצה ממני,אם אתה מאוד לא מבין בנושא מסוים פשוט אל תפגין את הבורות שלך בו
ותכשיל כך אנשים אחרים.
חבר שלך לא עבר את הראיון?תשאל את הרב סרן למה...זה בטח בגלל שהוא היה גרוזיני או שצבע
העניים שלו היה כחול. אה בעצם ....אין דבר כזה "לעבור ראיון".
כולם עוברים,השאלה באיזה מידת "הצלחה".
ישן 19-01-2007, 05:10
  E1tan E1tan אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי שדבו שמתחילה ב "[QUOTE=E1tan]טוב רשמתי תגובה..."

אתה פשוט מתנשא ברמות זה מה שמתבטא מהצורת כתיבה שלך אז דרך אגב אותו אדם שסיפרתי לך שנכשל בראיון זה היה בבחינות להתאמה לבה"ד 1 ונחש מה? הוא נכשל בכל המבחנים והקב"א שלו לא הייתה מתאימה ולמרות זאת הוא סיים את הקורס גם היחידה שבה הוא משרת הגיע אליה עם נתונים נמוכים מנתוני הכניסה. בקיצור הראיונות האלה זה לא כזה ביג דיל ואי אפשר להגיד על פיהם בנאדם.

בגלל שאתה מראיין אתה מצדד כ"כ בגישה שלך ומה שלימדו אותך. כמו שמורה להיסטוריה תחשוב שהיסטוריה צריך להיות עדיפות ראשונה של התלמידים ומורה למתמטיקה שמתמטיקה צריך להיות בעדיפות ראשונה של התלמידים.

אני לא אמרתי שהמראיינים שואלים שאלות קשות פשוט הנוסח והגיל הבעייתי של המרואיינים הוא זה שיוצר את הבעיה.
ישן 19-01-2007, 12:59
  moti89 moti89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.06
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי E1tan שמתחילה ב "אתה פשוט מתנשא ברמות זה מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי E1tan
אתה פשוט מתנשא ברמות זה מה שמתבטא מהצורת כתיבה שלך אז דרך אגב אותו אדם שסיפרתי לך שנכשל בראיון זה היה בבחינות להתאמה לבה"ד 1 ונחש מה? הוא נכשל בכל המבחנים והקב"א שלו לא הייתה מתאימה ולמרות זאת הוא סיים את הקורס גם היחידה שבה הוא משרת הגיע אליה עם נתונים נמוכים מנתוני הכניסה. בקיצור הראיונות האלה זה לא כזה ביג דיל ואי אפשר להגיד על פיהם בנאדם.

בגלל שאתה מראיין אתה מצדד כ"כ בגישה שלך ומה שלימדו אותך. כמו שמורה להיסטוריה תחשוב שהיסטוריה צריך להיות עדיפות ראשונה של התלמידים ומורה למתמטיקה שמתמטיקה צריך להיות בעדיפות ראשונה של התלמידים.

אני לא אמרתי שהמראיינים שואלים שאלות קשות פשוט הנוסח והגיל הבעייתי של המרואיינים הוא זה שיוצר את הבעיה.

אם כבר, הגיל הבעייתי של המראיינים...

חייבים לעשות משהו בשביל לשנות את זה, עצומה, מחאה, מכתבים, לא יודע מה.. לא יכול להיות שילדה שרק סיימה תיכון ואין לה שום הכשרה ושום ניסיון מלבד קורס של 4 חודשים תוכל להחליט מה בנאדם שווה ומה לא.

ישן 19-01-2007, 20:27
  שדבו שדבו אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי E1tan שמתחילה ב "אתה פשוט מתנשא ברמות זה מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי E1tan

אם ההודעות שלי נשמעות מתנשאות אני מתנצל אין כוונה...אבל מציק לי שבנאדם עם ידע לא גדול
בתחום שאני מתעסק בו יום יום חושב שהוא מבין יותר ממני,לגיטמי לא?
שוב,זה שהקבא של בנאדם נמוכה או הציון שלו נמוך לא אומר שהוא לא יהיה חייל טוב,בכלל לא.
אבל כן צריך לעשות סינון ראשוני בין אנשים עם יכולות גבוהות יותר (שמבטאות בקבא),זה לא אומר
שהם יהיו יותר שפיצים מחיילים עם קבא פחות גבוהה,אבל כמו שאמרתי,צריך אזשהוא כלי.
אני מסכים שראיונות,במיוחד בראיון של 25 דקות אי אפשר לראות בדיוק איזה בנאדם אתה ומה
ניסיון החיים שלך במך 17 שנה שאתה חי,אבל יש למראינים/מראיונות כלים שעל פיהם אמורים לעבוד.
תתפלא,יש המון דברים בראיון שאני לא מסכים איתם,אני לא מצדד בהכל אבל למדתי להבין את השיטה ולהפנים אותה,גם אם היא לא תמיד מוצאת חן בעיני

אני מסכים איתך שהגיל הוא בעייתי.בגלל זה הדרישות לתפקיד הן גבוהות מאוד,נערכים מיונים קפדניים וממש לא כל אחד/אחת יכול להיות מראין.
מצד שני אתה יכול להגיד גם שילד בן 18 שיש לו אמ16 ביד וחודשיים לפני זה הוא ישב בכיתה יכול
להיות בעייתי יותר.
זה מה שיש,עם זה צריך לעבוד והצבא לא יכול להרשות לעצמו לפעול במתכונת אחרת.
ישן 21-01-2007, 01:06
  E1tan E1tan אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי שדבו שמתחילה ב "[QUOTE=E1tan]אתה פשוט מתנשא..."

א כל לא הבנת שאני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא ראיונות אישיים כי בינינו זה לא כ"כ נוגע לי, גם אם מחר אומרים לי התקבלת לתלפיות בלי מבחנים אני אעדיף לעשות שירות קרבי, ככה שממש לא אכפת לי אם הצד"כ שלי הוא 40 או 25 , סה"כ באתי לעזור לאנשים פה ממה שאחת שכנראה מבינה כמה דברים בנושא הזה של ראיונות אישיים העבירה בסדנה שהייתה לנו.

ברור שצריך מדד להצלחה של חייל בשירות הצבאי והתאמתו לצורכי הצבא לכן יש את העניין של המבחנים הפסיכוטכניים שמזל שהם חלק יותר גדול בציון הכולל מאשר הראיון האישי. מנקודת מבט שלי הראיון האישי בא לתמצת את הבנאדם בכמה מילים (הכוונה לתכונות ולאופי) , המראיין כמו שאמרת מפנים את הכלים שהוא למד גם אם לא בכל המקרים הוא מסכים ככה שיכולים להיות הרבה אי דיוקים בנושא של ציון בראיון האישי בגלל שלל של סיבות, לכן לדעתי חשוב לדעת מה להגיד ומה המראיינים מחפשים גם אם תאכלס אתה לא מזדהה עם זה ב 100 אחוז.
ישן 20-01-2007, 03:21
  moti89 moti89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי E1tan שמתחילה ב "רוצים להצליח בראיונות האישיים?"

שדבו, יש לי רק משהו אחד להגיד לך - אם אחד כמוך התקבל לתפקיד, אז כנראה המיונים והמבחנים לתפקיד הם בדיחה, מתנשא...

ולחתולים - אין פה מה ממש להסתיר, כולם יודעים איך זה עובד, המראיינת היא לא אורי גלר ואין לה כוחות על טבעיים, אין פה מה להסתיר. לפי מה שאתה עונה נקבעים לך נקודות, אין איזשהו פרטים שניתן להסתיר... וגם אם היה מה להסתיר, זה היה מתגלה לכולם כי המראיינות הם כמו כולנו וגם להן יש חברות שהן מפטפטות איתן, והמידע עובר מפה לאוזן במהירות...

המערכת עובדת אולי לרוב, אבל עדיין יש המון מקרים של אנשים שנדפקים בגלל זה...

ובקשר לכל העניין של ה"אין תקציב" "אין כסף", אז שיבטלו את כל המדיניות של הראיון וישקללו את הקב"א רק מהמבחנים ומהצה"ר כמו אצל הבנות. אין טעם להמשיך להפעיל את ה"מאבחנות הפסיכוטכניות" (בכוונה רשמתי במרכאות)... הן צריכות ללכת הביתה.

ישן 20-01-2007, 16:44
  שדבו שדבו אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי moti89 שמתחילה ב "שדבו, יש לי רק משהו אחד להגיד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי moti89
שדבו, יש לי רק משהו אחד להגיד לך - אם אחד כמוך התקבל לתפקיד, אז כנראה המיונים והמבחנים לתפקיד הם בדיחה, מתנשא...

ולחתולים - אין פה מה ממש להסתיר, כולם יודעים איך זה עובד, המראיינת היא לא אורי גלר ואין לה כוחות על טבעיים, אין פה מה להסתיר. לפי מה שאתה עונה נקבעים לך נקודות, אין איזשהו פרטים שניתן להסתיר... וגם אם היה מה להסתיר, זה היה מתגלה לכולם כי המראיינות הם כמו כולנו וגם להן יש חברות שהן מפטפטות איתן, והמידע עובר מפה לאוזן במהירות...

המערכת עובדת אולי לרוב, אבל עדיין יש המון מקרים של אנשים שנדפקים בגלל זה...

ובקשר לכל העניין של ה"אין תקציב" "אין כסף", אז שיבטלו את כל המדיניות של הראיון וישקללו את הקב"א רק מהמבחנים ומהצה"ר כמו אצל הבנות. אין טעם להמשיך להפעיל את ה"מאבחנות הפסיכוטכניות" (בכוונה רשמתי במרכאות)... הן צריכות ללכת הביתה.

אופ אופ!הנה קולות המחאה עולים באינטרנט!וואו!אתה צריך לשקול לרוץ לבחירות בתור נציג
המחאה של המלשבים/חיילים או מה שלא תיהיה.
לפי מה שאתה עונה נקבעות לך הנקודות....בונא איך לא חשבו על זה קודם?שעל פי התשובות
שלך הציון נקבע...אתה ממש ממש ממש גאון אם הצלחת להגיע לנקודה הזו בכוחות עצמך בלי
להעזר באף אחד....מדליה או שקל?
אין פרטים שאפשר להסתיר?.אם כן אז כנראה שהרוב מטומטמים,כי הרי אתה יודע איך השיטה
עובדת.
אין תקציבים להרבה דברים בצבא,אז כדאי באמת שנבטל את גיוס המילואים כי אין להם ציוד.
בקשר להצעה החכמה לבטל את הראיון האישי.....מתחת לרמתי להגיב לדבר כזה,זה מוכיח
עד כמה התפיסה שלך שגויה וטיפשית.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:02

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר