לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-01-2007, 15:02
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
אחי אני אתן לך עצה מהלב - בצבא לא משחקים עם הבריאות.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Benor2005 שמתחילה ב "לא שאין לי את היכולת , זה דבר..."

למפקדים אין את הזמן ולא את היכולות לדאוג לחיילים . הרבה פעמים שחייל אומר למפקד שהוא נמצא במצוקה נפשית המפקד צוחק עליו ולא מתייחס למצוקות שלו - יש הרבה מקרים כאלו שנגמרים בהתאבדויות של חיילים (שלאחר מכן יש תחקיר של צה"ל שמטייח הכל )
אני יביא לך דוגמא:
היה איזה חייל בבסיס שלי שבא למפקדת שלו ודיבר איתה על מצוקה נפשית שהוא נמצא בו ושהוא צריך ללכת הביתה ולא רוצה לשמור . את המפקדת שלו זה לא עניין המצוקות שלו ולאא היה אכפת לה . והיא הודיעה לו חד משמעית: או שהוא שהוא שומר או שהוא יכנס לכלא .

החייל באותו התאבד ע"י הרובה שהיה לו בשמירה שלו !! וזאת אע"פ שפנה למפקדת שלו. והיא התעלמה ממנו.

מה נראה לך שעשו למפקדת שלו -שום דבר!! ככה זה בצה"ל -לרוב המפקדים לא אכפת ממצוקות החיילים או מהבריאות שלהם.הרי במילא הכל מטוייח בסוף ומאשימים את החייל.

תקרא את זה :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/770/049.html
אתה תראה שחבר כנסת מאשים את הצבא שהוא מטייח התאבדויות כי לא אכפת לו

לסיום: לך לקב"ן . והוא יקבע אם תיהיה קרבי או ג'ובניק . גם כג'ובניק אתה יכול לתרום הרבה מאוד לצבא ולפתח את עצמך.

נ"ב : חלק מהתשובה שלה באה גם על דברים שאמרת ומחקת בעריכה.

נערך לאחרונה ע"י מגזניום בתאריך 26-01-2007 בשעה 15:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-01-2007, 15:40
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
אני אישית ציינתי וגם חושב שברוב המקרים החיילים לא מטופלים כראוי
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Benor2005 שמתחילה ב "הבאת פה דוגמא לאירוע ממש..."

זה כלל לא חריג בצה"ל. הבעיה שלך היא שאתה לא נמצא במערכת ולא מבין אותה.
אתה חושב שמפקדים מתייחסים לכל מצוקה נפשית של חייל - הרבה פעמים אין להם את הזמן בשביל זה וגם יש הרבה חיילים שמזייפים מצוקות אז כבר קשה למי להאמין ונוצר מצב חמור שחיילים עם מצוקה נפשית לא מקבלים טיפול הולם.

יש בצה"ל בשנה כ-40 התאבדויות במומצע שזה המון מאוד!!

חתולים -הבאתי פה דעה של ח"כ בכיר שאומר שצה"ל מטייח התאבדויות- שזו אמירה חמורה וקשה אבל נכונה ומוכרת.

מבחנתי פתחתי לך את העיניים ונתת לך לחשוב ולהסיק מסקנות. מפה ואילך זה בידיים שלך מה תעשה (אם תפנה לקב"ן או לא).

את יודעת כמה חיילים מבקשים קב"ן והמפקדים שלהם מונעים מהם ללכת לקב"ן ואז חייל מנסה להתאבד.
הדברים הללו הם קשים וחמורים אבל נכונים מאוד ומשקפים את המציאות העגומה.

שימו לב לזה , קראתי עכשיו מאמר בעיתון שבצה"ל למעלה מ-500 נסיונות התאבדות בשנה!!!

קב"ן בכיר במילואים ומפקד בסיס טירונות בדרגת סא"ל אומר ואני מצטט :

1.
על חקירת התאבדויות בצה"ל: - "...לוקה בהתעלמות מחלקם של מפקדים בהגברת המצוקה שהובילה להתאבדות
2.
על הטרטורים: - "...בטירונות ובבסיסי הדרכה אינם חריגים.....אלא נורמות....הנוצרות ומגובות ע"י ראשי הצבא... מפקד אמר לקב"ן שהעיר על כך...תתעסק עם החיילים...ולא עם המפקדים . "
3.על נסיון צה"ל להסתיר האחריות: - "...הצהרות ראשי אכ"א כי אין קשר בין השירות לרוב מקרי ההתאבדות - זהו שקר

קב"ן בכיר בצה"ל מאשים את ראשי אכ"א בשקר בנוגע לטיוח ההתאבדויות של חיילים.
http://www.bsh.co.il/ShowArticle2.a...5&CategoryId=99

אלו דברים קשים מאוד ומצריכים שינוי מערכתי שיעזור לחיילים . כאשר צה"ל יטפל בחיילים ברצינות וכראוי הכוח והחוסן של צה"ל יהיה בהרבה יותר גדול!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר