לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2007, 13:51
  jonatanst jonatanst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
שמע..אין חיה כזאת
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Itayziv שמתחילה ב "למה פלס"ר לא מתאים לו? לא ממש..."

לכל יחידה יש את הייעוד/ייעודים הספציפים שלה..
אם אתה מחפש פוזה.."סיירת פלמ"ג" וכל השמות ה"גדולים" האלה מקומך לא בסיירת.

כמו מטכ"ל אין..לא בכמות ההכשרות, לא בהקצאות לא בתנאי השירות ..בקושי אפשר להגיד שיש ואין..כי אין מישהו שיגיד שזה יותר קשה מזה..

בצה"ל יש הרבה מאד יחידות , סיירות..בהן התנאים מאד טובים, הפעילות מעניינת, הכשרות מגוונות, עם ייעוד סודי-בשבילך..

יש את הפלסרים למיניהם-צנחנים גולני גבעתי נחל יח"סרים יש את מגלן-יחידה ברמה סופר גבוהה..בעיקר מבחינת סוג הפעילות..התנאים חבל"ז..יש דובדבן..יש את העורב בחטיבות..פלח"ן..

בקיצור יש אחלה מקומות להיות בהם בצבא..מעניינים מחשלים ומאתגרים ובנוסף אתה מקבל גם תנאים טובים.

החלט לאיזו חטיבה אתה רוצה ללכת..צא ליחטיות ואם תהיה טוב..תתקבל.
בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2007, 14:01
  ווטלמן ווטלמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אין עוד מלבדו שמתחילה ב "יחידה המתקרבת לסיירת מטכל.."

הייתי אומר שהיחידה שהכי מתקרבת היא סיירת יעל לא ? אני יודע שהיא מצטרפת למטכל בהרבה מבצעים מתי שמטכל צריכים לעשות משהו שקשור לחבלנות, זאת הייתה היחידה שהכי רציתי להיות בה העדפתי אותה על מטכ"ל אבל אז גיליתי שאני לא יכול אף אחד מהן בגלל שיש לי מספר 4.5 במשקפיים חחח

אבל לא יודע אני לא כזה מבין זה רק מה שהבנתי ממה שקראתי

הנה מה שכתוב על יעל בwikipedia
ציטוט:
סיירת יעל

סיירת יעל היא אחת מיחידות הקומנדו המסווגות ביותר בצה"ל. פעולותיה המיוחדות בדרך כלל אינן נחשפות לציבור וגם על המעטות שכן היחידה לא נוהגת לקחת קרדיט אלא לתת אותו ל"כוחות הנדסה" (שם כללי המתייחס גם לכוחות הנדסה רגילים). היחידה הייתה פעילה ביותר בלבנון בשנות ה-80 וה-90 ועסקה בפעולות מסווגות כנגד חיזבאללה. בתקופת אינתיפאדת אל-אקצא היחידה פעלה באופן אינטנסיבי ומספר פעולות פיצוץ והריסת מבנים יוחסו לה (כגון פיצוץ מבנים במוקטעה של רמאללה וחברון וכן הריסת גשרים בבית חאנון). מבצעי המודיעין של היחידה לעומת זאת, אינם נחשפים בשל אופיים "השקט" ובשל רמות הסיווג והמידור הגבוהות הנלוות אליהם מטעמים ברורים.

תפקידי היחידה:

* סיור ומודיעין הנדסי.
* ביצוע מבצעי הריסה מדויקים, שתילת פצצות ממוקדות וחומרי נפץ שמטרתם לגרום נזק ממוקד.
* השמדת תשתיות אויב והריסת מבנים באמצעות חומרי נפץ.
* מבצעי חבלה חשאיים בעורף האויב (פיצוץ מטרות אויב ללא השארת עקבות).
* מבצעי הנדסה ימית, פינוי מכשולים בים וביבשה.
* סיוע ליחידות מיוחדות אחרות (כגון סיירת מטכ"ל ושייטת 13) בתחום החבלה, חומרי הנפץ וההנדסה קרבית. במסגרת תפקידים אלה, לא אחת מסתפחים לוחמים מיהל"ם ליחידות האחרות לצורך משימות מסוימות.
* מבצעי חבלה לטווח רחוק ובעורף האויב

כדי להצטרף ליחידה יש להתגייס קודם לחיל ההנדסה ולעבור טירונות. במהלך הטירונות נבחרים הטירונים הטובים ביותר ויוצאים לגיבוש אינטנסיבי בן 5 ימים, שבו רק הטובים ביותר עוברים הלאה ומתקבלים ליחידה.

האימונים ביחידה נמשכים בין שנה וחצי לשנה ו 8 חודשים. כתוצאה מכך, אלה שמתקבלים ליחידה חייבים לחתום בין 10 חודשים לשנתיים קבע מראש (תלוי בתפקיד).

האימונים כוללים מלבד הכשרה מקצועית בהנדסה, חבלה וחומרי נפץ גם הכשרה קרבית גבוהה הכוללת:

* אימון חי"ר בסיסי ומתקדם.
* אימוני קליעה.
* אימוני הישרדות וניווט.
* אימוני צלילה.
* אימוני קרב מגע.
* אימוני לוחמה בטרור.
* אימוני הנדסה.
* אימוני צניחה.
* אימוני טיפוס גלישה וחילוץ טג"ח.

אחרי שנה ראשונה של אימונים אחידים לכולם, הכוללים חי"ר ברמה גבוהה, ניווט ועוד מספר רב של סדרות וקורסים (ראה רשימה חלקית למעלה), החניכים ממוינים לפי כישוריהם ואז מתפצלים להכשרות ייעודיות עפ"י המסלול שלהם: סיירת יעל, יחס"פ, סמו"ר ופריצה. כל יחידה עוברת מסלול נפרד הכולל הכשרה ספציפית המוכוונת אך ורק לה. הערה: מסלול ההכשרה ממשיך בקורסים מסוימים והכשרות מתקדמות גם בפלגות הלוחמים.

נערך לאחרונה ע"י ווטלמן בתאריך 28-01-2007 בשעה 14:07.
ישן 28-01-2007, 17:17
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אין עוד מלבדו שמתחילה ב "יחידה המתקרבת לסיירת מטכל.."

את מי אתה שואל בידיוק?

היה, אבל אף אחד לא מדבר על זה.. אתה רוצה שיתחילו לפרסם כל מבצע של סיירת מטכ"ל?
שתבין הסיירות האלו הם סודיות.. אתה לא אמור לדעת על המבצעים שלהם וגם בקושי על הייעוד האמיתי שלהם.. מה שאתה יודע עליהם עכשיו זה אפילו לא הקצה של הציפורן מכל הסודות שבאמת עומדות מאחורי היחידות האלו...

תשאלו שאלות רלוונטיות.. יש כזה דבר סודיות.. ואם התקשורת שלנו גם הייתה מבינה ת'מושג הזה שנקרא סודיות.. אני בטוח שהיו נהרגים לנו פחות אזרחים במלחמה האחרונה.. שלא נדבר על הכיוון שהם נותנים למחבלים שיורים קסאמים לשדרות.

גדס"ר צנחנים, מרץ 08.

ישן 28-01-2007, 19:20
  shikooz shikooz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.04
יום שחור לפורם פשוט ביזיון
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי nevo שמתחילה ב "יו איזה הנפצות רצות פה,חשבתי..."

בתור עורך הייתי מוחק פה את כל ההנפצות איכסה, ניראה כאילו כל ילד בן 17 שחושב שהוא מבין בצבא מרשה לעצמו להקיא את כל השטויות שעוברות לו בראש..

חבל,פעם זה לא היה ככה פשוט מגעיל.

תשובה שאולי תוכל לעזור לשאלה הילדותית שלך יש 3 יחידות שנחשבות עלית בצה''ל- שלדג-יחידת הקומנדו של חיל האוויר,שייטת 13 יחידת הקומנדו של חיל הים,ומטכ''ל שאתה יכול אם זה עוזר לך ליקרוא לה יחידת הקומנדו של המטה הכללי או של המודיעין,שלושת היחידות האלה מאוד דומות וחופפות מבחינת ההכשרה,אופי מסלול,קושי פיזי ומנטלי מיון ואיתור הלוחמים שמסיימים את המסלול,לא הכל זוהר שם כדאי להיות ביחידה כזאת אתה צריך לתת מעצמך הרבה ולמתוח את הגבול הפיזי והמנטלי שלך,שלעיתים קרובות גם הוא לא מספיק,הדרישות של ההשקעה הופכים את המסלול להיות כל חייך ועיסוקך והתחרותיות הבלתי פוסקת יכולים לשגע כל בן אדם תוסיף לזה שעד השנייה האחרונה בוחנים אותך ותקבל משהו פחות ופחות זוהר וסקסי ,כמו כן יש דרישה לקבע ככה שאתה יכול לחשוב על זה שאתה הולך לשרת 4 שנים ולא 3 כמו כל החברים שלך.

מלבד שלושת יחידות העלית ישנם יחידות רבות בצה''ל שנחשבות יוקרתיות ומובחרות אי אפשר להשוות בינהם ברמה כי הם משתנות לפי המסלול שבחרת ולא נחשבות פחות או יותר יוקרתיות אלא פשוט שונות, ההרכב האנושי בהם גם בד''כ זהה. בחרת להתגייס למג''ב-יחידת המסתערבים אופציה אפשרית בשבילך בחרת צנחנים אתה יכול להתקבל לדובדבן,מגלן,יחס''ר..בחרת גולני אתה יכול להיות בגדס''ר או באגוז.הנדסה-יהל''ם.
לא תוכל לשכנע אף אחד שסיים מסלול ביחידה מובחרת שרק בגלל שהוא התגייס לגבעתי אז לוחם בדובדבן יותר ''שפיץ'' ממנו...בכל מקום בצה''ל מחפשים את האיכותים ומקדמים אותם הצבא נבנה ככה שבכל מקום שיכול להיות חומר אנושי טוב ורציני שרוצה להשקיע יהיה אפשרות לנצל אותו ולקדם אותו..החטיבות השונות ויחידות המטכליות נבנו מסיבות שונות תחשוב על זה, אם דובדבן ויחס''ר נח''ל היו קמים מאותו סיבה אז למה שלא היו מאחדים אותם יותר הגיוני לא?..הבנת..

עכשיו בשביל עוד מידע יותר ספציפי על יחידות תעשה חיפוש באינטרנט, ותנסה לא להסתנוור יותר מדי ממה שאנשים רושמים כל אחד בטוח שהיחידה שבה הוא משרת היא הכי טובה בעולם.

נערך לאחרונה ע"י shikooz בתאריך 28-01-2007 בשעה 19:24.
ישן 28-01-2007, 20:20
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "יום שחור לפורם פשוט ביזיון"

אם הייתי מוחק דברים כאלה, לא היה נשאר פורום.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 28-01-2007, 20:37
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "גם לא מדוייק, וחלאס עם..."

זה סיווג רישמי אחי.

יש 7 מקומות בצה''ל בעלי סדר עדיפות עליונה:
קורס טייס
קורס חובלים
שייטת 13
שייטת 7
מטכל
שלדג
669

היחידות והקורסים האלו שייכים למדור הסיירות (מלבד קורס טייס). אם התקבלת לאחת מהיחידות הנ''ל, המנילה שלך, מודעין או כל מקום אחר פשוט לא רלוונטי לגביך (מכוון שגם מודעין וגם יחידות עלית הן התנדבותיות הבחירה היא שלך).

בגלל שקורס חובלים וקורס טייס לא נחשבים יחידות, נשארות רק 5 יחידות בעלי הפריאוריטת הגבוה ביותר בצה''ל. והן היחידות שציינתי.

בפעם הבאה תחשוב לפני שאתה מתחיל לתת תארים לדברים שאני אומר. אם לא היתי בטוח במה שאני אומר, לא היתי רושם או שהיתי מוסיף שאני לא בטוח.

ישן 28-01-2007, 20:56
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "זה סיווג רישמי אחי. יש 7..."

חשבתי וחשבתי, ועדיין ברור לי שהסיווגים האלה די מטומטמים. לפי אותו הגיון, גם יחידות מסויימות במודיעין שחוסמות לך מיונים אחרים הן יחידות עילית. זה בלל"ת.
הסיווג לפי שיטת הגיוס הוא לא נכון, לא הגיוני ולחלוטין לא קשור לצורת הסיווג הרשמית. אבל שיבוסם לך אם זה מה שאתה חושב.
אני הייתי מציע שאתה תחשוב קצת לפני שאתה כותב, אבל נראה לי שזה בזבוז זמן.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 28-01-2007, 20:56
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי IsraelAtHeart שמתחילה ב "[font=Verdana]כנס לויקפדיה ל-..."

ויקיפדיה היא לא מקור. יש שם המון שגיאות.

אני אומר לך על פי נסיון אישי.

אם התקבלת לטייס, אתה הולך לטייס. כדי להמשיך למטכל אתה חייב לחתום ויתור על טייס. זאת אומרת שלטייס יש עדיפות על פני מטכל/שייטת/כל יחידה אחרת בצה''ל.

אחרי טייס באים מטכל שייטת 13 וחובלים (הסידור מתייחס לסדרי עדיפות במיונים בלבד). אחריהם באים שלד''ג 669 ושייטת 7 כאשר 669 ושלדג קצת בעיתיים כי את רוב האנשים הם לוקחים מיחידות / גיבושים אחרים.

אם התקבלת ליחידה עלית (מאלה שציינתי) ואתה עדיין רוצה להגיע למודעין תצטרך לחתום ויתור על יחידה עלית. אחרת לא תוכל להמשיך להתמיין ליחידות אחרות. אם הגעת ליהל''ם, סימן שאתה לא מתאים ליחידות עלית (או שויתרת עלהם). אם אתה נמצא ביהל''ם אתה יכול לבקש גיבוש יחידה עלית ואם תתקבל - יוצאיו אותך מיהל''מ.

אם אתה נופל מאחד מ-7 היחידות/קורסים שציינתי, אתה מקבל שבועה ראיונות של כל היחידות האחרות, כולל יהל''ם. כלומר אפילו שאתה לא מספיק טוב ליחידה עלית, אתה עדיין פוטנציאל בעיני יחידות אחרות.

אם אתה נופל מיהל''מ אתה מגיע לחיל ההנדסה ולא מקבל שום יחס מיוחד.

קפיש?

נערך לאחרונה ע"י Dmith בתאריך 28-01-2007 בשעה 20:58.
ישן 28-01-2007, 21:20
  AcidicJimmy AcidicJimmy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.06
האשכול הילדותי ביותר בתולדות פרש

"אין עוד מלבדו" אל תיקח את זה אישית, הדברים מכוונים כלפי חלק מהמגיבים להודעה שלך.
יש שבע יחידות עילית בצה"ל שנבחרו כי יש שבע ימים בשבוע (כמובן...) וכי 7 זה מספר טיפולוגי כפי שכל אחד שעשה בגרות בתנ"ך יודע.
1. סיירת אגוזי-מספקת שירותי שק"ם לשאר יחידות העילית לרוב מאחורי קווי האויב.
2. היחידה לפינוי בקפיצות על רגל אחת של מאבטחי המתקנים בבסיס ענתות.
3. מחלקת הסיור של מש"קיות הת"ש.
4. היחידה היעודית ללוחמה באוהדים אורחים באיצטדיון טדי של חיל הלוגיסטיקה. מתקבלים דרך "יום אפסנאות".
5. שייטת שלישות. לפעמים אחראים על סידור תורי עליה לאוטובוסים (במסווה של לחוצי בית).
6. לשכת הגיוס המוצנחת. מגייסים מלש"בים גם במדינות אויב.
7. פלנ"ט רבנות צבאית.

עכשיו בואו גם נדון למי יש הכי גדול, מה אתם אומרים?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 28-01-2007, 22:26
  ג' שם בדוי ג' שם בדוי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.05

קודם כל, לשפוט על-פי שיטת הגיוס מי יחידת עילית ומי לא, זה פשוט הדבר ה(כמעט) הכי דבילי שניתן לחשוב עליו.
דבר שני, כל ההתעסקות הזאת בסיווגים המטומטמים שלכם היא גם די דבילית, כי:
דבר ראשון, אין לכם (וגם לי) מושג מהחיים ומהצבא בפרט.
דבר שני, אתם מתעסקים במושגים והגדרות שאין לכם מושג מה עומד מאחורי המילים עצמן.
אני רוצה שמישהו יתן לי הגדרה אמיתית (ולא גיבוב שטויות חסר כל משמעות ודבילי) על הנושאים הבאים:
מה זה יחידת "עילית"?
מה זה יחידה "מובחרת"?
מה זה יחידה "מיוחדת"?
מה זה יחידה "חטיבתית"?
ולסיום, מה ההבדל בין כל אחת מהיחידות, ואיזה אופי כל אחת נושאת.
אתם תראו שהתעסקות בכל ההגדרות האלו יביאו אותכם למסקנה שאין לכם מושג אמיתי על מה אתם מדברים.

לעונה נכונה מובטח להיות הרמטכ"ל הבא.

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:43

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר