06-02-2007, 18:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
אפשר להסתדר בלי תיק גדול במיוחד. אני אישית לא מסוגל אבל זה אפשרי.
בפירוש לא צריך לקנות תיק ב400 שקל. אלה של 250 יותר ממספיקים בהרבה.
לוחם מקבל צ'ימידן א' של איזה 100ליטר(ג'ובניק מקבל קיטבק - שק חפצים). נקרא קיטבג א'. בו אתה שם את כל הציוד א' שלך + ציוד אישי מה שתרצה(אצלי זה בעיקר המצעים).
בבא'ח אתה תקבל גם קיטבג ב'(כמו השק חפצים לא' של הג'ובניקים). מכיל הרבה דברים(לא יודע ליטרים) אבל ממש לא נוח להכניס ולהוציא ממנו. וזה בדרך כלל תיק מאוד ישן ומגעיל שלא הייתי רוצה לשים בו ציוד אישי.
בסופו של דבר(שתעלה לגדוד) יהיה לך הרבה ציוד צבאי שאתה חתום עליו(דברים שאתה בקושי נוגע בהם כמו שכפ'ץ קל, מדים חסיני אש, משקפי אבק, ערכת אב'כ, ציוד חורף שאתה לא נוגע בו בקיץ ועוד...). אצלי הקיטבג א' מלא בציוד א' + מצעים והב' מפוצץ בכל הציוד ב'. זה לא משאיר מקום לציוד אישי... אז עוד תיק הוא מן הסתם חובה. אם הוא צריך להיות תיק 40-50 ליטר או תיק 70-80-90 ליטר זה תלוי בך...
לגבי פנס,
לא חייבים פנס. נקודה. בהרבה מקומות חותמים על פנס וו צהלי בשלב כלשהו למרות שהוא חרא של פנס.
נחמד מאוד ושימושי מאוד שיש פנס קטן משלך.
פנסי לד הם בדרך כלל יותר חזקים מפנסי הלוגן/קסנון ביחס למחיר. יענו, פנס לד זול יחסית יתן אור יותר חזק או שווה ערך לפנס רגיל הרבה יותר יקר.
הבעיה שאם רוצים משהו איכותי שיחזיק מעמד הרבה זמן ובתנאים קשים וגם יתן אור חזק, זה יעלה לך...
מאגלייט זה סתם חרא. יקר ולא ממש חזק(לא מדבר על דגמים עם 4 סוללות D שלא ממש פרקטי לצבא....).
פנס לד קטן על מחזיק מפתחות או על הדיסקית מאוד שימושי ואפשר לקנות יחסית בגרושים או שמקבלים במתנה בכל מיני מקומות(בתור מחזיק מפתחות).
פנס ראש זה נחמד אבל משהו חזק ועמיד עולה די הרבה. לא נראה לי נחוץ בשביל למצוא דברים בתד'ל בחושך...
לי אישית יש פנס יד(לד) קטן(כמו יראור למי שמכיר) שקניתי מארה'ב באיביי. ממש חזק(בערך כמו יראור(פנס לנשק(עם מנורת קסנון רגילה) שאפשר לחתום עליו אם יש הקצאות)), מאוד מאוד עמיד(רכב יכול לעלות עליו ולא יקרה לו כלום) ולא כלכך יקר(30$~). מסנוור כל מאגלייט קטן ועולה באותו אזור.
אפשר לדעת איזה פנס יהיה יותר טוב לפי הפרטים הטכנים שלו: כמה שיותר לומן(יותר עוצמת הארה), כמה שיותר וואט(בפנסי לד. 3W זה ממש חזק. ברמה של מאגלייט D...) וכמה שיותר זמן הארה לפני שצריך להחליף בטריות(ואיזה בטריות... ליתיום זה הכי חזק אבל גם יקר. AA/AAA לא יחזיק יותר מידי זמן על פנס חזק.)
מי שרוצה פנסים רציניים שיסתכל על הפנסים של Surefire. "קצת" יותר ממה שנחוץ לחייל הממוצא בצה'ל...(אגב, יראור, הפנס לנשק הצה'לי הוא בעצם שורפייר G2 שעולה בערך 400 שקל בארץ).
זה היה כמה דקות על תיקים ופנסים בצבא...
|