לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-01-2007, 14:53
  משתמש זכר sagi_11 sagi_11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.03
קציני חת"ם
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי עמיטל שמתחילה ב "קידום קצינים שגדלו בחיל תותחנים"

אלוף נתי שרוני - ראש אג"ת
תא"ל שמעון בן דוד - מפקד עורף מרכז
תא"ל אורי מנוס ראש קחל"ר
תא"ל ארנון בן עמי מפקד עורף מרכז והיום ראש מל"ח
תא"ל שמואל גודר דורודצקי (מח"ט 7, מח"ט 10 מפקד בית הדין הצבאי לערעורים)
תא"ל גרניט קצין מ"צ ראשי
תא"ל עמוס ברעם - רמ"ט פקוד צפון
אל"מ משה לוי ז"ל רמ"ט פקוד דרום.
פוליטיקאים:
יוסי שריד, דרעי, איווט ליברמן, אריה אליאב, אמנון רובינשטיין, רן כהן, פרופסור בן ששון.
עתונאים
נוני מוזס, הבעלים של מעריב, עמיר רפפורט, אלון בן דוד, צבי עופר - עורך מערכות.
טייקונים
אלי הורביץ, גד פרופר, אודי רקנטי, מנחם בכרך
גדעון סיטרמן מנכ"ל משרד התחבורה
מנכ"ל משרד החוץ הנוכחי והקודם
ראש מפא"ת
הפרקליט הצבאי הראשי הקודם.
ועוד
גם מרדכי ציפורי, אברהם יפה, פיחוטקה היו בהתחלה בתותחנים
סימן טוב
גיזר מוסמך
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-01-2007, 20:52
  Balal Balal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.05
גבר אל תתבזבז על תותחנים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי WYD שמתחילה ב "חיל תותחנים וקצינים"

כמה שהכותרת נשמעת מזלזלת, היא לא, אבל איש עם מוטיבציה ורצון כמו שלך המקום שלו זה לא בתותחנים...
אני יודע שזה עצוב לשמוע אבל בתותחנים כמעט כולם(ואני מדגיש לא כולם, יש הרבה יוצאי דופן) רק מנסים איך להתחמק מפעילות ולא מנסים לתרום בשיט, אני אומר לך את זה בתור אחד שאחיו הוא נפיל טייס עם פול מוטיבציה שלצערו הגיע לתותחנים, אך שם הוא ניסה לתרום גם, ומה לעשות שהצוות פשוט לא נותן...
אני חס וחלילה לא מזלזל בתותחנים אבל זו המציאות, מצטער...
אם אתה חושב על קצונה ועל פיקוד גבוהה ואתה לא רוצה או לא יכול יחידה מובחרת כדאי לך ללכת לשריון או לגדודי חי"ר- שם ברוב המקרים החבר'ה מורעלים מאוד והם בראש שלך.
ישן 07-02-2007, 22:50
  משתמש זכר sagi_11 sagi_11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.03
מה אתה אומר?
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Balal שמתחילה ב "גבר אל תתבזבז על תותחנים..."

אני נאלץ להשתמש במילים לא פרלמנטריות: "קשקוש"! רק להזכיר את דברי רפול "לא זז בלי ארטילריה"! מה שכן כדי להיות קצין תותחנים צריך חומר אפור בין האזניים!
אם אמרות סרק כמו שלך התמודדתי מאז שנת 1960 ועד היום! בקרב סולטן יעקב ניצל עירא עפרון מן התופת בזכות 11 גדודי תותחנים שירו כדי לחלץ אותו. והוא לא ראה פגז בשטח! במבצע קינוח (כיבוש החרמון במלחמת יום הכיפורים) ירו התותחנים 15,000 פגזים, 600 מטר לפני הפסגה הפסיק המח"ט את מסך האש המתגלגל, ומיד אח"כ נפגע בעצמו, הקש"א של גדוד 51 (הרצל כהן ז"ל) נהרג במקום וכל שאר ההרוגים בגד' 51 היו אחרי הפסקת המסך. כל החוקרים אומרים שהארטילריה היתה היחידה שתפקדה אבל בגולני לא ראו פגזים.
ואם אחיך הקצין לא הסתדר עם הצוות שלו - אז הוא , כנראה, לא מתאים להיות קצין!
סימן טוב רס"ן בדימוס תותחן אלא מה?
ישן 20-01-2007, 21:11
  תומר123 תומר123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.05
ידועה לך סטטיסטיקת הגיוס אחרי המלחמה?

הכללות בסגנון הדיבור שלך גורמות להסטה בנוגע לחיל.
להיות קרבי זה קשה, וכתיבתך עלולה להתפרש כאילו שבשיריון חיילים פשוט עטים על הטפ"שים ובטירונות בחי"ר כולם עם משמעת קפדנית ומבצעים את משימותיהם.
בכל יחידה קרבית שהיא לא התנדבותית תמיד יהיו חיילים שינסו להתחמק מפעילות, ותותחנים לא שונים מחי"ר, שיריון, נ"מ או הנדסה.
גיוס לתותחנים ויציאה לקורס קצינים משמע הבנת הרעיונות של נושא הארטילריה ובכלל ראייה רחבה יחסית של תורת הלחימה, התעסקות עם טכנולוגיה והכי חשוב - האנשים הכי איכותיים שיש.

תפסיקו להשתמש במונחים שליליים וכל הזמן ליצור דיכוי. למה להרוס שאפשר לבנות? ולמה ללכלך שאפשר לחזק?
ישן 20-01-2007, 21:22
  Balal Balal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.05
מצטער לנפץ לך את האשליות...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי תומר123 שמתחילה ב "ידועה לך סטטיסטיקת הגיוס אחרי המלחמה?"

אבל תותחנים כן שונים מיחידות השדה האחרות מבחינת המוטיבציה בהן...
שוב פעם אני לוקח את אחי בתור דוגמא- הוא נמצא בקורס מ"כים כרגע וחוץ ממה שרשמתי מקודם על החוסר מוטיבציה של הרוב (ועוד פעם, מצטער על ההכללה אבל הרוב הוא כזה...) הוא גם אומר שיש שם אנשים שפשוט "עושים טובה" למערכת שהם נמצאים בקורס- הם רוצים לחתום ויתור אבל לא נותנים להם...
בחטיבות החי"ר למשל זה פרס גדול להגיע לקורס מפקדים, ואין שם אחד שלא עושה את המקסימום!
כמה שחבל לי שזה ככה זאת המציאות...
מה שיפתור את זה זה פשוט הרעלת מלש"בים לכיוון תותחנים, כמה שזה קשה זה בכל זאת אפשרי... אבל הצבא בשלו, לא מעניין אותו מה קורה עם החיילים הפשוטים.
בגולני,גבעתי והחטיבות הרוב הגדול הוא אנשים עם מוטיבציה ורעל, והמיעוט הוא חיילים שבוזים שכל מה שהם רוצים זה לעוף כבר משם...
מה לעשות, ככה זה, זאת לא דעה שלי, זאת עובדה.
ישן 08-02-2007, 00:53
  מבקר המדינה מבקר המדינה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.06
אין לך מושג על חיל התותחנים
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Balal שמתחילה ב "מצטער לנפץ לך את האשליות..."

ציטוט:
אבל תותחנים כן שונים מיחידות השדה האחרות מבחינת המוטיבציה בהן...
שוב פעם אני לוקח את אחי בתור דוגמא- הוא נמצא בקורס מ"כים כרגע וחוץ ממה שרשמתי מקודם על החוסר מוטיבציה של הרוב (ועוד פעם, מצטער על ההכללה אבל הרוב הוא כזה...)

תקשיב טוב, מר BALBL

פשוט אין לך מושג...

ידוע לך שבמלחמה האחרונה התייצבו 100% מהחיילים? גדוד המילואים שלי קיבל צוי 8, וכולם, פשוט כולם פשוט באו מיד... עזבו הכל ובאו! איך אתה אומר שאין מוטיבציה ושהרוב הוא כזה?
אתה פשוט לא מכיר את החת"ם. חיילים איכותיים לא פחות מחילות אחרים בצבא, מבצעים את התפקיד בצורה מקצועית, על הצד הטוב ביותר ולראיה הישגי החת"ם במלחמה האחרונה. רמת הדיוק היתה עד כדי "סיכול ממוקד", רוצים שנוריד בית ספציפי, הורדנו בית ספציפי וכל זה כאשר הוא מעבר לאופק.... החיל היחיד אין עליו תלונות במלחמה האחרונה, שביצע את תפקידו בצורה טובה מאוד.

איתי בגדוד יש אנשים שבחיים האזרחיים שלהם הם עובדים עצמאיים, סגרו את העסק ובאו. כשהם במילואים העסק סגור, אין הכנסות, אין מי שיחליף אותם בעסק. למרות כל זאת, סגרו את העסק ובאו, בלי לחשוב פעמיים. מעולם לא ראיתי מוטיבציה גבוהה כ"כ כמו שהתגלה במלחמה האחרונה.

אחרי ירי של אלפי פגזים, לילות רבים ללא שינה, אחרי הפעלה ארוכה שאתה רק מנסה להיכנס לשק שינה עוד לא מספיק לעצום עיניים וכבר אומרים לך שיש עוד הפעלה, ואתה יוצא מהשק"ש, והגב כבר גמור ואין כח עוד לסחוב פגזים ולמרות זאת אין ברירה, כי מבקשים בקשר אש לחילוץ, ואנחנו מגיבים בכל המהירות שאנחנו יכולים ובכל הרעל שיש. מי אתה בכלל שתגיד שאין מוטיבציה בתותחנים? איזה היכרות יש לך בכלל עם החיל הזה? אנשים כמוך פשוט מביאים לי עצבים...
ישן 08-02-2007, 21:12
  5דרקון5 5דרקון5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.06
אני חייב להתייצב לצידו של BALAL
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי מבקר המדינה שמתחילה ב "אין לך מושג על חיל התותחנים"

מבקר המדינה אתה אומר דברים נכונים... גיוס המילואים היה טוב כל מה שאמרת לגביו נכון חוץ מזה שהיו להם קצת בעיות במקצועיות.. אווטים וכדומה אבל זה לא חשוב.

אי אפשר להשוות מוטיבציה במילואים ובסדיר. ואתה יודע מוטיבציה גם אי אפשר למדוד עלידי מספר האנשים בלבד שאם זה מסתדרים לא רע בסדיר. ונכון שהתפקיד של החייל במלחמה חשוב ולא קל בכלל לחיילי הצוות. אמנם שאין מלחמה- ההתחפשנות(מהמלה חופש לא חפ"ש. סליחה תיקון, גם וגם) שוררת. למה? כי מלחמה זה קשה, זה כיף במובן מסויים , זה מאתגר וכו'. לא כמו עכשיו ולפני המלחמה שחיילים בעצם לא עוסקים בעיינים מהותיים(בוודאי שלא בבטחון וצבא) ואין שום תחושת סיפוק מהתפקיד.

בתור אחד שנמצא בחייל וחיי עם האנשים. הסיבה העיקרית שאנשים יוצאים לקורס מפקדים הוא כדי להתחמק מצרות היום יום כגון מסדרים, מטבחים, בסיסיות, עבודות רס"פ וכו'. בוותיקות זה לוקח שלושה מחזרוים לפחות = לפחות שנה ואילו באעמצאות הקורס- תוך מחזור אחד. הסיבה השנייה והפחות עיקרית היא כי מפקדים סמרטוטים דרכו עליהם ונמאס להם אז הם הולכים להיות מפקדים עצמם(וכן מפקדים סמרטוטים יש הרבה גם בוותיקות).יש כמובן את האפשרות שBALAL דיבר עליה "לתפוס מקום"... ישנם תפקידים שאינם קרביים אליהם מגיעים דרך הקורס.. והם כוללם יציאות טובות בהתאם. אני אישית מכל המחזור שלי קובע כי לא יותר משני אנשים(והם באמת אנשים טובים אבל חבל שהם בכזה מיעוט) יצאו לקורס(מתוך איזה שלושים ומשהוא) כדי לתרום או להעלות את המקצועיות או בכלל למטרה חיובית כל שהיא.

זה כל מה שאני מרשה לעצמי לומר ואני הכרתי את האנשים לאורך כמעט שנה עכשיו אני לא ממציא סתם. הבעייה הזאת מורגשת. אם אתם יכולים לעזור...

נערך לאחרונה ע"י 5דרקון5 בתאריך 08-02-2007 בשעה 21:32.
ישן 08-02-2007, 22:19
  מבקר המדינה מבקר המדינה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.06
בעיות במקצועיות, לא בבית ספרי....
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי 5דרקון5 שמתחילה ב "אני חייב להתייצב לצידו של BALAL"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 5דרקון5
מבקר המדינה אתה אומר דברים נכונים... גיוס המילואים היה טוב כל מה שאמרת לגביו נכון חוץ מזה שהיו להם קצת בעיות במקצועיות.. אווטים וכדומה אבל זה לא חשוב.

טוב, אולי בגדודים אחרים שאני לא מכיר היו אווטים רציניים, לפחות בגדוד שלי אני יכול לומר שהוא גדוד החת"ם הכי רציני בחייל, כולל יותר מהסדיר, במקרה שלנו התאמנו באופן סדיר פחות או יותר כולל אימון הקמה רציני מרוכב לדורס לפני כשנתיים, וירינו את מספר הפגזים הגדול ביותר מכל גדוד אחר בסדיר ובמילואים בזמן המלחמה: 20365 פגזים!
http://www.9231.co.il/
לפחות בסוללה שלי שמעתי על אווט אחד אבל לא כ"כ רציני, אבל מבחינת אחוזי האווט מתוך כלל הפגזים אפשר לומר שכל חת"ם בעולם היה רוצה אחוז כזה... אמרו לנו שיש צילומי מזל"ט לגבי בקשה של כוחות מהשטח להוריד חוליית נ.ט. שנכנסה לבית מסויים, ואותו בית קיבל בגג סט של 4 פגזים :-) כך שרמת הדיוק והמקצועיות ספציפית אצלנו בגדוד אני מקווה שתהיה כך בכל החת"ם כולל בסדיר.

זה היה במאמר מוסגר כהתייחסות לציטוט הנ"ל.

לגבי מה שאתה אומר על כך שאנשים יוצאים לפיקוד רק כדי להתחמק משמירות מטבחים, אני לא יודע... אולי זה המצב היום, אני רוצה לקוות שלא כך, לפחות בתקופתי בסדיר הכרתי אנשים שייצאו לקורס מפקדים כי רצו קריירה צבאית, היו לי לפחות כמה וכמה חברים כאלה, ואחד אפילו שנלחם להגיע לקורס מפקדים ואח"כ לקורס קצינים בניגוד לחוו"ד המפק"ץ שלו שניסה למנוע ממנו בכל כוחו, ולמרות זאת הוא היום קצין בצה"ל (טוב אולי המפק"ץ היה מסוג המפקד הסמרטוט שהזכרת... :-) ). בכל אופן קשה לי להבין שמישהו יצא לקורס מפקדים רק כי זה יהיה יותר נוח מלהישאר לוחם פשוט. יכול להיות שזה המצב היום כמו שאתה אומר, אני מקווה שלא כך.
ישן 08-02-2007, 19:09
  mark182 mark182 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
המלצה איזה חפירה וואי וואי

מתגייס יקר

קבל את הקריאה לשרות הצבאי בכיף זוהי תקופה לא קלה רצופת אתגרים והתפתחות אישית

הצבא מעמיד בפניך את דרך המלך ואילו רק אם תבחר ללכת בה
קל מאוד להגיד וואי 3 שנים איזה בעסה ,שייט קיבלתי תותחנים ולא גולני אני לא מתפנה ומיני שטויות אחרות

אחי אתה תהיה לוחם כמו כולם תרכוש מיומנויות לחימה כמו כולם חלק מהדברים יחודיים ליחידה בה אתה מוצב ובגדול אם תבחר ללכת בדרכך שלך ולא להיות "מהמקובלים" אלה שזורקים זין כי זה מגניב או יוצאים הביתה על חצי א' או זורקים את הנשק במדף באוטובוס אתה תגלה שהציבור מסתכל עלייך אחרת גם אם לא יגידו לך את זה כשתעזור לאישה מישהי עם התיק הכבד ברכבת או תקום שהאוטובוס מפוצץ ליד החברים שלך רק כדי לתת לאזרח לשבת גם אם לא יגידו לך או שיגידו פראייר תחושת הסיפוק תמלא אותך וזה מה שחשוב וזה מה שהצבא בא ללמד בשורה התחתונה

כן אתה תאכל הרבה חרא לאורך הדרך ובטח יהיו לך מפקדים מסריחים אבל שאתה נכנס לראש של מערכת מבין את מקומך שואף להתקדם להנהיג לפקד -מבין את האחריות הטומונה בכך ופועל מתוך תחושת שליחות

הצבא יקדם אותך ידאג לך והמדינה \אזרחים -יעריכו זאת מאוד

חבל שאין יותר כמוך
הרבה הצלחה הפורום מאחורייך בכול שאלה ותהיה בזמן השרות
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר