לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2007, 00:54
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אתה זכאי לדמי אבטלה, אבל אני..."

סעמקקקקקקקקק, כתבתי הודעה והכל נמחק.

בכל מקרה, אני לא גר אצל ההורים, אלא בחדר נפרד בקיבוץ (אתה בטח מכיר את הסידור הזה), אמנם אוכל אני כמעט ולא מוציא (רוב הארוחות בבית), אבל עדיין יש הוצאות כמו שכ"ד, חשמל, מים וגם חיים (לא הרבה אמנם, אבל יש קצת), וזה מסתכם באזור ה-800 שקל בחודש לפחות, וחוץ מזה גם כל הזמן איכשהו יש הוצאות נוספות, פה הרשמה לפסיכומטרי, שם נעליים חדשות שצריך לקנות אחרי ש-4 שנים הלכת עם נעליים תוצרת אלבה, ושאר ירקות.

אני לא צריך כסף במיידי, אבל חבל לי שכל הכסף שצברתי בעמל רב יעלם לו סתם ככה.

לגבי "כרטיס צא מהכלא, אתה חופשי!" - לא עובד ככה, יש זמן מוגבל מהרגע שבו הפסקת לעבוד עד לרגע בו אתה מגיש את התביעה לדמי אבטלה, אם פיספסת אותו אתה בעצם מפסיד כסף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2007, 15:03
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "אתה מצחיק אתה."

מנגנון ביטוח לאומי הוא רשת ביטחון לאנשים שלא מצליחים למצוא עבודה, או להתאושש מבעיה מסויימת. היא לא נועדה לאנשים כמוך שפשוט לא רוצים לעבוד ורק מחפשים לנפוש.

כל הכבוד לך על שירות הקבע (בלי ציניות), ועל הכוונה להגיע לאקדמיה (התחלת קורס הפסיכו) אבל גם סטודנטים מממנים את עצמם תוך כדי לימודים (או מקסימום הורים, אבל לא ביטוח לאומי).

אני לא בא לחנך אותך, ואיש הטוב בעיניו יעשה.
אבל כמה שפחות אנשים שנשענים על ביטוח לאומי, וכמה שיותר אנשים המייצרים תוצר למדינה זה טוב לכלכלה של כולנו.
זה פחות מס הכנסה, זה דלק זול יותר, פחות מס על יבוא דברים מחו"ל, זו הכנסה גבוהה יותר ובכלל איכות חיים טובה יותר.

ברור לי שמדינת ישראל, ותקציב מדינת ישראל לא יפול בגלל שאתה תחתום אבטלה (במידה ובכלל יקבלו את הבקשה שלך), אבל זה עוד משהו שאפשר אחרת... עוד צעד קטן במסע הארוך לשינוי החברתי (מבלי להתנשא או לחנך או משהו בסגנון - רק נקודת המבט שלי לסוגיה).

ישן 07-02-2007, 22:04
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.04
טוב שגם החלטת איך אני חושב
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי moshyk שמתחילה ב "אני לא מנסה להאשים אותך בבעיות שלי."

אני מאוד מסכים אם דעתו של מתן בנושא, ועדיין אני חושב שאין שום בעיה בזה שאני רוצה לדרוש את דמי האבטלה שמגיעים לי.

משום מה אנשים מתייחסים לזה כאל פשע. אני מאז שאני זוכר את עצמי עבדתי בשביל הדברים שרכשתי, שילמתי את כל מה שצריך, תמיד שילמתי מיסים, לא התחמקתי משרות צבאי ואפילו הוספתי קצת (בתנאים ביזיוניים רצוי לציין), הפרשתי כספים לפנסיה ולביטוח לאומי, לא גנבתי שום דבר מאף אחד ולא לקחתי שום דבר שלא מגיע לי, וגם ההורים שלי וגם הסבים שלי תמיד שילמו את מה שצריך, ועכשיו אני רוצה לעשות פסיכומטרי, שמה לעשות מדובר פה בחודשיים מרוכזים של לימודים כמו שאתה בטח מכיר, ואני לא רוצה לעשות חצי עבודה (תרתי משמע).
וכן, אני חושב שגם בשביל מצב כזה הדמי אבטלה קיימים, תסכים או לא.

מה שתמיד מדהים אותי מחדש במדינה זה איך שתמיד מוותרים לכל מי שעובר על החוק, לא שילמת ארנונה במשך שנה? טוב נו אז נוותר לך. לא שילמת דו"חות? לא נורא, כל השאר ישלמו.
אבל שמישהו היה תמיד בסדר (ולפעמים יותר מזה) לקבל את הקצת (וזה באמת קצת) שמגיע לו לקבל מהמדינה אז פתאום כולם קופצים.

אני אתן לך דוגמה מהקיבוץ (הקיבוץ של עד לפני כמה שנים לפחות) - בקיבוץ כולם היו מקבלים שכר זהה, ולא משנה אם הם היו מנהלים של מפעל שמרוויח מיליונים בשנה או עובדים בלול, וכן, גם מי שלא עבד קיבל את אותו שכר.
עכשיו לדעתי הסיבה העיקרית שהביאה למותו (הבלתי נמנע ד"א) של הקיבוץ של פעם הוא שלאט לאט יותר אנשים החליטו שמכיוון שהם מקבלים כסף בין אם הם עובדים או לא, אז כבר עדיף לא לעבוד.
אז תשאל - למה לתת כסף למי שלא עובד? כי המטרה של הכסף היה לעזור לאנשים שאו סיימו עבודה, או חולים במחלה קשה (חס וחלילה) או גם חיילים משוחררים שעכשיו צריכים זמן להתארגן לקראת המשך החיים שלהם ולא רוצים לקפוץ מהמסגרת הצבאית ישר לתוך עבודה.

אני לא בן אדם שמתכנן לחיות מדמי אבטלה (לא שזה אפשרי, אבל גם אם זה היה), אלא לעשות את החודשיים האלה של הפסיכומטרי, לצאת לטייל קצת בעולם ולחזור הנה, ללמוד, לעבוד וכו'...
ואני לא מרגיש שום בושה בזה שהמדינה תעזור לי (עם הכסף שאני שילמתי...) להתקבל ללימודים.

My 2 cents (מדובר ב-2 סנטים שקיבלתי בעבודה).

תוספת קטנה בעריכה:
מה שאני מנסה להגיד בקיצור, זה שלדעתי התפקיד של הדמי אבטלה זה לעזור לאנשים לכלכל את עצמם בתקופה שהם לא עובדים, בין אם מבחירה או בין אם לא, בהנחה שהם מתכננים לשוב ולעבוד ולא לבחור את זה כדרך חיים.
בגלל זה גם יש רמות שונות של דמי אבטלה, רווק מתחת לגיל 29, כמות הכסף והזמן שהוא יקבל דמי אבטלה קטנה בהרבה מבן אדם בן 40 נשוי+2, ובצדק!
כל הדברים שאנחנו משלמים כמו מיסים, הפרשת כסף לביטוח לאומי זה לא כדי שנוכל להסתכל ולהגיד איזה יופי, אלא כדאי שבזמן שאנחנו צריכים (מכל סיבה!) נוכל להשתמש בהם.

הבעיה זה לא מי שמשתמש בהם, אלא כל מי שלא משלם.

נערך לאחרונה ע"י RP. בתאריך 07-02-2007 בשעה 22:10.
ישן 07-02-2007, 22:57
  moshyk moshyk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.06.06
אתה לא צריך להעלב
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "טוב שגם החלטת איך אני חושב"

באמת שאני מבין אותך אבל לא מסכים איתך. גם אני עשיתי פסיכומטרי בעבר הלא רחוק וגם אני סטודנט שנה שניה לכלכלה וניהול וגם עובד במשרה מלאה וזה ממש לא קל, אבל אין לי ברירה. אבל זה לא הנושא. גם את תקופת הפסיכומטרי שלי עשיתי תוך כדי עבודה. פשוט אני רגיל ומבין שבשביל לקבל כסף צריך לעבוד. תמצא עבודה זמנית. תאמין לי שאתה לא החייל משוחרר היחיד בעולם שרוצה לעשות פסיכומטרי. לדעתי הפתרון של דמי אבטלה נועד לאנשים שבנתיים לא עובדים כי אין להם עבודה. נכון שיש הרבה אנשים שמנצלים את זה לרעה, אבל כמו שנרקס אמר, בטח שאתה לא תפיל את תקציב המדינה, אבל אם כל אחד יגיד שרק הוא יתקמבן לא ישאר לנו הרבה. בכל מקרה תעשה מה שאתה מבין. לילה טוב לך ובהצלחה באזרחות.
ישן 08-02-2007, 16:24
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "לילה טוב בהחלט. ההבדל היחידי..."

אתה יודע מה - יכול להיות שמגיע לך.
אם ימצא לפי חוק שאתה זכאי לסכום מסויים מביטוח לאומי, אני אהיה האחרון שיגיד משהו נגד זה שתקבל כל אגורה שמגיעה לך.

אבל יחד עם זאת, ובתור קיבוצניק שגדל את השוויון, הייתי מצפה ממך להבין את ההבדל בין "זכאי לקבל" לבין "דורש לקבל".
בסופו של דבר, הביטוח הלאומי הוא קופה כללית של הממשלה שתפקידה לחלק כספים למקומות המתאימים. מהקופה הזו זכאים לקבל כספים אנשים מאוכלוסיות שונות, עם קשיים שונים או מגבלויות שונות...
נשמע מדבריך שמצבך בסך הכל טוב. אתה בריא, אתה לא טיפש, אתה צעיר, יש לך תכניות הלאה בנוגע ללימודים אקדמאיים ואפילו יש בך קצת זיקה למולדת.
אם אתה לא חייב לקחת מהקופה הציבורית, ובכך לעזור לה לחלק את הכסף לאנשים שבאמת זקוקים לו (ובבקשה לא נפתח את הדיון מי צריך יותר או פחות), זה יהיה מעשה מבורך.

בתור קיבוצניק אני יכול לומר לך שבאמת תופעת הפרזיטים שרפה את הממסד היפה הזה (וכפי שאמרת, זה באמת היה בלתי נמנע). רק שים לב שכמו שזה חוקי בשבילך (במידה ויאשרו לך) לקבל כסף מביטוח לאומי, גם הפרזיטים נהנו מכספים בצורה חוקית לחלוטין. עבודה לא היוותה תנאי לקבלת תקציב, ולא היה שום חוק שהם עברו עליו.
אם אתה יכול לוותר על ההשענות על ביטוח לאומי, זה יעזור (ולו אפילו בקצת) לכלל.
אם בכל זאת בחרת לקבל עזרה מהביטוח - אני מקווה שלפחות מעשר ממנו, תתרום לצדקה (בית תמחוי יהווה צדקה נהדרת).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:05

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר