18-02-2007, 18:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי GilBates
לא עשיתי את השירות אבל יש לי היכרות טובה מאוד עם המערך ועם השוק אח"כ.
1. רוב האנשים הם מאוד איכותיים, בהתאם לסינון המוקדם במערך. במהלך שירותך אתה עובד ברוב המקרים כחלק מצוות כזה או אחר עם עמיתים למקצוע ועם אנשי מחשבים ממקצועות אחרים (אנשי תמיכה טכנית, אנשי הדרכה/הטמעה, משתמשי קצה שונים...) אבל ברמת החבר'ה מדובר בחברה איכותיים בממוצע. אף אחד לא מבטיח כמובן שלא תיפול על צוות מעפן... אבל ככה זה בכל מקום כמעט.
2. התוכניתנים ששירתו אותנו וחברים שלי שעשו את המסלול מאוד נהנו. אבל זה מאוד אישי - רצוי מאוד שתאהב את תחום המחשבים מלכתחילה, למרות שזה לא חובה... אם אתגר אינטלקטואלי מסקרן אותך, כנראה שזה יכול להתאים. אם אתגר פיסי, אז מן הסתם פחות... בקיצור, זה נורא תלוי בבן-אדם. עם הזמן השחיקה עושה את שלה וקצת קשה יותר להתמיד, אבל, שוב, ככה זה בהרבה מקומות... אתה יכול גם לצאת לקצונה ואז להפוך לראש צוות, אם תרצה שינוי באופי השירות.
על 3 אני לא יכול לענות... אבל על 4 אני כן אענה לך. יש איזושהי תפיסה בציבור ש"היי-טק זה כרטיס מנצח באזרחות". זה נכון ולא נכון. התעשייה מאוד שוחקת ובעלת אופק תעסוקתי קצר יחסית למי שאינם טובים, אבל מי שטוב ואוהב את המקצוע, התגמול אכן בהתאם. וזה חשבון שכדאי לאנשים לעשות...
ועוד משהו - לפעמים הצבא הוא צ'אנס לעשות משהו שונה. רק נקודה למחשבה.
|
קודם כל תודה על התגובה המפורטת. מאוד עזרת ובהמשך תבין למה.
1. הסיבה שאני שואל היא שמאוד חשוב לי החבר'ה, מאוד חשוב לי האנשים שאני משרת איתם. שהייתי במיונים ראיתי חבר'ה שבעיקרון נראו ברובם נחמדים, אבל ממש לא בראש שלי. זה לא דבר רע, לא אומר שהם אנשים לא טובים, פשוט שלא נראה לי שאני מתחבר איתם. קשה לשפוט מתוך כמה שעות אבל היה לי מאוד מבאס. המיונים האחרים שהייתי בהם זה מיונים ליחידות קרביות ושם התחברתי עם אנשים הרבה יותר... זו פעם ראשונה שאני במיונים למשהו לא קרבי וקיבלתי שוק. פשוט לא בראש שלי... והיה לי שקט מדי, הם גם לא נפתחו. מצד שני אני לא יודע מי מהם עברו את המיונים ומי לא.
2. אני דווקא רוצה קצונה. קשה לומר את זה בתור מלש"ב כי אני לא מכיר עדיין את המערכת הצבאית (עוד חודש נכיר..). אבל קצונה בממר"ם זה עוד שנה בנוסף לשש וזה בכלל מוגזם. השירות אכן ישחוק אותי, ככה זה נראה עכשיו. אני אוהב לכתוב תוכנות, לפחות אהבתי בתיכון, והייתי טוב בזה. אבל מפה ועד לעשות את זה עכשיו כל החיים ולכתוב תוכנות כל יום מבוקר ועד ערב שש שנים - הדרך ארוכה.
התגמול - נשאר הפיתוי הגדול ביותר אבל מה שאמרת בסוף אכן גרם לי לחשוב. "ועוד משהו - לפעמים הצבא הוא צ'אנס לעשות משהו שונה. רק נקודה למחשבה". זה מחזק את ההחלטה שלי לא ללכת. יש לי אופציה, עוד לא סגורה אבל מקווה שתהיה, לשרת בתפקיד שאמור להיות מעניין בחיל המודיעין. אני חושב שזה משהו שלא יצא לי לעשות באזרחות. לעשות תואר, ללמוד תכנות וכדומה תמיד יהיה אפשר אחר כך.
יש לך מה להגיב על מה שהגבתי לך? 
עוד מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? דיעות? הערות?
אני אשמח לכמה שיותר פרטים,מידע ודיעות שלכם.
שוב תודה.
|