לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-03-2007, 10:05
  himi56 himi56 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.06.04
בעיה בADSL

טוב אני מקווה שזה המקום לשאול אבל אם לא אודה אם המנהל יפנה למקום המתאים....
אני מחובר ל-ADSL כבר הרבה זמן, וכל פעם שביצעו לי שינוי חבילה, שידרוג חבילה נדפק העסק, ובסופו של דבר לאחר בדיקות וכדומה עם מוקד התמיכה הסתבר שהפורט במרכזת "הלך",(3 פעמים) וכניראה שזה מה שקורה גם הפעם(אולי), וכאן גם השאלה, לפני כמה ימים השבוע בוצע לקו שלי השינוי של קצב ה-UP ל-150 (יש לי קו 1.5) ומאז קטסטרופה!!!!
אני אפרט, המודם הינו ST510 מקונפג כנתב , מחייג ב-PPPoA, וכך כבר כמה שנים ללא בעיות מיוחדות, כעת לאחר השידרוג המדובר אני מבחין כי כל 20 דקות לערך משתנה ה-IP , כלומר ניתוקים.
שלושה ימים ביצעתי מעקב ובגלישה רגילה לא ניתן להבחין בכך , אבל כאשר פותחים תוכנות שיתוף רואים את זה, והמוזר יותר הוא שכאשר אני משנה את פרוטוקול החיוג של המודם ל-PPPoE הכל עובד ללא ניתוקים, אני יודע כי הפורטים הללו במרכזת מאפשרים יצירת התקשרות בכמה פרוטוקולים, אבל האם שינוי כזה אמור לקרות? ובתדירות כזו?, אני לא ממש יודע את ההבדל בין שתי צורות החיוג הללו אבל האם הרשת של בזק היא לא ATM או מה שזה נקרא, והאם חיוג ב-PPPoE הוא לא בעצם תוספת של עוד "שיכבה" ?
בכלל מה כדאי מבינהם?
האם בכלל למודם זה משנה, ליציבות העבודה מבחינת הגלישה?
אודה לכל העונים
בברכת חג פורים שמח
מיכאל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-03-2007, 01:45
  johanan87 johanan87 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי himi56 שמתחילה ב "בעיה בADSL"

בעקרון יש עם המודמים מסוג Alcatel 510 בעיית תאימות מול המערכות של בזק. הבעיות החלו מאז שבזק שדרגו מרכזיות שלהם לתקן הנקרא ADSL2, שמסיבה כלשהי לא נתמך טוב ע"י המודמים הנ"ל בתצורת ברירת המחדל שלהם. הדבר גורם לאובדן סנכרון ואיטיות עם מודמים מהסוג הזה אשר לא עברו שדרוג מתאים.

כיום כל מודם 510 שבזק מחלקים כבר מכיל בתוכו את הגירסה העדכנית של ה-firmware (התוכנה הפנימית של המודם), אשר איתה התופעה לא מתרחשת. אני ממליץ לך לבדוק האם המודם מעודכן לגרסת ה-firmware האחרונה.

כדי לבדוק את זה, עליך להיכנס לממשק של המודם ע"י הקלדת 10.0.0.138 בדפדפן, ומשם לגשת ללשונית System. שם, תחת Software Release תהיה רשומה הגירסה. אם רשום 4.2.3, צריך לעדכן. אם רשום 4.2.7 זו כבר הגירסה האחרונה, והבעיה היא אחרת.

ועוד המלצה קטנה - אל תמדוד מהירות לפי תוכנת שיתוף קבצים - אין לך שום דרך לדעת האם האיטיות היא בגלל התוכנה, בגלל הקו, בגלל ה-Firewall שלך או בגלל ספקית האינטרנט. פשוט תבצע בדיקה של הורדת קובץ משרת שאתה יודע בוודאות שהוא אמין ויציב, אחרת אתה לא בודק את רוחב הפס שלך, אלא את רוחב הפס שהשרת מקצה לך.

לגבי PPPoA לעומת PPPoE - שתי הצורות אפשריות כאשר יש לך מודם ADSL המוגדר כראוטר. מניסיוני, כדאי פשוט לנסות ולבדוק מה עובד טוב יותר. התיאוריות לגבי שני הפרוטוקולים האלה לא בהכרח מוכיחות את עצמן. כדאי פשוט לנסות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:20

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר