לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2007, 18:48
  sdfg sdfg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.06
ארקאדי גאיידמק: "פוליטיקאים פועלים למען האינטרסים של עצמם - אני לא"

המיליארדר ארקדי גאידמק הודיע הערב (יום ד') על הקמת תנועה ציבורית בשם "צדק חברתי". במסיבת עיתונאים במלון דן בתל-אביב אמר שהוא אינו רוצה להתמודד בעצמו כפוליטיקאי, "משום שבמסגרת כזו, הפוליטיקאים פועלים למען האינטרסים של עצמם, רק כדי לזכות בהכרה ולהיבחר בבחירות ואז לקבל תקציבים ממלכתיים ומעמד חברתי מכובד".

לדבריו, החליט לפעול מאחר והמציאות הפוליטית שנוצרה בישראל, היא מציאות בה הפוליטיקאים והמפלגות דואגים רק לעצמם ולאינטרסים שלהם. והוא, לא כזה. לדבריו, הוא לא "פוליטיקאי קלאסי", מאחר וכל הפוליטיקאים, מימין ומשמאל, מציגים את חזונתן על החברה, אבל הכל כדי ליצור עבורם את ההכרה הציבורית.

"הפוליטיקאי המקצועי, מטרתו להבחר, ואחרי הבחירות לקבל תפקידים ממלכתיים, שייתנו להם מעמד חברתי מכובד וטובות הנאה נוספות. הם עושים את זה במודע או שלא במודע. הדבר המרכזי עבורם, זו ההכרה בקרב הציבור, וביום הבחירות להבחר. האנשים האלה מבזבזים שנים על גבי שנים כדי לזכות בהכרה". גאידמק מבהיר, כי הוא כבר לא זקוק לזכות בהכרה, מאחר והיום הוא מספיק מוכר וכעת הוא נכון לעשות למען הציבור.

"הציבור תמך בי על סמך מעשים ולאחר שבחן את מה שאמרתי. החלטתי שכאזרח, עליי להשתמש בהכרה ובפופוליריות, לא כדי להפוך לפוליטיקאי רגיל. אני לא זקוק למשכורת או להכרה שבאה עם התפקיד. אני צריך להשפיע על החברה, לדון בצדדים שונים של החייים. בגלל ההכרה שלי, ובגלל שאנשי התקשורת יודעים את עמדתותיי, הפוליטיקאים יושפעו מהעובדה הזאת, והם יפעלו בתפיקידיהם אחרת".

המיליארדר שהפרסם גם בזכות עיר המפונים שהקים בזמן התקפות הטילים מצפון ומעזה, לא חסך היום את הביקורת שלו על ההנהגה הנוכחית בישראל. "באשר לראש הממשלה, עמדותיי ברורות. אני חושב שהיה עלינו להמנע מהמלחמה בלבנון. לבסוף הממשלה אומרת כי ניצחנו את המלחמה, אבל הרי ברור שהיה שם אסון. אחרי המלחמה הזאת, איבדנו את תדמית הבלתי מנוצחים".

לשאלה מה יש לו להציע מלבד כסף, ענה: "אני לא מציע כסף. אם אתה מתכוון לפעילות חברתית, זוהי המסורת שלנו, המסורת היהודית, שמחייבת לסייע. זוהי גם החובה שלי כישראלי".

בחודשים האחרונים בחן גאידמק את סיכוייה של מפלגה שיקים. הוא ערך סקרים, שגילו שיוכל לגרוף יותר מ-25 מנדטים, ובייחוד מציבור העולים ממדינות חבר העמים. אתמול אמר בהתייחסו לסקרים : "אולמרט הוא פוליטיקאי מקצועי והוא בהחלט צריך לחשוש ממי שהסקרים מנבאים לו הרבה יותר מצביעים מאשר ראש הממשלה המכהן". הוא עצמו לא מתכוון לרוץ לרשימה שיקים ואינו מתכוון להיבחר לכנסת, אך יהיה מעורב מאוד בפעילותה של המפלגה.

לפני כחודשיים אמר גאידמק בראיון ל-ynet כי יתמוך בנתניהו ולא יתמודד ברשימה עצמאית . איל ההון הבהיר בראיון כי אין בכוונתו להיות כאחד הפוליטיקאים ולהתמודד לכנסת. "מכל האנשים שנמצאים ברשימה של המועמדים לראשות הממשלה, נתניהו הוא המתאים ביותר והאחראי ביותר".

ynet
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-02-2007, 10:00
  הומני הומני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
בטח הוא לןא דואג לעצמו.. עזר לכולם כדי שיצביעו לו? ואני חשבתי שהוא סתם תורם..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sdfg שמתחילה ב "ארקאדי גאיידמק: "פוליטיקאים פועלים למען האינטרסים של עצמם - אני לא""

הוא כזה דמגוג ושקרן! אדם שלא רוצה כלום חוץ מלעזור לא היה מבקש את תמיכת אלו שעזר להם , אחרת הוא נצלן בדיוק כמו שהוא טוען על חברי הכנסת

אני מעדיף את שרי אריסון ( שתורמת 20 מליון שקל בשנה בשקט) שלא עושה פעולות יחצנ"ות כמו הברון גאידמק והיא אף פעם לא מבקשת תמיכה להיבחר לכלום.

( אתם יכולים להשמיץ את משפחת אריסון כמה שתרצו אבל אין בית חולים אחד שאין מחלקה על שמם, אין עמותה שעוזרת לילדים שהיא לא תורמת להם . )ומאף אחד הם לא מבקשים טובה , גם כשבעלה הפושע בכלא

לצאת מהשטחים למען ישראל!

ישן 23-02-2007, 12:20
  Spinoza Spinoza אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.02
לא הייתי ממהר להגדיר את בעלה של אריסון פושע
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי הומני שמתחילה ב "בטח הוא לןא דואג לעצמו.. עזר לכולם כדי שיצביעו לו? ואני חשבתי שהוא סתם תורם.."

הוא פשע, אבל זה לא הופך אותו לעבריין.
באשר לתרומות. אני רואה תרומה כמתן בסתר. משפחת אריסון כמו משפחות עשירות אחרות מעניקות כספים תמורת הנצחת שמן. לעתים (בעיקר בארה"ב), הכספים האלה הם כספי מסים שהעשירים אמורים היו לשלם למדינה, אבל יכולים במקום זאת להעבירם לעמותה לבחירתם - ולקבל קרדיט של פילנטרופים. ובכל זאת יש הבדל בינם לבין גיידמק. הם פועלים בשקט, בצעדים מדודים, יש להם בושה. הם נזהרים שלא לחצות קווים אדומים. גיידמק לעומתם מנפנף בממון שלו וכאילו מכריז - "מי אתם בכלל? אקנה את כולכם!". הוא משחית ודורס ברגל גסה כל חלקה טובה ופשוט נוהג בנו בהתנשאות ובזלזול, ואפילו לא חש צורך להתנצל. אין לו שמץ של בושה. וזה ההבדל בינו לבינם (הבדל אחד מני רבים).

ישן 23-02-2007, 13:07
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הוא פושע. מדובר בעבריין מין סדרתי.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Spinoza שמתחילה ב "לא הייתי ממהר להגדיר את בעלה של אריסון פושע"

"עקרון הבושה", שאתה רואה ככ"כ שלילי, הוא חסר משמעות - ואם כבר, אז אפשר דווקא לראות בו
יתרון ברור, שכן לפחות המעשים הבעייתיים נעשין בגלוי, ולא בחדרים אפלוליים. עדיף לדעת בגלוי
עם מי יש לך עסק, במקום להתעסק אך ורק עם מפלגות יחצ"נות שכל קיומן הוא תודות לאריסונים
למיניהם, רק שאיש לא טורח לספר לנו על האינטרסים המשותפים...
גאידמק לא מזלזל בנו יותר מהאריסונים, שהניחו שאפשר למכור לנו את סיפורי "האור מתחיל
בתוכי", בזמן שהבנק שלהם עושק באכזריות מאות אלפים (תוך שהוא נותן הלוואות מפליגות לגבירים
אחרים, בידיעה שעמישראל יממן אותן בעמלותיו...).
ישן 23-02-2007, 12:12
  Spinoza Spinoza אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.02
ועל זה נאמר: פחחחחחחחחחח!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sdfg שמתחילה ב "ארקאדי גאיידמק: "פוליטיקאים פועלים למען האינטרסים של עצמם - אני לא""

אני מוכן לשים כסף עם מי שרוצה, שגיידמק ימצא את עצמו בכלא או לפחות בחדר החקירות במשך שעות ארוכות. העובדה שנתניהו מפלרטט איתו ברמה הפוליטית, מוכיחה עד כמה הוא מקיאבליסט ועד כמה הוא רע לישראל כמנהיג (בניגוד מסוים לתפקידו כשר אוצר).
גיידמק הוא עב"ם בנוף הפוליטי של ישראל והוא מייצג תרבות פוליטית פוסט סובייטית, שבה הכסף קודם לכל והערכים הם מילת גנאי. יש מקום מקום לביקורת על המערכת, יש מקום לפתיחת השורות בפני אליטות חדשות. ההתפרצות ההיסטרית של מישאל חשין לפני כמה שבועות הוכיחה זאת היטב. אבל אין לתת דריסת רגל לטיפוס ששם ללעג את המערכת כולה, שבז לה, שסולד מחבריה כאחד. אסור להפוך אותו ללוחם באליטות הרקובות, לאנדרדוג עממי. הוא לא. גיידמק הוא מיליארד משועמם, תאב כוח ובצע, שמנסה לקנות מעמד בכל דרך, בכל אמצעי. אל תתנו לאיבה (האולי מוצדקת) לאליטות הקיימות, להפיל אתכם בפח שהוא טומן לכולנו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר